ΣΠΟΡ

Basket League: Αγωνιστική αφιερωμένη στη μνήμη του Στέφαν Γέλοβατς

Basket League: Αγωνιστική αφιερωμένη στη μνήμη του Στέφαν Γέλοβατς
Η Basket League τιμά τη μνήμη του Γέλοβατς esake.gr

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ – Άρης ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, η οποία είναι αφιερωμένη στον αδικοχαμένο, Στέφαν Γέλοβατς της ΑΕΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προέρχεται από τις ήττες από Απόλλωνα και Γαλατάσαραϊ, ενώ οι «κίτρινοι» μετρούν τρία διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Ο ΠΑΟΚ έχει τον χειρότερο απολογισμό του στις τελευταίες 14 σεζόν, αφού ηττήθηκε στους έξι από τους οκτώ πρώτους αγώνες του στην Basket League. Χειρότερος ήταν μόνο εκείνος της περιόδου 2007/08, όταν είχε μόνο μία νίκη σε οκτώ ματς.

Ο Άρης από την άλλη πλευρά με ρεκόρ 4-4, έχει τον καλύτερο απολογισμο για τις τελευταίες πέντε σεζόν, στο συγκεκριμένο σημείο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Απόλλωνα στο ΣΕΦ, την Κυριακή (12/12), ενώ αναβλήθηκε η αναμέτρηση Λάρισα – Παναθηναϊκός. Ρεπό έχει ο Κολοσσός Ρόδου.

Η Basket League τιμά τη μνήμη του Γέλοβατς

Η αγωνιστική είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αδικοχαμένου, Στέφαν Γέλοβατς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Ο χαμός του Στέφαν Γέλοβατς σκόρπισε θλίψη σε όλους τους συντελεστές της Stoiximan Basket League και τους φιλάθλους ανεξαρτήτως σωματειακών προτιμήσεων.

Το χαμόγελο του Σέρβου μπασκετμπολίστα της ΑΕΚ έσβησε στην πατρίδα του και το γεγονός συγκλόνισε τους Έλληνες φίλους του μπάσκετ. Είναι απίστευτο να «φεύγει» από την ζωή ένας τόσο νέος άνθρωπος, ενεργός αθλητής και ευχάριστη προσωπικότητα.

Ο ΕΣΑΚΕ προκειμένου ως οφείλει να τιμήσει την μνήμη του Γέλοβατς αποφάσισε στο πλαίσιο της προσεχούς, 10ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League:

- Να διακοπούν για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή όλες οι αναμετρήσεις στο 13ο λεπτό (το νούμερο 13 ήταν ο αριθμός με τον οποίο αγωνιζόταν στην Ένωση ο Γέλοβατς).

- Να αγωνιστούν οι αθλητές όλων των ΚΑΕ με το όνομα του εκλιπόντος (Jelovac) στο πίσω μέρος της φανέλας τους.

- Στον κύκλο στο κέντρο του γηπέδου αντί του λογοτύπου του Μεγάλου Χορηγού του Πρωταθλήματος, της Stoiximan, να τοποθετηθεί ειδικό γραφικό σχέδιο στην μνήμη του Στέφαν Γέλοβατς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ