ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός-Άρης 2-0: Οι σούπερ λάτιν οδηγούν το «τριφύλλι» στην Ευρώπη

Παναθηναϊκός-Άρης 2-0: Οι σούπερ λάτιν οδηγούν το «τριφύλλι» στην Ευρώπη
Τίποτα δεν λυγίζει τον Παναθηναϊκό Intime/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με τους Αϊτόρ, Παλάσιος, Βιγιαφάνιες, Χουάνκαρ να κάνουν όργια το «τριφύλλι» νίκησε 2-0 και έκανε σημαντικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη. Σκόρερ οι δύο πρώτοι, που είχαν κι από μία ασίστ.

Τίποτα δεν λυγίζει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος νίκησε 2-0 τον, επίσης ελλιπέστατο είναι η αλήθεια, Άρη με 2-0 στη Λεωφόρο και πλέον βλέπει την επιστροφή στην Ευρώπη έπειτα από πέντε χρόνια, πιο κοντά από ποτέ.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τους Πέρεθ, Μαουρίσιο, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνη. Μία τετράδα σημαντικών απουσιών. Αλλά είχε μία άλλη τετράδα, όλοι ισπανόφωνοι, να κάνει όργια. Ο Αϊτόρ είχε ασίστ και γκολ στην καλύτερή του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό.

Ο Παλάσιος είχε ασίστ και γκολ σε μία ακόμα καλή παρουσία. Με αυτούς και τους Βιγιαφάνιες, Χουάνκαρ να είναι καταπληκτικοί, οι «πράσινοι» νίκησαν 2-0 τον Άρη, ο οποίος δεν είχε τους Γκάμα, Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Φαμπιάνο και Καμαρά. Το μόνο που έχουν να θυμούνται είναι το δοκάρι του Μπεναλουάν στο 1-0, ενώ δοκάρι είχε και το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός πλέον είναι τέταρτος, στο +5 από τον Άρη και με αγώνα λιγότερο. Οι Θεσσαλονικείς έχουν μείνει πίσω κι αν δεν πάρουν τους έξι βαθμούς δύσκολα θα δουν την Ευρώπη, μέσω του πρωταθλήματος.

Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σάντσες κι αριστερό ο Χουάνκαρ. Στόπερ οι Βέλεθ, Σένκεφελντ, στα χαφ οι Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ, Βιγιαφάνιες, αριστερά ο Αϊτόρ, δεξιά ο Παλάσιος και κορυφή ο Μακέντα.

Ο Άρης είχε τον Κουέστα στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σούντγκρεν, αριστερό ο Γκάνεα και στόπερ οι Μπεναλουάν, Μπράμπετς. Στα χαφ ήταν οι Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ, αριστερά ο Λούμορ, δεξιά ο Ιτούρμπε και κορυφή ο Λόπεθ.

Σκόρερ ο Παλάσιος

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς με κινητήριους μοχλούς τους Αϊτόρ, Παλάσιος, Βιγιαφάνιες. Ο Άρης, αντίθετα, δεν μπορούσε λόγω των απουσιών να γίνει επιθετικός. Στο 5’ εκτέλεσε φάουλ με το αριστερό ο Αϊτόρ, έδιωξε ο Κουέστα με τις γροθιές και το μακρινό σουτ του Βιγιαφάνιες έφυγε αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 14’ έγινε το 1-0! Σέντρα του Χουάνκαρ από αριστερά, στην πορεία της μπάλας ο Αϊτόρ τσίμπησε τη μπάλα κι αυτή στρώθηκε στον Παλάσιος. Ο Αργεντινός στο ύψος της μικρής περιοχής εκτέλεσε, ο Κουέστα απέκρουσε προσωρινά και στην επαναφορά ξανά ο Αργεντινός σκόραρε για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκό είχε ψυχολογία και στο 27’ έχασε καλή ευκαιρία. Ο Αϊτόρ έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και πάσαρε στον Παλάσιος που βλέποντας την κίνηση του Μακέντα στην περιοχή σέντραρε, αλλά το σουτ έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 35’ νέα ευκαιρία σε στατική φάση για τον Παναθηναϊκό. Ο Αϊτόρ εκτέλεσε φάουλ, όμως, την κεφαλιά του Λούντκβιστ μπλόκαρε ο Κουέστα. Στο 37’ ο Αϊτόρ από αριστερά έκανε σέντρα σουτ, ο Κουέστα έδιωξε προς τα δεξιά με δυσκολία και ο Παλάσιος πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Δοκάρι ο Άρης

Ο Άρης έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 40’. Ο Ιτούρμπε εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Μπεναλουάν στην καρδιά της άμυνας επιχείρησε την καρφωτή κεφαλιά, ωστόσο, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!

Δοκάρι ο Παναθηναϊκός

Το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος για να τελειώσει το ματς. Στο 48’ εκτέλεσε με το δεξί φάουλ ο Λούντκβιστ από αριστερά, ο Σένκεφελντ και ο Βέλεθ στο δεύτερο δοκάρι, από το κεφάλι του Ολλανδού, η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 50’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 2-0. Ο Μακέντα συνδυάστηκε με Αϊτόρ κι αυτός γύρισε κι έπιασε ένα αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι!

Ο Μάντζιος έριξε στη μάχη τον Μπερτόγλιο, αλλά και τον Μάνο για να δώσει ώθηση στην ομάδα του, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν εμπνεύσεις και την τελική πάσα.

Στο 59’ πάλι απείλησε ο Παναθηναϊκός όταν ο Βιγιαφάνιες γύρισε στο πέναλτι, ο Αϊτόρ πλάσαρε, αλλά έβαλε την κόντρα ο Σούντγκρεν σε κόρνερ.

Στο 77’ έκανε τρομερή κούρσα ο Αϊτόρ, αλλά πλέον χωρίς δυνάμεις στην τελευταία ντρίμπλα πριν βγει απέναντι στον Κουέστα, τον σταμάτησε ο Μπράμπετς.

Το καθάρισε ο σούπερ Αϊτόρ

Ο Παναθηναϊκός στο 83' καθάρισε το παιχνίδι. Ο Παλάσιος έκανε την μπαλιά, φοβερό κοντρόλ του Αϊτόρ, ο οποίος πλάσαρε με το δεξί, η μπάλα κόντραρε στον Σούντγκρεν που έκανε τάκλιν και κρέμασε τον Κουέστα για το 2-0!

Οι γηπεδούχοι έψαξαν και τρίτο γκολ και στο 88', αλλά το σουτ του Παλάσιος έφυγε λίγο άουτ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ (84' Κώτσιρας), Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (84' Βιτάλ), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Παλάσιος (92' Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (79’ Ιωαννίδης).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν (85' Σάκιτς), Γκάνεα (53’ Μπερτόγλιο), Μπεναλουάν, Μπράμπετς, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ (85' Χαϊροβιτς), Λούμορ, Ιτούρμπε (62’ Μάνος), Λόπεθ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ