ΣΠΟΡ

Συνεχίζονται τα πρωταθλήματα της ΕΟΚ: Αναβλήθηκε το Απόλλων – Παναθηναϊκός στη Basket League

Συνεχίζονται τα πρωταθλήματα της ΕΟΚ: Αναβλήθηκε το Απόλλων – Παναθηναϊκός στη Basket League
Με τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Όμικρον» να έχει κάνει την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ συνεδρίασε για να πάρει αποφάσεις όσον αφορά στα πρωταθλήματα INTIME

Κανονικά θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα που διεξάγονται υπό την αιγίδα της ΕΟΚ, όπως γνωστοποίησε η Ομοσπονδία, η οποία έκανε ισχυρή σύσταση στις ομάδες για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Με τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Όμικρον» να έχει κάνει την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ συνεδρίασε για να πάρει αποφάσεις όσον αφορά στα πρωταθλήματα.

Τα πρωταθλήματα που διεξάγονται υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας θα συνεχιστούν κανονικά, ενώ θα ανασταλούν για πέντε ημέρες (3-8 Ιανουαρίου) τα προγραμματισμένα τουρνουά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ θα συνεδριάσει και πάλι την Τρίτη 4 Ιανουαρίου για να αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση και να παρθούν νέες αποφάσεις, αν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

«Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 30/12/2021, προκειμένου να αξιολογήσει τημ κατάσταση, κατόπιν πολλών ερωτημάτων Σωματείων, καθώς και Ενώσεων, για κατευθυντήριες οδηγίες, λόγω της απότομης έξαρσης των κρουσμάτων της πανδημίας Covid-19. Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα, το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τις οδηγίες της Πολιτείας και κυρίως του ΕΟΔΥ, και παρατηρώντας ότι οι εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας είναι ραγδαίες και τα δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα με εντυπωσιακή ταχύτητα, ελήφθησαν οι κάτωθι αποφάσεις:

1. Για καθαρά προληπτικούς λόγους αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα τουρνουά που τελούν υπό την αιγίδα της ΕΟΚ (τουρνουά παίδων, τουρνουά κορασίδων, Τουρνουά U18 Rising Stars) από την 3η μέχρι και την 8η Ιανουαρίου 2022.

2. Γίνεται ισχυρή σύσταση για αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου στις προπονήσεις των ομάδων όλων των κατηγοριών καθώς και τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων που έχει θεσπίσει η Πολιτεία. Ιδιαιτέρως, δε, αναφορικά με τους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 2/1 και 3/1, οι κομισάριοι θα λάβουν συγκεκριμένες οδηγίες και θα είναι ιδιαιτέρως τυπικοί στη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

3. Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θα συνεδριάζει σε καθημερινή βάση από 30/12/2021 μέχρι και 3/1/2022, ούτως, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα. Στη συνέχεια, την 4η Ιανουαρίου 2022 θα συνεδριάσει ξανά το ΔΣ προκειμένου με βάση τις μέχρι τότε εξελίξεις να εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση και να δώσει κατευθυντήριες οδηγίες στις Ενώσεις και τα Σωματεία.

Ο αθλητισμός τα τελευταία δύο χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί ποικιλοτρόπως και για αυτό το λόγο πρέπει να παραμείνει ζωντανός, αλλά ταυτόχρονα τα παιδιά πρέπει να αθλούνται με ασφάλεια.

Δεν χρειάζεται όμως ούτε πανικός, ούτε υπερβολές αλλά φυσικά ούτε και επανάπαυση.

Αθλητισμός σημαίνει σεβασμός, εμπιστοσύνη και ψυχραιμία. Με αυτές τις τρεις αρχές όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον αθλητισμό οφείλουν να δείξουν σε όλη τη κοινωνία τον δρόμο της εξόδου από τη κρίση. Σεβασμός στους θεσμούς, εμπιστοσύνη στους ειδικούς και ψυχραιμία στις αποφάσεις μας. Αυτό είναι το χρέος και η δύναμη του αθλητισμού. Αυτός είναι το χρέος και η ευθύνη όλων μας».

Κρούσμα στον Απόλλωνα, αναβλήθηκε το ματς με τον Παναθηναϊκό

Στο μεταξύ, ένα ακόμη ματς της Basket League αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού. Ο λόγος για το ματς Απόλλων – Παναθηναϊκός, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τις 2 Ιανουαρίου, καθώς, όπως γνωστοποίησε ο ΕΣΑΚΕ, παίκτης των Πατρινών βρέθηκε θετικός στον ιό.

Η ανακοίνωση

«O προγραμματισμένος για την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 Απόλλωνας Πάτρας Oscar – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League, αναβάλλεται σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Stoiximan Basket League μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που διαγνώσθηκαν σε μέλη της ομάδας της KAE Απόλλωνας Πάτρας Oscar.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησης θα ανακοινωθεί από τον ΕΣΑΚΕ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ