Europa League: χωρίς «εμφύλιο» στα ημιτελικά
Δίχως Ισπανικό εμφύλιο θα είναι τα ημιτελικά του Europa League, με το ζευγάρι της Σαχτάρ με την Σεβίλλη να φέρνει μνήμες από το παρελθόν και την Λίβερπουλ να αντιμετωπίζει την Βιγιαρεάλ, με την ρεβάνς στο Άνφιλντ.
Όπως την σεζόν 2006-2007 η Σεβίλλη θα βρει στον δρόμο της την Σαχτάρ, την οποία είχε αποκλείσει τότε στην φάση των «16», πριν κατακτήσει το τρόπαιο. Η πρώτη αναμέτρηση είχε λήξει ισόπαλη 2-2 στην Ισπανία και στην ρεβάνς είχε χρειαστεί να σκοράρει ο γκολκίπερ Πάλοπ στο φινάλε (94) για να πάει το ματς στην παράταση και εκεί η ομάδα της Ανδαλουσίας να κερδίσει με 3-2.
Η Λίβερπουλ θεωρητικά έχει πιο εύκολο έργο απέναντι στην Βιγιαρεάλ, με την ρεβάνς μάλιστα στο φρούριο του Άνφιλντ. Οι «κόκκινοι», αήττητοι εφέτος στην διοργάνωση θα δοκιμαστούν από την εξαιρετική επίθεση των «κίτρινων υποβρυχίων» και του 2ου σκόρερ του Europa Μπακαμπού (9 γκολ), ενώ η παράδοση δεν είναι μαζί τους, αφού την τελευταία φορά, που έπαιξαν στα ημιτελικά με Ισπανική ομάδα (2009/10) είχαν αποκλειστεί από την Ατλέτικο Μαδρίτης (που κατέκτησε και το τρόπαιο).
Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 28 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 5 Μαΐου, ενώ στον τελικό της Βασιλείας στις 18/5 τυπικά γηπεδούχος θα είναι η νικήτρια του 2ου ζευγαριού.
ΔΥΠΑ - Ποιους προορισμούς καλύπτουν τα voucher του κοινωνικού τουρισμού
00:30
Σε Αιγαίο και Ιόνιο οι ισχυρότερες βροχές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων
23:59
Κάλπες για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια στο Μογκαντίσου της Σομαλίας για την ανάδειξη τοπικών αρχών
23:52
Πέντε συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στη Θεσσαλονίκη - Τροχαίο με παράσυρση πεζής
23:40