ΣΠΟΡ

Super League: πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, 5 γκολ ο Μπεργκ, ήττα σοκ για ΑΕΚ, «Ευρώπη» ο ΠΑΣ

Super League: πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, 5 γκολ ο Μπεργκ, ήττα σοκ για ΑΕΚ, «Ευρώπη» ο ΠΑΣ
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ο Ολυμπιακός σφράγισε και τυπικά τον 43ο τίτλο του με άνετη νίκη επί της Καλλονής, την ώρα που ο Μάρκους Μπεργκ με 5 γκολ οδηγούσε τον Παναθηναϊκό πιθανότατα στην 2η θέση, ενώ η ΑΕΚ γνώριζε ήττα σοκ από τον Λεβαδειακό. Ο ΠΑΣ τερμάτισε στην 6η θέση και αν ο Πανιώνιος δεν πάρει άδεια, θα παίξει στα play off.

Με άνεση ο Ολυμπιακός κατακτά το πρωτάθλημα νικώντας 5-0 την Καλλονή, κάνοντας ρεκόρ βαθμών, νικών και διαφοράς από τον 2ο (+30 αν αφαιρεθούν τελικά οι βαθμοί από την ΑΕΚ και δεύτερος είναι ο Παναθηναϊκός με 55), αλλά έχοντας και τον πρώτο στον πίνακα των σκόρερς (18 γκολ) και στις ασσίστ (12) Κώστα Φορτούνη.

2511073


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Ακολούθησε η φιέστα της απονομής του πρωταθλήματος στους παίκτες του Ολυμπιακού. Στο ξεκίνημα της γιορτής έπαιξε βίντεο με όλα τα γκολ του Ολυμπιακού στο εφετινό πρωτάθλημα, όπως και άλλα αφιερώματα στις στιγμές που ξεχώρισαν από την πορεία των Πειραιωτών. Από τα φιλικά του καλοκαιριού μέχρι το φινάλε. Παρέλασαν τα τμήματα του Ερασιτέχνη, με τις κούπες που κατέκτησαν φέτος. Όπως και η αποστολή που θα εκπροσωπήσει τον σύλλογο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

https://www.instagram.com/p/p

Λίγο πριν την απονομή μπήκε στο γήπεδο και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και απευθυνόμενος στον Χρήστο Φερεντίνο (παρουσιαστής της φιέστας) του είπε: «Χρήστο, αντέχεις; Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε ο ένας τον άλλο...» και συνέχισε: «Το εφετινό πρωτάθλημα θέλω να το αφιερώσω σε έναν πολύ καλό φίλο, σε έναν πολύ μεγάλο Ολυμπιακό, που μας βλέπει από το σπίτι του, τον Γιώργο Σαλονίκη».

2511280


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

https://www.instagram.com/p/p
2511281


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Πρόσωπο της αγωνιστικής είναι ο Μάρκους Μπεργκ, που έκανε όργια με Λέτο και Βιγιαφάνες βάζοντας 5 (!) γκολ στο 6-1 επί του Πανθρακικού,έφτασε τα 15 στο πρωτάθλημα (2ος σκόρερ), ισοφαρίζοντας και την σχετική επίδοση για το «τριφύλλι» του Βαζέχα από το 1995 (5-3 τον Πανιώνιο) και του Βλάοβιτς το 2001 (8-0 την Παναχαϊκή). Σούπερ εμφάνιση με 3 ασσίστ από τον Λέτο και τον Βιγιαφάνες με ένα γκολ και 2 ασσίστ.

2511085


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRES / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ναυάγιο της ΑΕΚ στην Λιβαδειά, και άλλη μια ήττα εκτός έδρας, που δυνητικά (εφόσον δεν πάρει πίσω βαθμούς στην έφεση της) χάνει και την 2η θέση από τον Παναθηναϊκό. Δύο απίθανα αυτογκόλ του Ντιντάκ και του Τζανετόπουλου (και στα 2 φέρει ευθύνη ο Ισπανός), και τρίτο γκολ του Μάντζιου, δώρο του Μπαρόχα, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, για μια ΑΕΚ που είναι προβληματική στο γκολ, ιδιαίτερα αν βρεθεί πίσω στο σκορ (είχε δοκάρι με τον Μπουονανότε στο ξεκίνημα του β μέρους).

2511096


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Νικήτρια της 30ης αγωνιστικής και η ομάδα του ΠΑΣ, που πέρασε με νίκη από την Ξάνθη με το γκολ του Τσουκαλά στο 46, που το υπερασπίστηκε με νύχια και δόντια και δίνει στους Γιαννιώτες την 6η θέση.

2511186


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής

Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 0-0
Πανιώνιος-Ατρόμητος 0-1 (79 Στόιτσεφ)
Λεβαδειακός-ΑΕΚ 3-0 (39 Ντίντακ αυτ., 40 Τζανετόπουλος αυτ., 63 Μάντζιος)
Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 6-1 (23, 41, 45, 52, 61 Μπεργκ, 71 Βιγιαφάνες / 49 Μουδουρογλου)
Αστέρας Τρ.-Βέροια 2-1 (49, 73 Ιωαννίδης / 9 Μπαλάφας)
Ολυμπιακός-Καλλονή 5-0 (21 Φορτούνης, 35 Φουστέρ, 61 Κασάμι, 77 Ομάρ, 84 Ιντέγιε)
Ηρακλής-Παναιτωλικός 0-0
Scoda Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 (45 Τσουκαλάς)

Η βαθμολογία

30h agonistiki

*Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ έχουν από -3 βαθμούς
*Εκκρεμούν οι αποφάσεις των εφέσεων ΑΕΚ και Ατρομήτου για την αφαίρεση βαθμών. Αν ισχύσει το -3 η ΑΕΚ θα είναι 3η με 54 και ο Ατρόμητος 8ος με 39.
*Αν ο Πανιώνιος δεν δικαιωθεί από την δευτεροβάθμια Επιτροπή για την αδειοδότησή του, στα play off θα μπει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ανάλογα με το ποια θα είναι η 4η ομάδα των play off αλλά και την τελική βαθμολογία θα προκύψει και η τελική «ειδική βαθμολογία» (κάθε 5 βαθμούς διαφορά από τον 4ο είναι ένας βαθμός για κάθε ομάδα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ