ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0: Σφραγίδα νίκης ο Σιμάνσκι - Τα highlights του ντέρμπι

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0: Σφραγίδα νίκης ο Σιμάνσκι - Τα highlights του ντέρμπι
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: H Ένωση πήρε το ντέρμπι με 1-0 INTIME

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς επικράτησε 1-0. Όπως συνηθίζει η Ένωση, ολοκλήρωσε με άγχος το παιχνίδι, καθώς πέτυχε το γκολ στο 2’ με τον Σιμάνσκι και οι «πράσινοι» είχαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για γκολ.

Ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα του ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να νικήσει και να σκαρφαλώσει ακόμα και στην τρίτη θέση. Αυτό που σίγουρα έχει τρελάνει τους «πράσινους», είναι η ευκαιρία του 47' όταν αρχικά ο Παλάσιος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στάνκοβιτς κι ο Αϊτόρ στην εξέλιξη έχασε απίθανη ευκαιρία. Το αν πέρασε η μπάλα τη γραμμή στη φάση του Παλάσιος, πάντως, δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος. Ενδεχομένως και να πέρασε...

Οι «πράσινοι» πίεσαν στο δεύτερο μέρος, έκλεισαν την ΑΕΚ στην περιοχή της, αλλά στο 47' έχασαν τρομερή διπλή ευκαιρία με Παλάσιος, Αϊτόρ (ο Ισπανός από κοντά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι).

Στο 57' ο Παλάσιος επίσης αστόχησε από καλή θέση, ενώ η Ένωση βρήκε δύο γκολ με τον Τσούμπερ, αλλά και τα δύο ακυρώθηκαν για οφσάιντ.

Το πρώτο γιατί ήταν εκτεθειμένος ο Αραούχο που έκανε την πάσα και το δεύτερο γιατί ήταν οφσάιντ ο Ελβετός.

Ακυρώθηκε γκολ

Στο 70’ η ΑΕΚ πέτυχε γκολ. Ο Αραούχο έδωσε την πάσα στον Τσούμπερ, αυτός μπήκε στην περιοχή και με αριστερό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα αριστερό δοκάρι και μέσα. Το γκολ, όμως, ελέγχθηκε στο VAR κι ακυρώθηκε, αφού ο Αραούχο που έδωσε την πάσα ήταν εκτεθειμένος.

Eυκαιρία και δοκάρι ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος άλλαξε πλευρές στους Αϊτόρ, Παλάσιος, στο επόμενο λεπτό έχασε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία. Σέντρα του Κώτσιρα από δεξιά, ο Παλάσιος έκανε το πλασέ απέκρουσε ο Στάνκοβιτς και η μπάλα δεν φγαίνεται καθαρά αν πέρασε τη γραμμή. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κόντραρε στη συνέχεια με τον Αϊτόρ, ο οποίος από το ένα μέτρο με το γόνατο έστειλε τη μπάλα δοκάρι (χτύπησε δύο φορές βασανιστικά) και άουτ.

Σχηματισμοί

Η ΑΕΚ είχε τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Μισελέν κι αριστερό ο Μοχαμάντι. Στόπερ οι Βράνιες, Μήτογλου και στα χαφ οι Σιμάνσκι, Σιμόες. Ο Άμραμπατ ήταν δεξιά, ο Γκαρσία αριστερά και ο Μάνταλος πίσω από τον Αραούχο.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Κώτσιρας κι αριστερό ο Χουάνκαρ. Στόπερ οι Βέλεθ, Σάρλια και στα χαφ οι Πέρεθ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες. Ο Αϊτόρ αριστερά, ο Παλάσιος δεξιά και ο Μακέντα στην κορυφή.

Δείτε τα highlights από το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ