ΣΠΟΡ

ΗΠΑ: Ο Στιβ Κερ διάδοχος του Πόποβιτς στην Team USA

ΗΠΑ: Ο Στιβ Κερ διάδοχος του Πόποβιτς στην Team USA
Ο Κερ υπήρξε βοηθός του Πόποβιτς AP/Ashley Landis

Ο Στιβ Κερ θα αποτελέσει τον διάδοχο του Γκρεγκ Πόποβιτς στην τεχνική ηγεσία της Team USA, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των ΗΠΑ.

Ο Κερ υπήρξε βοηθός του Πόποβιτς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, το οποίο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο τεχνικός των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θα προπονήσει την ανδρική ομάδα των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, σύμφωνα με το ESPN.

Βοηθοί του αναμένεται να οριστούν ο προπονητής των Φοίνιξ Σανς, Μόντι Γουίλιαμς, ο προπονητής των Μαϊάμι Χιτ, Έρικ Σπόελστρα και ο επικεφαλής προπονητής της Γκονζάγκα, Μαρκ Φου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της USA Basketball, Γκραντ Χιλ, έχει πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να καταλήξει στον αντικαταστάτη του 72χρονου Πόποβιτς, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τους Αγώνες του Τόκιο.

Ο 56χρονος Κερ έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα ΝΒΑ από τότε που ανέλαβε πρώτος προπονητής των Ουόριορς το 2014, ενώ αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στο ΝΒΑ τη σεζόν 2015-16.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ