ΣΠΟΡ

Ναδάλ: Λυπάμαι για τον Τζόκοβιτς αλλά ήξερε τις συνθήκες

Ναδάλ: Λυπάμαι για τον Τζόκοβιτς αλλά ήξερε τις συνθήκες
Ο κορυφαίος τενίστας πήρε θέση για την κατάσταση που έχει προκύψει με τον Τζόκοβιτς (AP Photo/Hamish Blair)

Ο Ράφαελ Ναδάλ είπε ότι «λυπάται» για τον Νόβακ Τζόκοβιτς ενόψει του Αυστραλιανού Όπεν, αλλά πρόσθεσε ότι ο αντίπαλός του γνώριζε από καιρό την απαίτηση εμβολιασμού για να παίξει στο τουρνουά.

«Πήρε τις αποφάσεις του και ο καθένας είναι ελεύθερος να πάρει τις αποφάσεις του, αλλά μετά υπάρχουν κάποιες συνέπειες», είπε ο Ναδάλ, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στο single από τον Αύγουστο την Πέμπτη, στους δημοσιογράφους στη Μελβούρνη.

«Φυσικά και δεν μου αρέσει η κατάσταση. Κατά κάποιο τρόπο τον λυπάμαι. Ταυτόχρονα όμως ήξερε τις συνθήκες εδώ και πολλούς μήνες πριν, οπότε παίρνει τη δική του απόφαση», πρόσθεσε.

Εάν ο Τζόκοβιτς, εννέα φορές πρωταθλητής στο Australian Open, δεν μπορέσει να αγωνιστεί στο τουρνουά, τότε θα ενίσχυε τις πιθανότητες του Ναδάλ να κερδίσει τον 21ο τίτλο ρεκόρ γκραν σλαμ.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα στην κατάταξη των ανδρών πίσω από τον Τζόκοβιτς, είναι επίσης μεταξύ των φαβορί για τη νίκη στη Μελβούρνη.

«Φαίνεται μια δύσκολη κατάσταση, αλλά στο τέλος της ημέρας, το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι περάσαμε πολύ δύσκολους [καιρούς] και πολλές οικογένειες έχουν υποφέρει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια με όλα την πανδημία», είπε ο Ναδάλ.

Ο Ναδάλ χαρακτήρισε «φυσιολογικό οι άνθρωποι εδώ στην Αυστραλία να απογοητεύονται πολύ με την υπόθεση [Τζόκοβιτς] επειδή έχουν περάσει από πολλά πολύ σκληρά lockdown και πολλοί άνθρωποι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν σπίτι τους».

«Κατά την άποψή μου, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πιστεύω σε αυτά που λένε οι άνθρωποι που γνωρίζουν την ιατρική, και αν ο κόσμος λέει ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Μιλώντας για το πώς βίωσε τον κορωνοϊό, ο Ναδάλ, ο οποίος είναι διπλά εμβολιασμένος σημείωσε: «Ένιωθα τόσο κουρασμένος και είχα πυρετό».

«Έπρεπε να μείνω στο κρεβάτι για μερικές μέρες χωρίς να έχω την ευκαιρία να κινηθώ πολύ γιατί ήμουν πολύ άρρωστος με πυρετό και ένα από τα πιο σκληρά συμπτώματα που είχα στη ζωή μου όσον αφορά τη γρίπη».

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι ισόβαθμος με τους Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ σε 20 τίτλους γκραν σλαμ, μπορεί να μην μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Αυστραλιανό Όπεν αφού ακυρώθηκε η βίζα εισόδου του στη χώρα και αποκλείστηκε στα σύνορα, καθώς δεν εκπληρούσε τους απαιτούμενες κανόνες εισόδου.

Ο 34χρονος δεν έχει αποκαλύψει δημόσια την κατάσταση του εμβολιασμού του, αλλά ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον είπε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι ο Τζόκοβιτς «δεν είχε έγκυρη ιατρική εξαίρεση» από την απαίτηση εμβολιασμού για τις αφίξεις.

Η νομική ομάδα του Τζόκοβιτς άσκησε έφεση κατά της απόφασης των Αυστραλιανών Συνοριακών Δυνάμεων να ανακαλέσουν τη βίζα του. Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της χώρας ανέβαλε την απόφαση για τη Δευτέρα σχετικά με το εάν θα του επιτραπεί να παραμείνει στην Αυστραλία ή θα απελαθεί. Μέχρι τότε παραμένει σε καραντίνα στο Park Hotel της Μελβούρνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ