ΣΠΟΡ

ΝΠΣ Βόλος-Παναθηναϊκός 3-1: Ολλανδική εκτέλεση στο Πανθεσσαλικό

ΝΠΣ Βόλος-Παναθηναϊκός 3-1: Ολλανδική εκτέλεση στο Πανθεσσαλικό
Το «τριφύλλι» έχασε 3-1 στο Πανθεσσαλικό κι ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 44', λόγω αποβολής του Σάντσες ΙΝΤΙΜΕ

Το «τριφύλλι» έχασε 3-1 στο Πανθεσσαλικό κι ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 44', λόγω αποβολής του Σάντσες. Δύο γκολ ο Φαν Βέερτ, μείωσε ο Παλάσιος και σφράγισε το αποτέλεσμα ο Ορόζ.

Ο Παναθηναϊκός υπέστη ήττα στον Βόλο με 3-1 από την τοπική ομάδα και υπεύθυνη για αυτήν είναι μία ολλανδική τριάδα.

Ο Φαν Βέερτ, ο οποίος σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του στο 34' και το 76'.

Ενδιάμεσα, όμως, καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα ήταν στο 44' η αποβολή του Σάντσες, για μαρκάρισμα στον Μπαριέντος. Ο Χίγκλερ έδειξε -άδικα- την κόκκινη και πλέον δεν μπορούσε ν' αντιδράσει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Στο 93' μείωσε με πέναλτι ο Παλάσιος, αλλά στο 95' ο Ορόζ πέτυχε το τελικό 3-1 με πλασέ από τα 40 μέτρα σε άδεια εστία.

Δείτε τα highlights του αγώνα Βόλος-Παναθηναϊκός

Σχηματισμοί

Ο Βόλος είχε τον Κότνικ στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Πουρίτα, αριστερό ο Φερράρι και στόπερ οι Ρομέρο, Γκουλέν. Στα χαφ οι Τσοκάνης, Μπαριέντος, στα άκρα οι Ρεγκατέν, Ορόζ κι ο Φερνάντες πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Κώτσιρας κι αριστερό ο Σάντσες. Στόπερ οι Βέλεθ, Σένκεφελντ και στα χαφ οι Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ, Βιγιαφάνιες. Δεξιά έπαιξε ο Αϊτόρ, αριστερά δεξιά ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Μακέντα.

Μονόλογος ΠΑΟ και δοκάρι

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή του αγώνα πήρε τα ηνία κι έπαιζε πολύ από τα αριστερά με τον ορεξάτο Παλάσιος. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για το «τριφύλλι». Στο 5’ ο Λούντκβιστ εκτέλεσε φάουλ, αλλά η κεφαλιά του Βέλεθ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 8’ ο Παλάσιος από αριστερά έκανε σέντρα σουτ με το αριστερό, ο Κότνικ βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 20’ σουτ εκτός περιοχής του Αϊτόρ κόντραρε σε κόρνερ, ενώ στο 21’ ο Τσοκάνης με προβολή πρόλαβε τον Σάντσες πριν ο Αργεντινός εκτελέσει από το ύψος του πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο 23’ νέα κεφαλιά του Βέλεθ ήταν άστοχη, ενώ στο 24’ μπαλιά του Βιγιαφάνιες, η κεφαλιά του Μακέντα κατέληξε στα χέρια του Κότνικ.

Στο 28’ έφυγε άουτ το φαλτσαριστό σουτ του Λούντκβιστ και στο 30’ ο Αϊτόρ από δεξιά έκανε το δεξί σουτ κι έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Όλα έδειχναν ότι είναι θέμα χρόνου ο Παναθηναϊκός να βρει το γκολ, αλλά κόντρα στο ροή του αγώνα το βρήκε ο Βόλος. Στο 34’ ο Κώτσιρας γύρισε προς τον Μπρινιόλι χωρίς να έχει δει τον Φαν Βεέρτ, ο οποίος πέρασε τον Ιταλό στην έξοδο και με αριστερό πλασέ από δύσκολη γωνία άνοιξε το σκορ.

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να βρει την ισοφάριση. Σέντρα του Αϊτόρ, έχασε τη μπάλα ο Κότνικ, ο Μακέντα με γυριστό στη μικρή περιοχή δεν βρήκε καλά την μπάλα υπό την πίεση του Γκουλέν και μπλόκαρε ο Κότνικ.

Κόκκινη στον Σάντσες

Στο 38’ σουτ του Φαν Βέερτ έφυγε άουτ και στο 44’ ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες! Σε μονομαχία του Σάντσες με τον Μπαριέντος, ο Χίγκλερ έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Αργεντινό του Παναθηναϊκού γι’ αντιαθλητικό παιχνίδι.

Μία απόφαση που μοιάζει άδικη. Στον Παναθηναϊκό ζήτησαν από τον Ολλανδό ρέφερι να πάει στο VAR, αλλά ο συμπατριώτης του Ντίπερινκ δεν έκρινε ότι είναι σκόπιμο… Έτσι, ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω στο σκορ και έπρεπε να βγάλει ένα ημίχρονο με αριθμητικό μειονέκτημα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβλεπε το ματς να στραβώνει και έριξε στον αγώνα τον Χατζηθεοδωρίδη αντί του Λούντκβιστ. Με παίκτη λιγότερο ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση να πιέσει, αλλά δεν μπορούσε πλέον να είναι εξίσου απειλητικός, όπως στο πρώτο μέρος.

Στο 63’ ο Βόλος ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε σε κόρνερ το φάουλ του Ρεγκατέν.

Το «καθάρισε» ο Φαν Βέερτ

Στο 72’ ο Βόλος έφτασε και πάλι κοντά στο 2-0, αφού ο Παναθηναϊκός με παίκτη λιγότερο, δεν είχε πλέον τις δυνάμεις να επιβληθεί. Σε εκτέλεση κόρνερ, ο Τσοκάλης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι και απομάκρυνε ο Μπρινιόλι πριν εκτελέσει από τη μικρή περιοχή ο Γκουλέν.

Στο 76’, όμως, έγινε το 2-0. Ο Φερνάντες άνοιξε αριστερά στον Μπαρτόλο, αυτός έκανε τη μπαλιά στη μικρή περιοχή και ο Φαν Βέερτ πρόλαβε Σένκεφελντ και Βέλεθ, τσίμπησε τη μπάλα προ του Μπρινιόλι κι έκανε το 2-0. Ο Ολλανδός φορ έπιασε στον ύπνο τρεις παίκτες.

Ο νικητής πλέον είχε κριθεί και ο Παναθηναϊκός υπέστη μία ήττα που δεν του δίνει το δικαίωμα να κοιτάει στην παρούσα φάση πιο ψηλά.

Μείωσε ο Σάντσες, γκολ ο Ορόζ

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει στο 93'. Ο Χατζηθεοδωρίδης ανατράπηκε από τον Φερράρι και ο Παλάσιος ευστόχησε στο πέναλτι για το 2-1.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν για το απίθανο, αλλά στο 95' ο Ορόζ έφυγε στην κόντρα, πέρασε τον Μπρινιόλι που είχε βγει εκτός εστίας και πλάσαρε από τα 40 μέτρα σε άδειο τέρμα για το 3-1.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Πουρίτα (55’ Μπαρτόλο), Ρομέρο, Γκουλέν, Φερράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (69’ Σοάρες), Ρεγκατέν (84’ Τερεζίου), Ορόζ, Φερνάντες, Φαν Βέερτ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφεντ, Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (46’ Χατζηθεοδωρίδης), Βιγιαφάνιες (84’ Πέρεθ), Αϊτόρ (69’ Βιτάλ), Παλάσιος, Μακέντα (69’ Ιωαννίδης).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ