ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 74-98: Επιστροφή... καταστροφή μετά από 16 μέρες

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 74-98: Επιστροφή... καταστροφή μετά από 16 μέρες
Το πρόβλημα που πέρασε ο Παναθηναϊκός με τον κορωνοϊό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί και κομβικοί παίκτες να μην έχουν καν προπονηθεί για δέκα τουλάχιστον μέρες INTIME

Με το... αριστερό μπήκε το 2022 για τον Παναθηναϊκό, καθώς οι «πράσινοι» γνώρισαν βαριά ήττα από τη ΤΣΣΚΑ με 98-74 μέσα στο ΟΑΚΑ.

Τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί πριν από το παιχνίδι έχριζαν τη ρωσική ομάδα το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Πέρα από τα γνωστά, του ανώτερου ποιοτικά ρόστερ και των πολλών επιλογών που είχε ο Δημήτρης Ιτούδης στα χέρια του, ήρθε να προστεθεί το πρόβλημα που πέρασε ο Παναθηναϊκός με τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα πολλοί και κομβικοί παίκτες να μην έχουν καν προπονηθεί για δέκα τουλάχιστον μέρες. Επίσημο αγώνα είχαν να δώσουν οι πράσινοι εδώ και 16 μέρες, από το ματς κυπέλλου με το Λαύριο, με την ΤΣΣΚΑ να είναι σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό με τα ματς της VTB.

Βάλτε μέσα κάποιες απαράδεκτες διαιτητικές αποφάσεις στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και την κάκιστη εικόνα στην άμυνα (κακές επιστροφές στο transition, έλλειψ μαχητικότητας, πολλά ελεύθερα σουτ) και έχετε τους λόγους που η ΤΣΣΚΑ βρέθηκε στο +27 στο ημίχρονο και τελείωσε το ματς.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα ψάξει μια αντίδραση σε δυο μέρες κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα με αυτόν το τελευταίο διάστημα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η πεντάδα που επέλεξε ο Δημήτρης Πριφτης είχε εκπλήξεις και ήταν αρκετά διαφορετική από όσα μας έχει συνηθίσει, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αρκετοί παίκτες είχαν κορονοϊό το προηγούμενο διάστημα και κάποιοι θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να βρεθούν στην επιθυμητή κατάσταση. Έτσι στο παρκέ βρέθηκαν στο ξεκίνημα οι Πέρι, Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Έβανς.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ανταγωνιστικός για περίπου 7 λεπτά. Προηγήθηκε με 13-10 με κύριο εκφραστή τον επιθέσεων του, τον Ιωάννη Παπαπέτρου, με την ΤΣΣΚΑ να απαντά με σερί 0-7 και τον Πρίφτη να καλεί το πρώτο τάιμ άουτ. Από αυτό οι πράσινοι βγήκαν πιο συγκεντρωμένοι και με δικό τους επιμέρους 7-0 προηγήθηκαν με 20-17, τρία λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου.

Αυτό το σημείο, ωστόσο, ήταν και το τελευταίο που ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός. Για τα επόμενα 6:30 αγωνιστικά λεπτά οι «πράσινοι» έσβησαν τις ασφάλειες, άρχισαν να παρακολουθούν τους αντιπάλους τους να σουτάρουν ανενόχλητοι έξω από τα 6,75μ. και να πετυχαίνουν το ένα τρίποντο μετά το άλλο και με ένα σερί 23-0, να φτάνουν στο +20 7 λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου και να τελειώνουν το παιχνίδι.

Οι «πράσινοι» είχαν δικαιολογίες, αλλά κατέρρευσαν αδικαιολόγητα και δεν έβγαλαν την παραμικρή αντίδραση. Οι μόνοι που έβγαλαν αντίδραση ήταν οι περίπου 1.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο, αποδοκιμάζοντας τους διαιτητές σε αρκετές περιτώσεις για κάποιες γελοίες αποφάσεις, αλλά και τον Δημήτρη Ιτούδη (είχε χειροκροτηθεί πριν από το παιχνίδι), ο οποίος 48 δεύτερα πριν από το τέλος του ημίχρονο πήρε τάιμ άουτ μετά από καλάθι του Παναθηναϊκού που μείωσε στους... 24. Μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκαν οι αποδοκιμασίες και τα ειρωνικά χειροκροτήματα (στους διαιτητές για κάποια φάουλ που επιτέλους είδαν και στον Ιτούδη επειδή είχε ηρεμήσει στο δεύτερο 20λεπτο).

Το παιχνίδι ήταν διαδικαστικό μέχρι το τελικό 74-98, με τον Κέντρικ Πέρι, πάντως, να κάνει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση με 15 πόντους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ