ΣΠΟΡ

Επεισόδια χούλιγκανς σε Σερβία και Ισπανία με τραυματίες και συλλήψεις

Επεισόδια χούλιγκανς σε Σερβία και Ισπανία με τραυματίες και συλλήψεις
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / SASA STANKOVIC

Μεγάλης έκτασης επεισόδια είχαμε στο ντέρμπυ των «αιωνίων» της Σερβίας, Ερυθρού Αστέρα και Παρτιζάν, ενώ χούλιγκανς της Θέλτα και της Μπέτις μετέτρεψαν σε πολεμικό σκηνικό τους δρόμους πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Δύο άτομα μαχαιρώθηκαν και άλλο ένα ξυλοκοπήθηκε άγρια σε συμπλοκές που έλαβαν χώρα εκτός «Μαρακανά» λίγο πριν την σέντρα του 151ου ντέρμπι Ερυθρού Αστέρα και Παρτιζάν. Δύο άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τις επιθέσεις με μαχαίρι, αλλά τα επεισόδια μεταφέρθηκαν κι εντός αγωνιστικού χώρου.

Λίγο μετά την λήξη του ημιχρόνου, ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα και της αστυνομίας, με άγριο καρεκλοπόλεμο, ξύλο και πολλές συλλήψεις.

Πεδίο μάχης το Βίγκο

Με αντίστοιχη αγριότητα συνεπλάκησαν οπαδοί της Θέλτα και της Μπέτις το απόγευμα του Σαββάτου. Οι οπαδοί της δεύτερης βρέθηκαν στο Βίγκο για το ματς των δύο ομάδων και δέχτηκαν επίθεση σε καφετέρια.

Η ένταση δεν έμεινε εκεί, μεταφέρθηκε σε δρόμους της πόλης και σε εμπορικό κέντρο όπου ακολούθησε –εκτός από ξύλο- κυνηγητό μέχρι να παρέμβουν οι δυνάμεις της Αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ