ΣΠΟΡ

Η ΑΕΚ κέρδισε 1-0 τον Ατρόμητο στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου

Η ΑΕΚ κέρδισε 1-0 τον Ατρόμητο στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Στο άδειο-παγωμένο ΟΑΚΑ (λόγω της απόφασης Κοντονή για διεξαγωγή του Κυπέλλου χωρίς κόσμο) η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 1-0 από τον Ατρόμητο και έχει το προβάδισμα για την ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας στο Περιστέρι.

Με τον Στέλιο Μανωλά στο πάγκο μετά την αποπομπή του Πογιέτ και σχηματισμό σε 4-2-3-1 (με τον Μάνταλο πίσω από τον Αραβίδη) η ΑΕΚ είχε διάθεση και τρεξίματα στο πρώτο 45λεπτο. Την ίδια ώρα ο Ατρόμητος του Δέλλα είχε σαφέστατο αμυντικό προσανατολισμό, προσπαθώντας να μην αφήσει τους αντιπάλους να φτάσουν την εστία του Μπάρκα.

2513579


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Με συντριπτική κατοχή η ΑΕΚ έκανε φάσεις όμως δεν μπόρεσε να βάλει γκολ, ενώ όσο περνούσε η ώρα, ο Ατρόμητος έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο δίχως όμως να απειλεί επιθετικά (μέχρι το 75 είχε δύο τελείως άστοχα σουτ).

2513608


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η είσοδος του Τζεμπούρ (στην θέση του Βάργκας) και η μετάθεση του Αραβίδη στο αριστερό άκρο έδωσε ακόμη μεγαλύτερη κίνηση και ο συνδυασμός των δύο Ελλήνων διεθνών έφερε το μοναδικό γκολ από την κεφαλιά του Μάνταλου στο 73 μέσα από την περιοχή, με τον Ατρόμητο να μην έχει απάντηση.

2513622


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Στέλιος Μανωλάς μίλησε στην κάμερα του ΟΤΕ TV αμέσως μετά το τέλος του αγώνα: «Σε άδειο γήπεδο... Κρίμα, κρίμα... Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, είχαμε από το πρώτο λεπτό την πρωτοβουλία των κινήσεων. Θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει κι άλλα γκολ, αλλά ο Ατρόμητος είναι καλή ομάδα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, θα δούμε την Τρίτη.Όποιος είναι στην ΑΕΚ και έχει ζήσει χρόνια ξέρει πως είναι πολύ βαριά η ευθύνη. Δεν είναι και το καλύτερο χθες το βράδυ να αναλάβω την ομάδα αφού δεν είχα πολύ χρόνο. Κάναμε μια προπόνηση με τα παιδιά και νομίζω σήμερα σταθήκαμε πολύ καλά»».

2513551


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη της ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας, που έδωσε σύνθημα πρόκρισης στην ρεβάνς: «Θεωρώ πως ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο... πρώτο ημίχρονο των ημιτελικών. Νομίζω, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο -σήμερα- δεν έγινε καλό παιχνίδι. Η ΑΕΚ είχε μια φάση, έχει παίκτες με ποιότητα και έβαλε το γκολ και πήρε τη νίκη. Τώρα πάμε στο Περιστέρι για το... δεύτερο ημίχρονο.Δεν έχει χαθεί τίποτα, η πρόκριση είναι ακόμα ανοιχτή, το 1-0 μας δίνει ελπίδες. Πρέπει να κερδίσουμε στον επαναληπτικό αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο».

2513603


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Θυμίζουμε ότι οι ρεβάνς των δύο ημιτελικών είναι προγραμματισμένοι για την Μεγάλη Εβδομάδα (Μ.Τριτή 18.00, Ατρόμητος-ΑΕΚ και Μ.Τετάρτη 17.00, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με τον πρώτο ημιτελικό να έχει κατακυρωθεί με 3-0 υπέρ των ερυθρόλευκων).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ