ΣΠΟΡ

Εuroleague: Πλήρωσε τα λάθη του Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ηττήθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο με 75-54

Εuroleague: Πλήρωσε τα λάθη του Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ηττήθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο με 75-54
Το μπλακ άουτ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, τα πολλά λάθη και η κακή μέρα επιθετικά στοίχισαν στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Intime

Το μπλακ άουτ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, τα πολλά λάθη και η κακή μέρα επιθετικά στοίχισαν στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, η οποία πάλεψε μόνο στο πρώτο ημίχρονο (33-29). 

Την 9η φετινή του ήττα σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο από την ανώτερη Αρμάνι (75-54) και έπεσε στο 4-11 συνολικά.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη εμφανίστηκε ανταγωνιστική, συγκεντρωμένη και με πλάνο στο παιχνίδι της μόνο για 20 λεπτά, όταν και βρέθηκε να χάνει με 33-29 (είχε προηγηθεί δύο φορές και με 4 πόντους). Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ωστόσο ουσιαστικά τελείωσαν όλα.

Έξι λάθη σε τρία μόλις λεπτά έδωσαν εύκολους πόντους στο transition, ενώ και η άμυνα ζώνης που επιστράτευσε ο Έλληνας προπονητής για πρώτη φορά σε εκείνο το σημείο δεν απέδωσε. Έτσι με ένα 12-0 σε 3 λεπτά η διαφορά πήγε στους 16 και το παιχνίδι κρίθηκε άδοξα για τους «πράσινους».

Πρώτος σκόρερ του κάκιστου επιθετικά Παναθηναϊκού ήταν ο Ντάριλ Μέικον με 14 πόντους, αλλά βρέθηκαν σε κακό βράδυ οι Παπαπέτρου (5 πόντους με 2/8 σουτ) και Παπαγιάννης (4 πόντους με 2/4 σουτ και 7 ριμπάουντ), ενώ γενικότερα κανείς άλλος παίκτης δεν ξεπέρασε τους 7 πόντους.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο επιθέσεις να πετούν… φωτιές σε έναν ρυθμό που σε καμία περίπτωση δεν θα βόλευε τον Παναθηναϊκό. Μετά από 3 λεπτά το σκορ ήταν ήδη στο 9-9 με τον Μέικον να είναι εντυπωσιακός στο ξεκίνημα. Γρήγορα όμως το παιχνίδι πήγε στα μέτρα που ήθελε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Σε πιο αργό ρυθμό, με βελτιωμένη άμυνα man to man (και με αλλαγές στα σκριν, ειδικά όταν δεν ήταν ο Παπαγιάννης στο παρκέ). Τα τελευταία 3 λεπτά της περιόδου οι «πράσινοι» δεν δέχτηκαν ούτε πόντο και με δύο τρίποντα από τους Κασελάκη και Μποχωρίδη προηγήθηκαν 15-19 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο το παιχνίδι συνέχισε να πηγαίνει πόντο-πόντο με την είσοδο του Σέρχιο Ροντρίγκεθ και την αποτελεσματικότητα του Χάινς να πληγώνει σε ορισμένες περιπτώσεις τον Παναθηναϊκό. Συνολικά όμως οι «πράσινοι» είχαν καλή εικόνα αμυντικά, κράτησαν χαμηλά τα ποσοστά των Ιταλών στο τρίποντο (2/9 στο ημίχρονο) και αν δεν έκαναν τόσα λάθη (7 μέχρι το 14’) και είχαν καλύτερες επιλογές στην επίθεση, θα μπορούσαν να είναι και μπροστά στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου, το οποίο εν τέλει τους βρήκε στο -4 (33-29), με τον Σαντ Ρος να αστοχεί σε ελεύθερο σουτ τριών πόντων.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην επανάληψη ήταν καταστροφικό. Με 4 λάθη και κάκιστη άμυνα οι «πράσινοι» επέτρεψαν στην Αρμάνι να τρέξει ένα σερί 12-0 και να πάει τη διαφορά στο +16.

Μετά το τάιμ άουτ του Πρίφτη το «τριφύλλλι» έβγαλε αντίδραση με ένα επιμέρους 0-8, αλλά μετά το τάιμ άουτ του Μεσίνα οι Ιταλοί απάντησαν με δικό τους 8-0 και ουσιαστικά τελείωσαν το παιχνίδι, με την περίοδο να ολοκληρώνεται στο 57-42.

Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση, ο Χολ όμως με 12 γρήγορους πόντους εδράιωσε τη νίκη για την Αρμάνι (75-54).

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 33-29, 57-42, 75-54.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ