ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Παναθηναϊκός-Βόλος 2-1, έκαναν το πρώτο βήμα οι «πράσινοι»

Κύπελλο Ελλάδας: Παναθηναϊκός-Βόλος 2-1, έκαναν το πρώτο βήμα οι «πράσινοι»
Οι «πράσινοι» νίκησαν 2-1 με γκολ των Μακέντα, Αλεξανδρόπουλου, αλλά το γκολ του Φερνάντες κρατάει ανοιχτή την πρόκριση. Intime/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οι «πράσινοι» νίκησαν 2-1 με γκολ των Μακέντα, Αλεξανδρόπουλου, αλλά το γκολ του Φερνάντες κρατάει ανοιχτή την πρόκριση.

Το πρώτο ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό επιτεύχθηκε.

Νίκησε τον Βόλο στη Λεωφόρο. Ο δεύτερος στόχος που ήταν να πάρει ένα σκορ ασφαλείας, ώστε να είναι πιο άνετος στη ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό, για την πρόκριση στα προημιτελικά, δεν πήγε τόσο καλά.

Οι Μακέντα, Αλεξανδρόπουλος με εξαιρετικές εκτελέσεις, έδιναν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης με το 2-0, αλλά ένα εξίσου θαυμάσιο γκολ από τον Φερνάντες διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Και από τη στιγμή που στο Κύπελλο μετράει το εκτός έδρας γκολ, γίνεται αντιληπτό ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, αλλά πρέπει να πάει για μάχη στο Πανθεσσαλικό.

Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Διούδη στιο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Κώτσιρας και αριστερό ο Χουάνκαρ. Στόπερ οι Σάρλια, Βέλεθ και στα χαφ οι Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος. Δεξιά έπαιξε ο Παλάσιος, αριστερά ο Αϊτόρ και στην κορυφή ο Μακέντα.

Ο Βόλος είχε τον Κότνικ στο τέρμα, δεξί μπακ τον Πουρίτα κι αριστερό τον Φεράρι. Στόπερ ήταν οι Ρινέρ, Γκιουλέν, στα χαφ οι Τσοκάνης, Νίνης, στα άκρα οι Ρεγκατέν, Μπαρτόλο και στην επίθεση οι Τερεζίου, Φαν Βέερτ.

Γκολάρα ο Μακέντα

Ο Παναθηναϊκός είχε από το ξεκίνημα τον έλεγχο. Αλλά δεν κατάφερε να βρει τις κλασικές ευκαιρίες. Στο 16’ ο Βόλος απείλησε πρώτος, όταν έφυγε στην κόντρα, αλλά ο Κώτσιρας έκοψε έγκαιρα την σέντρα του Τερεζίου.

Στο 25’ ο Παναθηναϊκός βρήκε δίχτυα. Και πάλι με τον Φεντερίκο Μακέντα! Ο Ιταλός φορ του Παναθηναϊκού έκανε το 1-0 στο 25' με κίνηση... πίβοτ κι αριστερό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής. Προηγήθηκε σκαφτή μπαλιά του Κώτσιρα, η μπάλα κατέληξε στον Παλάσιος κι αυτός από δεξιά γύρισε στον έμπειρο επιθετικό, ο οποίος σκόραρε. Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του Μακέντα σε τρίτο σερί ματς...

Το ματς είχε ρυθμό, αλλά όχι και πολλές φάσεις, ενώ κάθε ομάδα προσπαθούσε να περιορίσει τα ρίσκα. Ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνευε αμυντικά, ήταν συμπαγής και έψαξε για το 2-0. Στο 42’, όμως, το αριστερό σουτ του Αϊτόρ εντός περιοχής έφυγε άουτ.

Στο 44’ ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία. Φάουλ του Αϊτόρ, κεφαλιά του Βέλεθ κι ενώ περίμενε και ο Μαουρίσιο, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Κλέψιμο ο Αλεξανδρόπουλος και 2-0

Ό,τι δεν κατάφερε στο τέλος του πρώτου μέρους, το έκανε νωρίς στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός. Στο 51’ πρέσαρε και ο Αλεξανδρόπουλος έκλεψε από τον Τσοκάνη. Ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού κινήθηκε κατά μέτωπο, βγήκε απέναντι από τον Κότνικ και με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 2-0 και πανηγύρισε έξαλλα.

Μείωσε ο Φερνάντες!

Ο Βόλος, όμως, δεν τα παράτησε και στο 56’ μείωσε. Ο Φερνάντες που είχε μπει αλλαγή, πέρασε κάθετα στον Φαν Βέερτ, ο Ολλανδός με τακουνάκι έδωσε ξανά στον Φερνάντες, ο οποίος με θαυμάσιο αριστερό πλασέ, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Διούδη για το 2-1.

Ο Παναθηναϊκός, όπως ήταν λογικό, δέχθηκε ένα σοκ, αφού το 2-0 ήταν ένα καλό σκορ. Το γκολ του Βόλου, έκανε πιο επιθετικό το «τριφύλλι», το ματς άνοιξε και όλα ήταν πιθανά.

Οι «πράσινοι» δεν έδωσαν άλλα δικαιώματα και στο 69' ο Μακέντα προσπάθησε να απειλήσει, αλλά η προβολή έφυγε άουτ.

Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς και τον Βιτάλ και τον Χατζηγιοβάνη, αφού ο Παλάσιος είχε πρόβλημα και στο 81’ ο Βραζιλιάνος άγγιξε το 3-1. Ο Βιτάλ εκτέλεσε ωραία το φάουλ, αλλά εξίσου ωραία απέκρουσε σε κόρνερ ο Κότνικ.

Παναθηναϊκός: (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουάνκαρ, Σάρλια, Βέλεθ, Κώτσιρας, Βιγιαφάνιες (69’ Πέρεθ), Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (90' Μπουζούκης), Παλάσιος (78’ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (78’ Βιτάλ), Μακέντα.

Βόλος: (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κότνικ, Γκιουλέν, Φεράρι, Πουρίτα (46’ Ρομέρο), Ρινέρ, Τσοκάνης, Νίνης (74’ Σοάρες), Ρεγκατέν (83’ Ορόζ), Μπαρτόλο (46’ Φερνάντες), Τερεζίου (63’ Βοϊτκόφσκι), Φαν Βέερτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ