ΣΠΟΡ

Euroleague: 2η ήττα του Παναθηναϊκού από την Λαμποράλ παρά την εμφάνιση του Διαμαντίδη.

Euroleague: 2η ήττα του Παναθηναϊκού από την Λαμποράλ παρά την εμφάνιση του Διαμαντίδη.
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / DAVID AGUILAR

Ο Διαμαντίδης πήγε μόνος του να κερδίσει την Λαμποράλ και να γυρίσει την σειρά, πηγαίνοντας το ματς στην παράταση, δυστυχώς όμως ο αρχηγός του «τριφυλλιού» δεν είχε δίπλα του συμπαραστάτες τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας και ο Παναθηναϊκός έχασε για 2η φορά, στην παράταση και στις λεπτομέρειες με 82-78.

Αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός μπήκε με πολλή ενέργεια στην άμυνα στο ματς, υποχρεώνοντας την Λαμποράλ να δυσκολεύεται να σκοράρει (1/9 δίποντα) και να επιχειρεί μόνο με τρίποντα (4/9 τρίποντα) για να μείνει στο ματς, βγάζοντας εκτός ματς και τον Μπουρούση (χάρις στην εμφάνιση του Κόυζμιτς, που πρόσθεσε και σκορ).

To 16-21 έγινε 38-36 στο ημίχρονο, καθώς ο Παναθηναϊκός έκανε αρκετά λάθη στην 2η περίοδο δίνοντας κάποια εύκολα καλάθια στην Λαμποράλ, παρότι συνέχισε την πιεστική του άμυνα (τα τρίποντα έμειναν 5/13 για τους γηπεδούχους, αλλά τα δίποντα ήταν 8/10 σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού), αλλά σπαταλώντας και δικές του επιθέσεις. Παράλληλα ήταν και πάλι άστοχος έξω από την γραμμή (έκλεισε το ημίχρονο με 2 στα 11 τρίποντα), ενώ το 3ο φάουλ που χρεώθηκε νωρίς ο Κούζμιτς επέτρεψε στον Μπουρούση να βρει τον δρόμο προς το καλάθι.

Η 3η περίοδος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να χαλαρώνει και να δέχεται τρίποντα που έφεραν την διαφορά στο +9 για τους γηπεδούχους, όμως η είσοδος του Διαμαντίδη ανέτρεψε την κατάσταση, αφού σκόραρε, πάσαρε, μάρκαρε και η διαφορά έπεσε στο 54-51 και αν ήταν εύστοχοι οι υπόλοιποι παίκτες το «τριφύλλι» θα είχε περάσει και μπροστά.

Ίδιο κακό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό και στο τέταρτο δεκάλεπτο, που έδωσε αέρα 10 πόντων στην Λαμποράλ, αναγκάζοντας τον αντίπαλό της να τρέχει να μαζέψει την διαφορά. Ο Διαμαντίδης όμως συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, ο Γουίλιαμς πρόσθεσε τους πόντους που έλειπαν από τους υπόλοιπους περιφερειακούς και ο Κούζμιτς την εξαιρετική του εμφάνιση και το πέτυχε. 29 ΄΄ πριν το φινάλε ο Άνταμς με ένα ακόμη τρίποντο (5ο στο ματς) έκανε το 73-67. Ο Χέινς απάντησε και οι «πράσινοι» κλέβοντας την μπάλα πήραν την επίθεση στα 14,4΄΄, και ο 3D ισοφάρισε σε 73-73, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα καθώς ο Άνταμς έχασε την τελευταία επίθεση.

Το 5ο φάουλ του Κόυζμιτς και τα λίγα δευτερόλεπτα υποχρεωτικής ξεκούρασης στον Διαμαντίδη, έδωσαν και πάλι προβάδισμα 5 πόντων στην Λαμποράλ, που έγινε 80-78 στα 48΄΄ με κάρφωμα του Γουίλιαμς. Όμως ο Ραντούλιτσα έχασε την τελευταία επίθεση (ο Παναθηναϊκός πάντως διαμαρτύρεται για φάουλ του Μπουρούση) και ο Άνταμς με δύο εύστοχες βολές έκανε το 82-78, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η συγκλονιστική εμφάνιση του Διαμαντίδη είχε απολογισμό 17 πόντους (2/2 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4/4 βολές), 4 ριμπάουντς, 1 κλέψιμο, 6 ασσίστ και 1 λάθος. Μόνον ο Κούζμιτς ήταν άξιος συμπαραστάτης του με 11 πόντους, 10 ριμπάουντς και τρομερή άμυνα στον Μπουρούση, ο Γουίλιαμς ξύπνησε αργά (12 πόντοι) και ο Ραντούλιτσα μόλις 10 με κάποιες κακές επιλογές.

16511295


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / DAVID AGUILAR)

24 πόντους ο Άνταμς, 15 ο Μπέρτανς και 14 ο Μπουρούσης για τους νικητές.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 22-15 (38-36), 16-15, 19-22 (73-73) / 82-78

16510542


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / DAVID AGUILAR)

Το σύνθημα αντεπίθεσης έδωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην Σ/Τ: «Για εμάς είναι μια δύσκολη στιγμή αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Περιμέναμε πως θα γίνει ένα τέτοιο παιχνίδι. Καταφέραμε να το πάμε στην παράταση αλλά εκεί δεν κάναμε καλές επιθέσεις. Έτσι είναι το μπάσκετ. Γυρίζουμε στην Αθήνα και είμαστε στο 0-2 αλλά πρέπει να συνεχίσουμε». Μετά το τέλος ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μάζεψε όλους τους συμπαίκτες του γύρω-γύρω στα αποδυτήρια, τους μίλησε και τους «ντόπαρε» ψυχολογικά, δείχνοντάς τους πως τίποτα ακόμα δεν έχει χαθεί...

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς σχολίασε και κάποιες αποφάσεις των διαιτητών: «Συγχαρητήρια στη Λαμποράλ για τη νίκη της. Μπορούμε να μιλήσουμε για πολλά αλλά ως επαγγελματίας πρέπει πρώτα να πω συγχαρητήρια. Οι αντίπαλοί μας είχαν καλή δημιουργία και εκτέλεση κάτι που έκανε τη διαφορά. Διαθέτουν αθλητικά προσόντα, παίζουν ένας εναντίον ενός και παίρνουν πολλά μακρινά σουτ. Είναι δύσκολο να αποφασίσεις πώς να τους αντιμετωπίσεις. Έχω ένα θέμα με τα σφυρίγματα. Δεν μπορείς να κρίνεις τους αγώνες με βολές. Άσε τους παίκτες να αποφασίσουν. Ο Ραντούλιτσα είχε μόνο δύο βολές και αυτά είναι δυσανάλογα».

16511157


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / DAVID AGUILAR)

«Παίξαμε πολύ καλύτερα στο δεύτερο παιχνίδι. Αλλά δεν ήταν η βραδιά μας. Πάμε στο... σπίτι μας για να πάρουμε δύο νίκες και να έρθουμε ξανά εδώ. Έκανα μερικά... ηλίθια φάουλ. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, μια δύσκολη νύχτα. Τώρα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε στην έδρα μας» δήλωσε ο Κούζμιτς μετά το ματς.

Ο Τζέιμς Γκιστ πρόσθεσε: «αυτό είναι το παιχνίδι του μπάσκετ. Εκαναν το παιχνίδι τους, έκαναν αυτό ακριβώς που έπρεπε να κάνουν στο σπίτι τους. Γυρίσαμε δύο φορές το παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήταν πολύ σκληρό παιχνίδι. Δεν θα άλλαζα τίποτα στην ομάδα. Θέλουμε απλά να πάμε στο παιχνίδι της Τρίτης στο ΟΑΚΑ».

*Η σειρά μεταφέρεται στην Αθήνα την Τρίτη στις 21.15.

16511156


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / DAVID AGUILAR)

Νωρίτερα η Μπαρτσελόνα στην 300η συμμετοχή του Χουάν Κάρλος Ναβάρο στην Euroleague κέρδισε με το ευρύ 66-92 την Λοκομοτίβ Κουμπάν κι έκανε το 1-1 στην σειρά, πριν μεταφερθεί στην Βαρκελώνη.

Η Μπαρτσελόνα ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς στην β περίοδο τρέχοντας ένα σερί 15-0 κλείνοντας το ημίχρονο 31-48, και η Κουμπάν δεν μπόρεσε να επιστρέψει ξανά στο ματς. Ο Ναβάρο με 18 πόντους ήταν ο κορυφαίος, ενώ σπουδαίο παιχνίδι με 13 πόντους έκανε ο Στράτος Περπέρογλου. Ντιλέινι και Ράντολφ είχαν 19 και 17 πόντους αντίστοιχα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Δεκάλεπτα: 19-24, 31-48, 49-71, 66-92

ΔΗΜΟΦΙΛΗ