ΣΠΟΡ

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 94-80: Κατέρρευσε και ηττήθηκε στην Πόλη

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 94-80: Κατέρρευσε και ηττήθηκε στην Πόλη

Η επιστροφή στην ενεργό δράση μετά την περιπέτεια με τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού δεν ήταν η καλύτερη για τον Ολυμπιακό που ηττήθηκε 94-80 από την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη για την 20η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» που πήγαν μπροστά στο σκορ με 36-39 στο ημίχρονο δέχθηκαν επιμέρους σκορ 58-41 στο δεύτερο μέρος και γνώρισαν την ήττα από την τούρκικη ομάδα που παρατάχθηκε δίχως τους Ντε Κολό και Βέσελι.

Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στα... αποδυτήρια από το 17ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε με διπλή τεχνική ποινή για διαμαρτυρία και χωρίς τον Σακίελ ΜακΚίσικ που τραυματίστηκε στις αρχές της 2ης περιόδου και τέθηκε εκτός, η ομάδα του Πειραιά αποδιοργανώθηκε στην 3η περίοδο, διάστημα στο οποίο όχι μόνο δέχτηκε 30 πόντους, αλλά υπέπεσε και σε 9 λάθη.

Η 4η περίοδος ήταν «μονόλογος» της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς, που πέτυχε μία μεγάλη νίκη έστω και χωρίς τους βασικούς Νάντο ντε Κολό και Γιαν Βέσελι, αλλά και τον Μάριαλ Σάγιοκ.

Στην 6η θέση του πίνακα των ασίστ όλων των εποχών στη Euroleague πέρασε απόψε ο Κώστας Σλούκας, έστω και προσωρινά, με τις επτά που μοίρασε κόντρα στη Φενερμπαχτσέ. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού απείχε 5 ασίστ από τον 6ο Σέρχιο Γιουλ πριν από το τζάμπολ. Καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αγωνίζεται αυτήν την αγωνιστική, ο Σλούκας πέρασε 6ος με 1202 ασίστ, ενώ ο Γιουλ υποχώρησε στην 7η θέση με 1200.

Από 14 πόντους σημείωσαν οι Κώστας Σλούκας και Τάιλερ Ντόρσεϊ, ενώ από 12 πόντους πέτυχαν οι Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου για τον Ολυμπιακό.

Από τη Φενερμπαχτσέ, ο Μελί Μαχμούτογλου τέλειωσε το παιχνίδι με 17 πόντους (4/5 τρίποντα), 15 πρόσθεσε ο Ακίλε Πολονάρα, 14 ο Νταισόν Πιερ, 12 ο Ντέβιν Μπούκερ και από 11 οι Γκούντουριτς και Χένρι.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 36-39, 66-59, 94-80

ΔΗΜΟΦΙΛΗ