ΣΠΟΡ

Επική νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού μέσα στο ΣΕΦ με 76 - 81

Επική νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού μέσα στο ΣΕΦ με 76 - 81
Intime/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Όλοι τον είχαν χαμένο από χέρι μέσα στο ΣΕΦ, αλλά η ιστορία δεν αλλάζει ο Ολυμπιακός κατάφερε να χάσει από τους προβληματικούς φέτος «πράσινους» με 76-81.

Οι παίκτες του τριφυλλιού και ο Δημήτρης Πρίφτης έκαναν μεγαλειώδη εμφάνιση μέσα στο Παλέ και έφτασαν στη νίκη, παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 14 πόντους και παρότι είχαν μια εχθρική διαιτησία που τους φόρτωνε με ανύπαρκτα φάουλ από το πρώτο λεπτό.

Μέχρι και τον μυθικό, Νεμάνια Νέντοβιτς (24 πόντους με 4/8 τρίποντα) ο οποίος σκότωσε τον Ολυμπιακό με τεράστια καλάθια στην τελευταία περίοδο απέβαλαν με κατά φαντασία φάουλ, αλλά δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τον αποφασισμένο Παναθηναϊκό.

Ένα ακόμα τρίποντο από τον Σαντ Ρος έδωσε τη χαριστική βολή στους αποσβολωμένους κόουτς Μπαρτζώκα, παίκτες του Ολυμπιακού και φιλάθλους του.

Ουσιαστικά οι «πράσινοι» έκαναν μόνο ένα τραγικό δεκάλεπτο (το τρίτο όπου ο Ολυμπιακός ξέφυγε με διψήφια διαφορά) και κυριάρχησαν σε όλον τον υπόλοιπο αγώνα!


H εξέλιξη του αγώνα

Ο αγώνας ξεκίνησε άσχημα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν έβρισκε λύσεις απέναντι στη δυναμική άμυνα του Ολυμπιακού, ενώ η άμυνα ζώνης με την οποία ξεκίνησε ο Πρίφτης «έμπαζε» με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 12-3 μετά από 5 λεπτά.

Ο Κέντρικ Πέρι πέτυχε μόλις το δεύτερο εντός παιδιάς εύστοχο σουτ μετά από 5 ολόκληρα λεπτά, ενώ η είσοδος του Σαντ Ρος αρχικά και του Νέντοβιτς στη συνέχεια, άλλαξαν την εικόνα.

Οι πράσινοι αρχικά μείωσαν 12-10 και εν συνεχεία πέρασαν μπροστά 14-15 στο τέλος του δεκαλέπτου με τρίποντο του Νέντοβιτς από τα 8 μέτρα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την ίδια προσήλωση σε άμυνα και επίθεση, προηγήθηκε 18-21, με τον Ολυμπιακό να απαντά με σερί με την ανοχή και των διαιτητών και να κάνει το 27-21.

Οι πράσινοι ανασυντάχθηκαν και απάντησαν με σερί 0-6, με τον Ολυμπιακό στη συνέχεια να παίρνει πόντους μόνο από τα σφυρίγματα των ρέφερι και βολές. Έτσι ο Παναθηναϊκός με τρίποντο του Παπαπέτρου βρέθηκε στο +5 (31-36) πριν κλείσει το ημίχρονο στο 33-36 με ακόμα δύο… βολές του ΜακΚίσικ.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τους «πράσινους»… Ξεκίνησαν με καλάθι και φάουλ του Μέικον για το +6 για πρώτη φορά (33-39), αλλά η συνέχεια ήταν κάκιστη.

Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στην άμυνα ζώνης με καλή κυκλοφορία και ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε απέναντι στη σκληρή άμυνα των γηπεδούχων. Ο Μέικον έκανε πολλά λάθη στην επίθεση, ήταν άτολμος ενώ εκνευρίστηκε και με το 3ο φάουλ μετά από μόλις 25 λεπτά με πολύ αυστηρές αποφάσεις.

Με σερί 12-2 αρχικά και 11-0 στη συνέχεια πήγαν τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και ήλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι κλείνοντας την περίοδο στο +11 (59-48).

Η τέταρτη περίοδος όμως ήταν μια καταπράσινη κυριαρχία. Με τον ασταμάτητο Νεμάνια Νέντοβιτς και τα άλλα παλικάρια του Δημήτρη Πρίφτη ο Παναθηναϊκός έκανε τρομερή αντεπίθεση. Το ένα μεγάλο καλάθι ακολουθούσε το άλλο και ο Ολυμπιακός κρατιόταν ζωντανός με τις ανακαλύψεις των διαιτητών (26 φάουλ κατά, μόλις 14 υπέρ του ο Πρωταθλητής). Στο τέλος όμως λύγισαν κι αυτοί, παρότι έβγαλαν με 5 φάουλ τον Σέρβο και φόρτωσαν με 4 τους Παπαγιάννη και Μέικον.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 33-36, 59-48, 76-81

ΔΗΜΟΦΙΛΗ