ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3: Πράσινος θρίαμβος στου Ρέντη

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3: Πράσινος θρίαμβος στου Ρέντη
Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του Πρωταθλητή Χειμώνα

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πέρασε θριαμβευτικά από του Ρέντη, επικρατώντας 3-1 του Ολυμπιακού και κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του Πρωταθλητή Χειμώνα.

Οι «πράσινοι» δεν μπήκαν συγκεντρωμένοι και έχασαν το πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια έκαναν την ανατροπή και με εξαιρετικό βόλεϊ διέλυσαν τους «ερυθρόλευκους» μέσα στο σπίτι τους.

Παίκτης-κλειδί για να αλλάξει εντελώς εικόνα ο αγώνας ήταν ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, καθώς στο δεύτερο σετ με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 4 πόντους, πήγε στο σερβίς και με συνεχόμενες καλές προσπάθειες έφερε τούμπα το ματς και άλλαξε την πράσινη ψυχολογία.

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 1-1 και το τρίτο σετ ήταν ένας εντυπωσιακός μονόλογος που δύσκολα βλέπεις σε ντέρμπι. Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ήταν καταιγιστικοί και δεν άφησαν τους αντιπάλους να πάρουν ανάσα.

Προηγήθηκαν με 21-11, όταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έριξαν ένα μπουκάλι στο τάραφλεξ προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού, ενώ ακολούθησε ένα ακόμα όταν πήγε να ξεκινήσει εκ νέου το παιχνίδι, με τη συνολική διακοπή να φτάνει τη μισή ώρα και να παγώνει το ματς.

Οι «πράσινοι» όμως ήταν δύο επίπεδα πάνω, καθάρισαν το σετ και κυριάρχησαν και στο 4ο, επικρατώντας πανεύκολα με 3-1.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα και του Παναθηναϊκού ήταν ο Ρανγκέλ (15 με έξι μπλοκ), ενώ τον ακολούθησαν οι Πρωτοψάλτης (14π.) και Βαν Ντε Ντρις (11π.). Για τον Ολυμπιακό ο Έγκλεσκαλνς είχε 14 πόντυς και ο Πέριτς 13.

Τα σετ: 25-20, 21-25, 14-25, 21-25

ΔΗΜΟΦΙΛΗ