ΣΠΟΡ

Νίκησε και στο GP της Κίνας ο Νίκο Ρόσμπεργκ, που οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα

Νίκησε και στο GP της Κίνας ο Νίκο Ρόσμπεργκ, που οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα
Reuters / /Aly Song

Και στον 3ο αγώνα της σεζόν ο Νίκο Ρόσμπεργκ έδειξε ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την χρονιά, κερδίζοντας επιβλητικά, παρότι στην εκκίνηση βρέθηκε για λίγο στην 2η θέση.

Τη 17η νίκη της καριέρας του, τρίτη σε ισάριθμους αγώνες εφέτος πανηγύρισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στη Σανγκάη. Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes εκμεταλλευόμενος την pole position (και παρά την προσωρινή απώλεια της πρώτης θέσης μετά την επεισοδιακή εκκίνηση) κατάφερε να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμά του από τον Λιούις Χάμιλτον, που τερμάτισε 7ος φτάνοντας πλέον στο +36 από τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ο Βρετανός ξεκίνησε τελευταίος μετά την αδυναμία του να λάβει μέρος στις χθεσινές κατατακτήριες λόγω τεχνικού προβλήματος, και δεν μπόρεσε να ανεβεί περισσότερο. Δεύτερος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, με τις δύο Red Bull να ακολουθούν, με τον Ντάνιιλ Κβίατ να συμπληρώνει το πόντιουμ και τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να ακολουθεί τέταρτος. Ο Κίμι Ραϊκόνεν ήταν πέμπτος, ο Φελίπε Μάσα έκτος, ενώ Μαξ Φερστάπεν, Κάρλος Σάινθ και Βαλτέρι Μπότας συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Η εκκίνηση ήταν επεισοδιακή από την οδήγηση του Κβιάτ Ο Ρόσμπεργκ είδε τον Ρικιάρντο να τον προσπερνά από τη δεύτερη θέση, ενώ οι δύο Ferrari είχαν σύγκρουση, που αποτέλεσε πλήγμα για αμφότερες (περισσότερο για τον Ραϊκόνεν). Ο Χάμιλτον είδε επίσης το μπροστινό του φτερό να παθαίνει ζημιά και οδηγήθηκε πολύ νωρίς στον αγώνα τρεις φορές (!) σε πιτ στοπ, μια για να αλλάξει φτερό και δύο για ελαστικά.


(Πατήστε στο link για να δείτε το βίντεο της εκκίνησης)

Ο Ρικιάρντο αποδείχτηκε άτυχος, καθώς έπαθε κλατάρισμα από κάποια συντρίμμια στην πίστα κι έτσι ο Ρόσμπεργκ ανέκτησε γρήγορα την πρώτη θέση και μετά την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας ο Γερμανός πιλότος απλά μεγάλωνε την απόσταση από τους διώκτες του.

Λίγο πριν την απονομή ο Φέτελ τα «έψαλε» on camera στον Κβιατ για την οδήγησή του, όμως ο Ρώσος οδηγός δεν έδειξε μετανιωμένος τονίζοντας ότι αυτή η οδήγηση φέρνει επιτυχίες και θα συνεχίσει έτσι!

Αυτή ήταν η 6η συνεχόμενη νίκη για τον Ρόσμπεργκ, που ήταν ενθουσιασμένος ευχαριστώντας την ομάδα του, και πλέον ο Γερμανός κυνηγά τις 9 σερί νίκες του Φέτελ από το 2013.

«Δεν νιώθω ανίκητος, το αντίθετο θα έλεγα» δήλωσε αμέσως μετά τη νίκη του ο Ρόσμπεργκ. «Στην ομάδα είμαστε μαζί με τον Χάμιλτον και αυτή η διαφορά δεν λέει τίποτε, αν δεις τους αγώνες που έχει κερδίσει πρόσφατα. Είναι μόνο 2-3 νίκες διαφορά. Θα είναι πάντα μια σκληρή μάχη μαζί του».

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει την 1η Μαΐου στην Ρωσία και την πίστα του Σότσι.

Βαθμολογία πιλότων

1. Νίκο Ρόσμπεργκ 75
2. Λιούις Χάμιλτον 39
3. Ντάνιιλ Ρικιάρντο 36
4. Σεμπάστιαν Φέτελ 33

Βαθμολογία κατασκευαστών

1. Mercedes 114
2. Ferrari 61
3. Red Bull 57
4. Williams 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ