ΣΠΟΡ

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε τα σχέδια για το καινούργιο Camp Nou

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε τα σχέδια για το καινούργιο Camp Nou
Reuters / Albert Gea

Πολυτελές, σύγχρονο, με Καταλανικές ρίζες και Ιαπωνικό σχεδιασμό, το καινούργιο Κάμπ Νόου παρουσιάστηκε στους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα και σε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου παρουσία όλων των αστεριών της ομάδας.

Ο Καταλανικός σύλλογος παρουσίασε τις μακέτες, τα σχέδια και το «όραμα» της ομάδας των αρχιτεκτόνων (Ιάπωνες και Καταλανοί) που «συνέλαβαν» το Κάμπ Νόου του 21ου αιώνα για να ανταποκρίνεται στο σλόγκαν, «ένα όνειρο ανοιχτό στον κόσμο».

Ακόμη και την μακέτα να δει κανείς αντιλαμβάνεται την επιβλητικότητα του νέου γηπέδου της Μπαρτσελόνα που θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις του κορυφαίου συλλόγου και των εκατομμυρίων οπαδών, που κάθε χρόνο το επισκέπτονται. Θα χωρά συνολικά 106 χιλιάδες θεατές, με τις θέσεις όλων κάτω από υπερσύγχρονη οροφή και θα προσφέρει μοντέρνες ανέσεις και πρόσβαση για όλους: σε οικογένειες, απλούς φιλάθλους, κάθε έναν που θα θελήσει να ζήσει την ξεχωριστή εμπειρία ενός αγώνα της Μπαρτσελόνα.

Το αρχικό γήπεδο έκανε εγκαίνια το 1957 και για πρώτη φορά ανακαινίστηκε το 1980 για τις ανάγκες του μουντιάλ της Ισπανίας, που θα γινόταν δύο χρόνια αργότερα. Έκτοτε δεν έγιναν σημαντικές προσθήκες, εκτός από το μουσείο της ομάδας και απλά άλλαζε κάθε τόσο η χωρητικότητα του. Τελευταίο λίφτινγκ ήταν την διετία 1993-94 και έκτοτε το γήπεδο φέρει την εικόνα που γνωρίζουν όσοι το έχουν επισκεφθεί.

Τα έργα θα ξεκινήσουν το 2018 και θα ολοκληρωθούν το 2022 (Μάιο) και το κόστος αναμένεται να ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια €. Το σημαντικό είναι ότι σε όλο αυτό το διάστημα έχει προβλεφθεί να μην σταματήσει ούτε μέρα να παίζεται ποδόσφαιρο.

Εκτός από τον πρόεδρο, τους αρχιτέκτονες και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους, στην εκδήλωση ήταν σύσσωμη η ποδοσφαιρική ομάδα και την παρουσίαση της μακέτας του νέου γηπέδου έκαναν οι «αρχηγοί» και ο προπονητής.

Ο Μέσι, ο Ινιέστα, ο Μασεράνο, ο Μπουσκέτς και ο Λυίς Ενρίκε γύρισαν σελίδα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ