ΣΠΟΡ

Αυστραλία: Σε καθεστώς καραντίνας και Τσέχα τενίστρια, μαζί με τον Τζόκοβιτς

Αυστραλία: Σε καθεστώς καραντίνας και Τσέχα τενίστρια, μαζί με τον Τζόκοβιτς
Οι συνοριακές αρχές της Αυστραλίας έκριναν πως η ιατρική της εξαίρεση για μη εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού δεν είναι δικαιολογημένη AP Photo/Darron Cummings

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως η Τσέχα τενίστρια Ρενάτα Βοράτσοβα βρίσκεται στις ίδιες εγκαταστάσεις (ξενοδοχείο καραντίνας) με τον Νοβακ Τζόκοβιτς μαζί και με άλλους συναθλητές της, στη Μελβούρνη» δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Τσεχίας σε δηλώσεις του στο CNNi.

Η 38χρονη Ρενάτα Βοράτσοβα, Νο.81 στην παγκόσμια κατάταξη διπλών Women's Tennis Association (WTA), είχε σκοπό να αγωνιστεί και στο Αυστραλιανό Open, όμως κατόπιν έρευνας οι συνοριακές αρχές έκριναν πως η ιατρική της εξαίρεση για μη εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού δεν είναι δικαιολογημένη κι έτσι οδηγήθηκε στο ίδιο ξενοδοχείο που διαμένει και ο Τζόκοβιτς, στο προάστιο Κάρλτον της Μελβούρνης.

Η βίζα της Τσέχας τενίστριας κρίθηκε επίσης άκυρη, όπως επιβεβαίωσαν οι Αρχές της Αυστραλίας, ενώ ενημερώθηκε πως πρέπει να φύγει από τη χώρα. Όπως αναφέρουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, η Βοράτσοβα έχει ενημερωθεί πως πρέπει να αποχωρήσει από την Αυστραλία αφού η βίζα της δεν είναι πια σε ισχύ.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως η τενίστρια της Τσεχίας, Ρενάτα Βοράτσοβα, είναι στο ίδιο μέρος με τον Τζόκοβιτς, μαζί και με άλλους παίκτες. Μέσω της πρεσβείας μας στην Καμπέρα υποβάλαμε έγγραφη διαμαρτυρία ζητώντας εξηγήσεις. Όμως, η Ρενάτα Βοράσοβα αποφάσισε να μην πάρει μέρος στη διοργάνωση, καθώς είχε λίγες πιθανότητες να προπονηθεί» ανέφερε η ανακοίνωση της πρεσβείας, σύμφωνα με το ABC της Αυστραλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ