ΣΠΟΡ

Euroleuague: Δεν τα κατάφερε το «τριφύλλι» στο ΟΑΚΑ - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ -Μπαρτσελόνα 82-85

Euroleuague: Δεν τα κατάφερε το «τριφύλλι» στο ΟΑΚΑ - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ -Μπαρτσελόνα 82-85
Κόντρα στην καλύτερη ομάδα της Euroleague, φέτος, ο Παναθηναϊκος έκανε πολύ καλή και παθιασμένη εμφάνιση. Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη εμφάνιση κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και θα μπορούσε να πάρει και μεγάλη νίκη με ανατροπή στο τέλος, αλλά οι Ρίζικ, Ρότσα και Χορντόφ αποφάσισαν διαφορετικά. 

Κόντρα στην καλύτερη ομάδα της Euroleague, φέτος, ο Παναθηναϊκος έκανε πολύ καλή και παθιασμένη εμφάνιση. Για περίπου 20 λεπτά μάλιστα, 15 στο πρώτο ημίχρονο και 5 στο τέλος του αγώνα, έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση και είχε την Μπαρτσελόνα στα σχοινιά.

Έβαλε 49 πόντους στο 20λεπτο απέναντι σε μια από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης, προηγήθηκε μέχρι και 13 πόντους στο πρώτο μέρος και με 11 στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά η κάκιστη αμυντικά τρίτη περίοδος (δέχθηκε 27 πόντους) τον έφερε με την πλάτη στον τοίχο.

Κι εκεί που το ματς έμοιαζε χαμένο, με το σκορ στο 72-81, ένα λεπτό πριν από το τέλος, ήρθε ένα απίστευτ σερί 7-0 να κάνει το 79-81 και εν συνεχεία το 82-83 με 4,7 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Σε εκείνο το σημείο, λοιπόν, ο Ρίζικ και η... παρέα του, που είχαν προκαλέσει ήδη με τις αποφάσεις τους, δεν έδωσαν το καθαρό επιθετικό φάουλ του Λαπροβίτολα στον Νέντοβιτς (του κλείδωσε το χέρι όπως φάνηκε στο ριπλέι). Έτσι το ματς κρίθηκε από τις βολές του Κούριτς, για το τελικό 82-85.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε με την απαραίτητη συγκέντρωση στην άμυνα τον αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα μετά από λιγότερο από 2 λεπτά ο Δημήτρης Πρίφτης να πάρει τάιμ άουτ.

Κι αυτό γιατι οι φιλοξενούμενοι ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 2-10, με τον δεύτερο σε ευστοχία παίκτη της Ευρωλίγκα, Λαπροβίτολα να σκοράρει ανενόχλητος δύο μακρινά σουτ.

Ούτε όμως το τάιμ άουτ έφερε ουσιαστικά αποτελέσματα. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, έβρισκε ελεύθερα σουτ και με 6 τρίποντα προηγήθηκε μέχρι και με 9 πόντους (12-21). Το «κλειδί» για τον Παναθηναϊκό ήταν η είσοδος του Νέντοβιτς.

Ο Σέρβος γκαρντ πήρε από το... χέρι επιθετικά την ομάδα του, ενώ ταυτόχρονα ο Πρίφτης με τον Πέρι στο παρκέ βρήκε το κατάλληλο σχήμα αμυντικά για να κλείσει τους χώρους στην Μπαρτσελόνα. Από το 19-26 στο 8', το «τριφύλλι» με ένα ξέσπασμα έφτασε στο 26-26 στο τέλος του δεκαλέπτου και μάλιστα πέρασε και μπροστά με καλάθι του Παπαγιάννη (28-26) στο ξεκίνημα του δεύτερου.

Ο Γιοκουμπάιτις απάντησε με τρίποντο, αλλά η συνέχεια ήταν... Νέντοβιτς.

Με 6 συνεχόμενους πόντους έβαλε για τα καλά μπροστά τον Παναθηναϊκό (34-29). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το τριφύλλι συνέχισε με την ίδια προσήλωση, προηγήθηκε μέχρι και με 13 πόντους με μεγάλα σουτ του Παπαπέτρου, για να πάει στα αποδυτήρια με το +8 (49-41).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει προβάδισμα 11 πόντων με καλάθι του Παπαπέτρου και βολή του Μέικον, αλλά η συνέχεια ήταν καταστροφική. Οι «πράσινοι» ξέχασαν την άμυνα που έπαιζαν και δέχθηκαν 27 πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο, ενώ αντιμετώπισαν και επιθετικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να χάσουν το προβάδισμα, αλλά και να προηγηθεί η Μπαρτσελόνα με 64-68 στο 30'.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει το ξέσπασμα που ήθελε για να αλλάξει τα δεδομένα.

Η Μπαρτσελόνα ήλεγχε το ματς, οι «πράσινοι» είχαν κακές επιλογές στην επίθεση και στο 39' το σκορ ήταν στο 72-81. Με όλα να μοιάζουν χαμένα, μόνο στο ΟΑΚΑ θα μπορούσε να γίνει η ανατροπή.

Και θα γινόταν αν η Μπαρτσελόνα δεν έπαιρνε το κρίσιμο σφύριγμα...

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 49-41, 64-68, 82-85.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ