ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ήττα και από την Ζαλγκίρις με 76-69

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ήττα και από την Ζαλγκίρις με 76-69
Intime

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατάφερε να... αναστήσει και τη Ζαλγκίρις με κάκιστη εμφάνιση στο Κάουνας, γνωρίζοντας την ήττα με 76-69.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη κατάφερε να ξυπνήσει και την κάκιστη Ζαλγκίρις, παίζοντας ακόμα χειρότερα από αυτή στο Κάουνας. Με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 76-69 και να της χαρίσει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, τη στιγμή που η ίδια συνεχίζει με μόλις δύο νίκες και 8 ήττες.

Με κάκιστο, μονοδιάστατο μπάσκετ και απίστευτη αστοχία οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν παρουσιάζουν βελτίωση, αλλά εμφανίζονται ακόμα χειρότεροι.

Ο μόνος που προσπαθούσε ήταν ο Ντάριλ Μέικον (21 πόντους) κι αυτός μέσα από ατομικές ενέργειες, αλλά ολομόναχος δεν ήταν δυνατό να κερδίσει το παιχνίδι.

Παρότι ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να το κλέψει στο τέλος, μειώνοντας μέχρι και τους τρεις πόντους, αλλά τα ελεύθερα σουτ που χάθηκαν και 2-3 αποφάσεις των διαιτητών δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Πέρα από τον Μέικον ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα άλλο στήριγμα, με τον Παπαπέτρου να είναι αρνητικός και άστοχος με 2/13 σουτ και 5/9 βολές, ενδεικτικό της κακής ψυχολογικής κατάστασης που βρίσκεται η ομάδα. Συνολικά οι "πράσινοι" είχαν 40.6% στα δίποντα και 67.9% στις βολές...

Η εξέλιξη του αγώνα

O Δημήτρης Πρίφτης επανέφερε τον Πέρι στην αρχική πεντάδα αντί του Μποχωρίδη, έχοντας μαζί του τους συνήθεις «ύποπτους» Μέικον, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Παπαγιάννη. Με 4 πόντους του Μέικον οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 0-4, αλλά όπως συνηθίζουν φέτος στα εκτός έδρας ματς… κατέβασαν τους διακόπτες σε άμυνα και επίθεση για το επόμενο δίλεπτο με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να κάνει ένα σε ρί 9-0 και να προηγηθεί με 9-4.

Οι «πράσινοι» αντέδρασαν μετά το τάιμ άουτ του Πρίφτη και με 0-5 ισοφάρισαν 9-9, αλλά στο υπόλοιπο της περιόδου η Ζαλγκίρις κυριάρχησε με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 8 στο τέλος του δεκαλέπτου (20-12)/ Κι αυτό χάρη στη μεγάλη αστοχία των «πράσινων», αλλά και την έλλειψη δημιουργίας.

Κάτι που συνεχίστηκε και στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου δεκαλέπτου, με τους Λιθουανούς να ξεφεύγουν ακόμα και με 13 πόντους. Στο τελευταίο δίλεπτο ωστόσο οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να μειώσουν στους 6 πόντους στο ημίχρονο (43-37).

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός έδειξε αρχικά μια βελτίωση στην επίθεση, αλλά δέχθηκε συνεχόμενα τρίποντα και ουσιαστικά έκανε μια τρύπα στο νερό, καθώς όταν βελτιώθηκε αμυντικά, επέστρεψε στην αστοχία του, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 60-52.

Στην τέταρτη περίοδο οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο -3 (60-57), αλλά τρεις αποφάσεις των διαιτητών βοήθησαν τη Ζαλγκίρις να επανέλθει στο +10 (68-58). Ένα επιθετικό φάουλ του Μπλάζεβιτς πάνω στον Κασελάκη που έφερε τρίποντο του Μιλάκνις δεν δόθηκε, στην επόμενη επίθεση δόθηκε αντίστοιχο του Παπαπέτρου και στη μεθεπόμενη το καθαρό φάουλ στον Μέικον επίδης δεν το...είδαν ποτέ οι ρέφερι.

Οι «πράσινοι» επέστρεψαν και πάλι στο -4 με συνεχόμενες καλές άμυνες, αλλά σε εκείνο το σημείο αστόχησαν σε τρία ελέυθερα τρίποντα με Παπαπέτρου, Σαντ Ρος και Μέικον και η Ζαλγκίρις έφτασε εύκολα στην πρώτη της νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 43-37, 60-52 76-69

ΔΗΜΟΦΙΛΗ