ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Διπλωματικό επεισόδιο Σερβίας-Αυστραλίας για τον ανεμβολίαστο τενίστα

Νόβακ Τζόκοβιτς: Διπλωματικό επεισόδιο Σερβίας-Αυστραλίας για τον ανεμβολίαστο τενίστα
«Κατεβείτε στους δρόμους» καλεί ο πατέρας του Τζόκοβιτς AP/Bernat Armangue

Πρωτόγνωρες στιγμές στην Αυστραλία, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να κρατείται στο αεροδρόμιο και τη Σερβία να δημιουργεί διπλωματικό επεισόδιο, την ώρα που ο πατέρας του Σέρβου καταγγέλει πως ο γιος του είναι «αιχμάλωτος».

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της κράτησης του Νόβακ Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο Τουλαμαρίν της Μελβούρνης.

Ο Σέρβος και η ομάδα του έφτασαν στην Μελβούρνη το απόγευμα της Τετάρτης (5/1) και τότε διαπιστώθηκε ότι δεν είχε την απαραίτητη visa (νωρίτερα είχε πάρει ιατρική εξαίρεση για να συμμετάσχει στο Australian Open, αν και ανεμβολίαστος).

Ο Τζόκοβιτς φέρεται να βρίσκεται σε κράτηση και σε απομόνωση χωρίς το κινητό του τηλέφωνο κάτι που έχει φέρει αντιδράσεις από την κυβέρνηση της Σερβίας και τον πατέρα του Νόλε.

Όπως αναφέρουν σερβικά μέσα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Σελάκοβιτς κάλεσε τον πρέσβη της Αυστραλίας για εξηγήσεις και προκειμένου να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας, ζητώντας να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Την ίδια ώρα ο πατέρας του κορυφαίου τενίστα καλεί τους συμπατριώτες του να είναι έτοιμοι να κατέβουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

«Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει, τον κρατούν αιχμάλωτο εδώ και πολλές ώρες. Δεν είναι μια μάχη για τον Νόβακ αυτή, είναι μία μάχη για την ελευθερία του κόσμου. Είναι μία μάχη για όλο τον κόσμο. Αν δεν τον απελευθερώσουν μέσα στην επόμενη μισή ώρα, ετοιμαστείτε να κατέβουμε στους δρόμους. Είναι μία μάχη για όλους μας» δήλωσε σε σερβικά ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ