ΣΠΟΡ

Χωρίς κόσμο οι ημιτελικοί Κυπέλλου, με μαθητές ο τελικός στις 7 Μαΐου!

Χωρίς κόσμο οι ημιτελικοί Κυπέλλου, με μαθητές ο τελικός στις 7 Μαΐου!
ΑΠΕ ΜΜΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού υπέγραψε σήμερα την απόφαση για την επανέναρξη του Κυπέλλου, ενημερώνοντας και επισήμως την ΕΠΟ, με το ποδοσφαιρικό Grexit να αποφεύγεται και τυπικά. Η ΕΠΟ όρισε και τα παιχνίδια με τον τελικό να γίνεται στις 7 Μαΐου.

Με την αίρεση ότι η Υπουργική απόφαση πρέπει να δημοσιευθεί και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι δύο ημιτελικοί του Κυπέλλου στο ζευγάρι ΑΕΚ-Ατρόμητος και η ρεβάνς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα γίνουν χωρίς θεατές.

Σε ό,τι αφορά τον τελικό του Κυπέλλου, ο κύριος Κοντονής αποφάσισε ότι θα γίνει μόνο με μαθητές (!) και χωρίς εισιτήριο. H ΕΠΟ λίγο αργότερα ανακοίνωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των τριών ημιτελικών καθώς και του τελικού.

20/04/2016 ΑΕΚ-Ατρόμητος (19:00)
26/04/2016 Ατρόμητος-ΑΕΚ
27/04/2016 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
07/05/2016 Τελικός

Παράλληλα θα μετατεθεί και η έναρξη των play-off (θα ξεκινούσαν μετά το Πάσχα), αφού θα πρέπει να έχει γίνει και ο τελικός (αν Κυπελλούχος είναι πχ ο Ατρόμητος, τότε δεν δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο και οι 4 θέσεις).

Επίσης θα πρέπει να προδιοριστεί και ο τρόπος που θα εξασφαλιστεί η παρουσία μικρών παιδιών στον τελικό στο ΟΑΚΑ και με ποιους όρους θα επιλεγούν οι συνοδοί τους, ώστε να αποφευχθούν παρατράγουδα...

Η ανακοίνωση του Υφυπουργού

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής υπέγραψε σήμερα την απόφαση επανέναρξης του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, σε συνέχεια της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την προηγούμενη Τρίτη με τη ΦΙΦΑ, την ΟΥΕΦΑ και την ΕΠΟ.
Βάσει της απόφασης αυτής, που έπρεπε να κοινοποιηθεί ως απόψε τα μεσάνυχτα στη ΦΙΦΑ, η ΕΠΟ αποφεύγει την αποβολή της από τις διεθνείς ομοσπονδίες και παράλληλα η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην προσπάθειά αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του ποδοσφαίρου, γεγονός που συνιστά χρόνιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.
Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σταύρου Κοντονή, οι εναπομείναντες αγώνες του Κυπέλλου θα διεξαχθούν σε ημερομηνίες που θα αποφασίσει η ΕΠΟ. Ωστόσο, οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και ο τελικός με την παρουσία μαθητών χωρίς την έκδοση εισιτηρίων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ