ΣΠΟΡ

Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Άρης έκανε το 1-0 επί της Κηφισιάς

Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Άρης έκανε το 1-0 επί της Κηφισιάς
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Με «σπάσιμο έδρας» ξεκίνησαν τα play-off της Α1 με τον ΠΑΟΚ να γυρνά ένα χαμένο ματς μέσα στο ΟΑΚΑ και να κερδίζει την ΑΕΚ, ενώ ο Άρης με αντεπίθεση διαρκείας στο β ημίχρονο έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Κηφισιάς στο Nick Galis Hall.

Τίποτε δεν έδειχνε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων την εξέλιξη στο ντέρμπυ των δικεφάλων, αφού η ΑΕΚ είχε καταφέρει να φτάσει την διαφορά στο 2ο δεκάλεπτο ακόμη και στο +16. Όμως ο ΠΑΟΚ έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και παρότι μπήκε στην τελευταία περίοδο πίσω στο σκορ (61-54) έπαιξε καλή άμυνα, έβαλε μεγάλα σουτ (10 τρίποντα συνολικά, που τον είχαν κρατήσει έτσι και αλλιώς μέσα στο ματς) και στο τέλος ήταν ψύχραιμος στις βολές, όταν η ΑΕΚ κυνηγούσε, για να κερδίσει με 78-83.

2510308


(Πηγή: EUROKINISSI/ ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η τριάδα Χάτσερ (21 π.), Μαργαρίτη (16 2/3 τρίποντα), Βασιλειάδη (17 4/6 τρίποντα) οδήγησε στη νίκη τον ΠΑΟΚ με τον Αμερικανό να είναι ψύχραιμος στις βολές και τους άλλους δύο να βάζουν κρίσιμα τρίποντα. Ο Μαυροκεφαλίδης προσπαθούσε πάλι μόνος του με 19 πόντους, ενώ μικρή βοήθεια πήρε από τους ξένους της η ΑΕΚ.

2510302


(Πηγή: EUROKINISSI/ ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Αντίθετη εικόνα στην Θεσσαλονίκη με την Κηφισιά να κάνει μεγάλο ματς και να κλείνει το ημίχρονο με 38-36, όμως στο 2ο ημίχρονο με μπροστάρη τον Ουότερς (18 πόντοι) ο Άρης βρήκε τις λύσεις και πήρε σπουδαία νίκη με 78-60.

2422503


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTIONTEAM)

Οι σειρές μεταφέρονται τώρα το ερχόμενο Σάββατο σε Πυλαία και Ζηρίνειο αντίστοιχα, με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης να είναι μία νίκη μακριά από την πρόκριση. Την Τετάρτη ξεκινά και το ζευγάρι του Ολυμπιακού με το Ρέθυμνο, ενώ αυτό του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό θα αρχίσει μετά το τέλος των υποχρεώσεων του «τριφυλιού» με την Λαμποράλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ