ΣΠΟΡ

Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 72-93: Αντέδρασε και έσπασε την «κατάρα» των διπλών

Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 72-93: Αντέδρασε και έσπασε την «κατάρα» των διπλών
Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την τραγική εντός έδρας εμφάνιση της Αρμάνι Μιλάνο Intime

Ο Ολυμπιακός λίγες ημέρες μετά την «σφαλιάρα» από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ έβγαλε αντίδραση κόντρα σε μια τραγική Αρμάνι Μιλάνο και επικράτησε 93-72 των Ιταλών εκτός έδρας

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την τραγική εντός έδρας εμφάνιση της Αρμάνι Μιλάνο και την σκόρπισε επικρατώντας 93-72 για την 12η αγωνιστική της Euroleague παίρνοντας παράλληλα το πρώτο του διπλό τη φετινή χρονιά.

Οι «ερυθρόλευκοι» που ήθελαν μια νίκη προκειμένου να «ξεχάσουν» το «χαστούκι» μέσα στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για την Basket League, «βομβάρδισαν» με 18 τρίποντα τους Ιταλούς και πήραν το ροζ φύλλο.

Μάλιστα με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έφτασε στο 8-4 και είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας της Euroleague μαζί με Αρμάνι Μιλάνο και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και πλέον θα πάρει κάποιες ανάσες λόγω της διακοπής της Basket League και θα ετοιμαστεί για το παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν εκτός έδρας για την 13η αγωνιστική της Euroleague στις 3 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα με τα 18 τρίποντα που σημείωσε έφτασε κοντά στο ρεκόρ των περισσότερων εύστοχων σε έναν αγώνα που κρατάει στη διοργάνωση από το 2018 η Μπούντουτσνοστ σε παιχνίδι με την Μπασκόνια.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη με 18 πόντους και 5/9 τρίποντα, με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να προσθέτει 14 πόντους (4/6 τρίποντα) και τον Σάσα Βεζένκοφ 12 (2/3 τρίποντα).

Ο αγώνας:

Με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί το πιο παραγωγικό του εκτός έδρας παιχνίδι, έχοντας πρωταγωνιστή τον Τάιλερ Ντόρσεϊ (12π. στο α' δεκ. με 4/5τρ.), οι «ερυθρόλευκοί» μπήκαν δυναμικά στο παρκέ, έγραψαν το 8-20 στο 5΄ και παρά τις αμυντικές ανορθογραφίες τους, που επέτρεψαν στην Αρμάνι να επιστρέψει (25-30 στο 10΄), δεν έχασαν το προβάδισμα.

Ένα τρίποντο του Ντάνιελς με το... καλημέρα της δεύτερης περιόδου, έφερε την Αρμάνι σε απόσταση αναπνοής (28-30), αλλά μέχρι εκεί... Με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει τις «εκτελέσεις» από τα 6.75 (έκλεισε το ημίχρονο με 12/16 τρίποντα), δια χειρός Λαρεντζάκη, Σλούκα, Βεζένκοφ και τον Μάρτιν να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες, οι «ερυθρόλευκοι», που «έδεσαν» και αμυντικά, απάντησαν με επιμέρους σκορ 15-30, παίρνοντας το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +15 (45-60). Κομβικό στατιστικό και η αναλογία ασίστ-λαθών του Ολυμπιακού με 14-4, επιβεβαιώνοντας τη συγκέντρωση των Πειραιωτών.

Με την «ερυθρόλευκη» επίθεση να... χωλαίνει στην τρίτη περίοδο (το πρώτο καλάθι σημειώθηκε μετά από 4,5 λεπτά), ο Ολυμπιακός βασίστηκε στην καλά οργανωμένη άμυνά του, εκτροχιάζοντας το επιθετικό παιχνίδι των Ιταλών. Μάλιστα, οι Πειραιώτες όχι μόνο δεν απειλήθηκαν από την έλλειψη παραγωγικότητας, αλλά στο 27΄ εκτόξευσαν τη διαφορά στο +17 (53-70), ενώ μπήκαν στην τελευταία περίοδο στο +15 (57-72).

Η διάρκεια στην «ερυθρόλευκη» άμυνα δεν εγκατέλειψε τον Ολυμπιακό στο τέταρτο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να τρέχει μέχρι το 34΄ ένα επιμέρους σκορ 1-5, εκτοξεύοντας τη διαφορά σε μη αναστρέψιμα επίπεδα (+19, 58-77). Με τον Λαρεντζάκη μάλιστα να απαντά από τα 6.75 στα τρίποντα του Ροντρίγκεθ, οι «ερυθρόλευκοι» έκοψαν κάθε προσπάθεια αντεπίθεσης των Ιταλών, φτάνοντας άνετα στο τελικό 72-93.

Τα δεκάλεπτα: 25-30, 45-60, 57-72, 72-93

ΔΗΜΟΦΙΛΗ