ΣΠΟΡ

Άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Ρεθύμνου, Μ. Δευτέρα ξεκινά ο Παναθηναϊκός

Άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Ρεθύμνου, Μ. Δευτέρα ξεκινά ο Παναθηναϊκός
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός χωρίς Σπανούλη και Πρίντεζη δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 επί του Ρεθύμνου στην σειρά των play-off της Α1, ενώ ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει τελικά την Μ. Δευτέρα τις δικές του αναμετρήσεις με τον Κολοσσό.

Με ένα ξέσπασμα από τα τέλη της δεύτερης περιόδου και μετά, ο Ολυμπιακός έφτασε εύκολα στο 102-71 επί του Ρεθύμνου στο ΣΕΦ κάνοντας το πρώτο από τα δύο βήματα που τον χωρίζουν από τα ημιτελικά των play-off. Σπανούλης και Πρίντεζης μπορεί να απουσίαζαν λόγω τραυματισμών, αλλά Λοτζέσκι και Παπανικολάου είχαν από 21 πόντους αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο.

2513450


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Τη Μεγάλη Δευτέρα θα αρχίσει (αντί για τις 3 Μαΐου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί) η σειρά του πρώτου γύρου των play-off ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Κολοσσό Ρόδου, μετά τον αποκλεισμό των «πράσινων» από την Ευρωλίγκα.

2399702


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Το πρόγραμμα των αγώνων

Μ. Δευτέρα 25/4, 17:00, Παναθηναϊκός-Κολοσσός
Μ .Τετάρτη 27/4, 17:00, Κολοσσός - Παναθηναϊκός

Εφόσον χρειαστεί 3ος αγώνας (η σειρά κρίνεται στις 2 νίκες) θα γίνει την Τρίτη του Πάσχα 3/5, 17:00 (Παναθηναϊκός - Κολοσσός)

Κίνδυνος τιμωρίας για την ΑΕΚ

Νωρίτερα συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή είχαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης, στην οποία συμφώνησαν πως θα πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα όσα επιτάσσει η FIBA στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με την Euroleague.

Έτσι, από τη στιγμή που η διεθνής ομοσπονδία έχει προειδοποιήσει πως όποια ομάδα συνταχθεί με το Eurocup θα πρέπει να αποβληθεί από τις εγχώριες διοργανώσεις (ήδη στη Λιθουανία αποκλείστηκε η Λιέτουβος Ρίτας), ειδάλλως θα υπάρξει διεθνής μπασκετικός αποκλεισμός σε ολόκληρη τη χώρα, ο κίνδυνος αποβολής της ΑΕΚ (που έχει συμφωνήσει με το Eurocup), είναι ορατός.

2510306


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Το ΔΣ της ΕΟΚ θα συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη για να αποφασίσει επί του θέματος, ενώ από την ΑΕΚ τονίζουν ότι θα περιμένουν την όποια απόφαση πριν τοποθετηθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ