ΣΠΟΡ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Λαμποράλ στο 3ο παιχνίδι της σειράς στην Euroleague

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Λαμποράλ στο 3ο παιχνίδι της σειράς στην Euroleague
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / DAVID AGUILAR

Η σειρά με την Λαμποράλ μεταφέρεται στην Αθήνα και το κλειστό του ΟΑΚΑ, και ο Παναθηναϊκός καλείται να πάρει την πρώτη από τις τρεις νίκες που πλέον χρειάζεται για να πάρει την πρόκριση για το Final-4 του Βερολίνου.

Η ήττα της Παρασκευής έχει φέρει το σκορ στο 2-0 υπέρ της Ισπανικής ομάδας και ο Παναθηναϊκός καλείται εκτός από το σερί, να ανατρέψει και την παράδοση, που θέλει μέχρι τώρα στην διοργάνωση να μην ανατρέπεται ένα τέτοιο προβάδισμα. Η αρχή πρέπει να γίνει το βράδυ της Τρίτης (21.15) στο ΟΑΚΑ.

Για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς πρώτα πρέπει να γίνει το 2-1 και μετά οι «πράσινοι» να κυνηγήσουν την ολική ανατροπή. «Είναι μόνο ένα παιχνίδι. Υπάρχει το αυριανό ματς και μετά θα σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι. Ένα βήμα κάθε φορά. Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε την ιστορία και τη στατιστική, που εσάς αρέσει πολύ. Πρέπει να σκεφτούμε τη δουλειά μας που είναι να νικήσουμε στο επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να επιλέξω πολλά πράγματα από το δεύτερο παιχνίδι. Θέλω να ξεχάσω πολλά πράγματα από το πρώτο παιχνίδι. Πιστεύω ότι στο δεύτερο ματς βγήκαμε έξω πιο δυνατά, για να παλέψουμε, που είναι η μαγική λέξη για μας. Πρέπει να παλέψουμε ξανά, να παίξουμε σκληρά και σε αυτό ποντάρω ότι μπορούμε να κάνουμε. Δεν πρέπει να τους κάνουμε δώρα, όπως κάναμε πολύ στα δύο πρώτα παιχνίδια. «Ασφαλώς έχουν πίστη οι παίκτες. Είμαστε περήφανοι που έχουμε αυτή την υποστήριξη από τον κόσμο. Μας αρέσει να παίζουμε στο γήπεδό μας, τους χρειαζόμαστε και με την ενέργεια που θα μας δώσουν θα μας βοηθήσουν».

pao 2


(Πηγή: ΚΑΕ ΠΑΟ / V.STOLIS)

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ο κορυφαίος του δεύτερου παιχνιδιού, όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι όλη η ομάδα πρέπει να είναι στο τοπ επίπεδο για να έρθει η νίκη. «Δεν είναι θέμα πως είναι για μένα, αλλά για όλη την ομάδα. Είμαστε στο 2-0. Στόχος της ομάδας είναι να κερδίσει στο παιχνίδι της Τρίτης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από το να κερδίσουμε. Θα είναι πολύ δύσκολο. Θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου, στην έδρα μας είμαστε καλύτεροι και θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι στο παιχνίδι της Τρίτης. Θα πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε ό,τι κάναμε λάθος. Δεν θα διάλεγα ένα πράγμα μόνο που θα έπρεπε να κάνουμε καλύτερα. Είναι πολλά πράγματα. Πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνουμε. Πολύ σημαντικό είναι η διάθεση, το πώς θα παρουσιαστούμε και να μπορέσουμε να το τρενάρουμε. Δεν θα κερδίσουμε από το πρώτο λεπτό. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στο τέλος να κερδίσουμε».

Μετριόφρων όπως πάντα ο αρχηγός δεν θέλησε να κάνει ειδική αναφορά στην δική του εμφάνιση στο 2ο ματς στην Βιτόρια. «Δεν είναι θέμα να πάρω εγώ το τελευταίο σουτ. Το θέμα είναι να μη φτάνουμε στο τελευταίο σουτ. Θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε πράγματα για να μην φτάσουμε εκεί.

pao 1


(Πηγή: ΚΑΕ ΠΑΟ / V.STOLIS)

Ο 3D ξεκαθάρισε ότι υπάρχει τεράστια επιθυμία σε όλη την ομάδα για να βρεθεί στο Βερολίνο και όχι μόνον ειδικά από εκείνος, επειδή θα είναι το τελευταίο του Final-4. «Δεν υπάρχει ένα τεράστιο “θέλω” μόνο από μένα. Όπως όλη η ομάδα έτσι κι εγώ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει παίκτης που δεν θέλει. Κι εγώ θέλω, αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή είναι η τελευταία μου χρονιά εγώ το θέλω περισσότερο. Σίγουρα πιστεύουμε ότι μπορούμε να το γυρίσουμε, όλη η ομάδα το πιστεύει. Θεωρώ ότι όλη η ομάδα καταλαβαίνει ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο από αυτό που παρουσιάσαμε στα πρώτα παιχνίδια, ειδικά στο πρώτο. Παίζουμε όντως με μία πολύ καλή ομάδα, αλλά είμαστε κι εμείς πολύ καλή ομάδα. Υπάρχει μεγάλη αγωνία και όλοι πρέπει να παίξουμε καλά και να πάμε στο Final-4. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα».

pao 3


(Πηγή: ΚΑΕ ΠΑΟ / V.STOLIS)

Στην ανατροπή πιστεύει και ο Αντώνης Φώτσης: «Έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν έχουμε άλλη επιλογή. Είμαστε ίσως 2-0, οπότε κοιτάμε να πάρουμε τώρα στην έδρα μας τους δύο αγώνες. Να κερδίσουμε το πρώτο αρχικά και μετά βλέπουμε. Χρειάζεται να παίξουμε πολύ καλύτερα, έχουμε το αβαντάζ της έδρας και πρέπει να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να ξεκινήσουμε και θα δούμε. Η ομάδα αυτό που πρέπει να κάνει καλύτερα είναι να πολεμήσει. Η Κούτσα είναι πολύ μαχητική και βγάζει πολλή ενέργεια. Αν καταφέρουμε να το κάνουμε κι εμείς, θα έχουμε πολλές πιθανότητες. Εμείς δεν περιμένουμε να μην παίξει κανένας για να κερδίσουμε. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η δική μας ομάδα. Σίγουρα μπορούμε. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας».

Η τελευταία προπόνηση στο ΟΑΚΑ έγινε υπό το βλέμμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που έδειξε έμπρακτα, ότι βρίσκεται κοντά στην ομάδα και είναι ο πρώτος που πιστεύει στην ανατροπή απέναντι στους Βάσκους (έχοντας παρακολουθήσει και τα δύο εκτός έδρας ματς από το γήπεδο). Μάλιστα είχε και ολιγόλεπτα τετ-α-τετ με ανθρώπους των «πρασίνων», εκφράζοντας εκ νέου την εμπιστοσύνη του στο σύνολο και στην προσπάθεια.

2160128


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Η Λαμποράλ έρχεται στην Αθήνα με όλους τους παίκτες, αφού είναι στην αποστολή και ο Γάλλος Κοζέρ, αλλά και ο Ούγγρος Χάνγκα, είναι όμως στην επιλογή του Περάσοβιτς αν θα τους χρησιμοποιήσει, καθώς δεν είναι 100% έτοιμοι από τους τραυματισμούς τους.

Ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα, ο Σέρβος Ίλια Μπελόσεβιτς και ο Λετονός Όλεγκς Λάτισεβς θα είναι οι διαιτητές της αναμέτρησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ