ΣΠΟΡ

Μπάγερν-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 81-78: Το έχασε μέσα από τα χέρια του

Μπάγερν-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 81-78: Το έχασε μέσα από τα χέρια του

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός για 38 λεπτά, κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, αλλά μια λάθος διαιτητική απόφαση, δύο χαμένες βολές του Οκάρο Ουάιτ και ένα μεγάλο τρίποντο του άφαντου Λούσιτς του στέρησαν ένα μεγάλο διπλό στο Μόναχο κόντρα στη Μπάγερν

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη αντέδρασε εκπληκτικά μετά τη σφαλιάρα στο Κάουνας, τα έκανε όλα υπέροχα για 38 λεπτά σε άμυνα και επίθεση, προηγήθηκε με 61-70 περίπου 6 λεπτά πριν από το τέλος, αλλά τελικά ηττήθηκε με 81-78.

Κυρίως γιατί στα τελευταία δύο λεπτά με την πίεση να είναι στα... κόκκινα έγιναν όλα λάθος. Αρχικά από τους διαιτητές της αναμέτρησης, όταν στα 2:06 πριν από το τέλος με το σκορ στο 72-76, η μπάλα βγήκε από τα χέρια του Χάντερ και η επίθεση θα ήταν για τους "πράσινους", αλλά δόθηκε για την Μπάγερν η οποία έφτασε στο 74-76.

Στη συνέχεια ο Οκάρο Ουάιτ που μέχρι εκείνο το σημείο είχε συνολικά φέτος 10/10 βολές, αστόχησε και στις δύο και στη συνέχεια ο άφαντος Λούσιτς πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο (6 πόντους συνολικά με 2/7), έδωσε το προβάδισμα στην Μπάγερν. Ο Μέικον αστόχησε σε τρίποντο και στη συνέχεια στο παιχνίδι των βολών ο Ρούμπιτ είχε 4/4, ενώ η τελευταία επίθεση ήρθε με ένα δύσκολο και άστοχο τρίποντο του Νέντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν ηττήθηκε για μια ακόμα φορά, βρέθηκε στο κάκιστο 2-9, αλλά αυτό που μπορεί να κρατήσει είναι η αντίδραση που έδειξε μετά από συνεχόμενες κακές εμφανίσεις και το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες έδωσαν για 38 λεπτά το κάτι παραπάνω. Οι "πράσινοι" έβγαλαν ενέργεια στην άμυνα, είχαν καλή κυκλοφορία και συγκέντρωση στην επίθεση (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που πέτυχαν 44 πόντους) και είδαν τον Ιωάννη Παπαπέτρου να επιστρέφει στις πολύ καλές εμφανίσεις.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε 17 πόντους, ενώ ο Μέικον είχε 12 πόντους με 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Χαρακτηριστικό επίσης ότι σκόραραν όλοι όσοι αγωνίστηκαν, ενώ σημαντικό είναι πως δεν πήραν ούτε δευερόλεπτο οι Γιόγκι Φέρελ και Τζεχάιβ Φλόιντ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Δημήτρης Πρίφτης ξεκίνησε με την πεντάδα που επέλεξε και στο Κάουνας, δηλαδή τους Πέρι, Μέικον, Παπαπέτρου, Οκάρο και Παπαγιάννη. Στο ξεκίνημα του αγώνα οι Βαυαροί έτρεξαν ένα 5-0, αλλά γρήγορα ο Παναθηναϊκός με εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση, ισοφάρισε και έδειχνε ικανός να διεκδικήσει το ματς. Όπως και έγινε. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 16-10 χάρη σε συνεχόμενα μεγάλα τρίποντα του Χίλιαρντ, η ομάδα του Πρίφτη έβγαλε ενέργεια στην άμυνα έλεγξε τα ριμπάουντ και είχε τρομερή κυκλοφορία και συγκέντρωση στην επίθεση.

Με τον Παπαπέτρου οδηγό, ο οποίος είχε 10 πόντους στην πρώτη περίοδο με 3/3 δίποντα και 1/1 τρίποντο, ισοφάρισε στο τέλος του δεκαλέπτου σε 22-22 με την «βόμβα» του αρχηγού του έξω από τα 6,75μ. Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις στην άμυνα και την επίθεση από τους Μποχωρίδη, Κασελάκη (από ένα τρίποντο ο καθένας), αλλά και τον Έβανς (7 πόντους στο ημίχρονο) με αποτέλεσμα να πάρει για πρώτη φορά το προβάδισμα και ουσιαστικά να μη το χάσει μέχρι το τέλος του 20λεπτού, ξεφεύγοντας μάλιστα και με 7 πόντους (37-44).

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και κατάφερε να φτάσει τη διαφορά δύο φορές μέχρι και τους 10 πόντους. Προς το τέλος του δεκαλέπτου ωστόσο η Μπάγερν με δύο τρίποντα του Ομπστ και τον Παναθηναϊκό να κολλαέι επιθετικά μείωσε στον πόντο στο τέλος της περιόδου (59-60).

Στην τέταρτη περίοδο η Μπάγερν πήρε προβάδισμα με τον Τόμας μετά από ώρα (61-60), αλλά το τριφύλλι αντέδρασε και με 10-0 σερί προηγήθηκε με 61-70. Στο τέλος όμως το διαιτητικό λάθος, οι χαμένες βολές και το μεγάλο τρίποντο του Λούσιτς έκριναν το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 37-44, 59-60, 81-78

ΔΗΜΟΦΙΛΗ