ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0: Πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα επικράτησε ο δικέφαλος

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0: Πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα επικράτησε ο δικέφαλος
Το VAR ή ο Φωτιάς, αν προτιμάτε, έσωσαν τον ΠΑΟΚ από ένα δύσκολο βράδυ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intime

Νέα νίκη για τον «Δικέφαλο», που λύγισε πιο δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 3-0 τους Κρητικούς. Δύο γκολ ο Κούρτιτς κι ένα ο Σφιντέρσκι. Ακυρώθηκε γκολ των φιλοξενούμενων και δόθηκε στη συνέχεια πέναλτι στους Θεσσαλονικείς.

Το VAR ή ο Φωτιάς, αν προτιμάτε, έσωσαν τον ΠΑΟΚ από ένα δύσκολο βράδυ.

Ο «Δικέφαλος» λύγισε 3-0 τον μαχητικό και πάλι ΟΦΗ και μπορεί το σκορ να δείχνει άνετη επικράτηση, αλλά μόνο έτσι δεν έγιναν τα πράγματα. Οι Κρητικοί ήταν καλά διαβασμένοι, ο Νίκος Νιόπλιας ενίσχυσε το κέντρο με όλα τα τρεχαντήρια του και ο ΠΑΟΚ είχε μπλοκάρει.

Ο ΟΦΗ κράτησε ένα ημίχρονο στο 0-0 τον ΠΑΟΚ και σκόραρε πρώτος στο δεύτερο μέρος. Το γκολ του, όμως, ακυρώθηκε, διότι ο Φωτιάς κλήθηκε να εξετάσει στο VAR φάση για πέναλτι υπέρ των Θεσσαλονικέων, που προηγήθηκε του γκολ. Ο Φωτιάς, τότε ακύρωσε το γκολ, έδωσε πέναλτι κρίνοντας ότι δεν έχει σημασία, που η μπάλα πριν το χέρι βρήκε πρώτα στο πόδι του Βούρου και μετά ήταν όλα θέμα Κούρτιτς.

Ο Σλοβένος ευστόχησε ξανά από την άσπρη βούλα, έφτασε τις επτά εύστοχες εκτελέσεις, στη συνέχεια πέτυχε ένα ακόμα γκολ σε κανονική ροή για το 2-0, φτάνοντας τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα (!) και ο Σφιντέρσκι έβαλε το κερασάκι για το τελικό 3-0. Αφού μέσω VAR ακυρώθηκε και του Πολωνού ένα γκολ.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την πέμπτη σερί νίκη του, προσπέρασε την ΑΕΚ έστω και προσωρινά και είναι δεύτερος, αλλά έχει ακόμα πολλά θέματα να λύσει. Όσο για τον ΟΦΗ, απέδειξε και πάλι ότι φτιάχνει ένα εξαιρετικό σύνολο.

Σχηματισμοί

Ο ΠΑΟΚ είχε τον Πασχαλάκη στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Λύρατζης κι αριστερό ο Βιεϊρίνια. Στόπερ έπαιξαν οι Ίνγκασον, Κρέσπο και στα χαφ οι Τσιγγάρας, Κούρτιτς. Δεξιά ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, αριστερά ο Μιτρίτσα και ο Αουγκούστο πίσω από τον Άκπομ.

Ο ΟΦΗ είχε τον Βάτερμαν στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Βούρος κι αριστερό ο Μπαλογιάννης. Στόπερ οι Πασαλίδης, Γιαννούλης, στα χαφ οι Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Ντε Γκούζμαν και οι Τοράλ, Νέιρα πίσω από τον Τσιλιανίδη, ο οποίος ήταν στην κορυφή.

Μοιρασμένο ματς, μεγάλες ευκαιρίες

Ο ΟΦΗ με πολυπρόσωπο κέντρο αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τον ΠΑΟΚ. Στο 3' σουτ του Τοράλ έξω από την περιοχή κόντραρε και στο 7' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Άκπομ έδωσε στον Αουγκούστο, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Βάτερμαν και πλάσαρε, αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 11' ήταν η σειρά του ΟΦΗ να φτάσει κοντά στο γκολ, όμως, στο 11' το σουτ του Τσιλιανίδη εκτός περιοχής έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Το ματς ήταν μοιρασμένο και στη συνέχεια δεν υπήρξαν μεγάλες φάσεις. Στο 16' σουτ του Λύρατζη μέσα από την περιοχή κόντραρε στον Γιαννούλη και κατέληξε κόρνερ. Στο 22' ο Κούρτιτς έκανε σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 27' ο Σλοβένος αστόχησε σε κεφαλιά. Στο 33' σουτ του Τοράλ μπλόκαρε ο Πασχαλάκης και στο 41' το γυριστό του μεσοεπιθετικού πέρασε ψηλά άουτ. Στο 45' σουτ από Άκπομ και Ίνγκασον, κόντραραν και τα δύο.

Το 0-1 έγινε 1-0!

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε χαμός. Ο ΟΦΗ βρήκε δίχτυα στο 51'. Ο Τοράλ έδωσε δεξιά στον Βούρο. Αυτός έκανε το γύρισμα για τον Τσιλιανίδη, ο οποίος σούταρε, η μπάλα κόντραρε κι έφτασε στον Μπαλογιάννη, ο οποίος σούταρε από αριστερά, έδιωξε ο Πασχαλάκης κι ο Τσιλιανίδης από κοντά πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε.

Αμέσως μετά το γκολ, ο διαιτητής Φωτιάς κλήθηκε να πάει στο VAR για να τσεκάρει τη φάση που προηγήθηκε του γκολ του ΟΦΗ, όταν ο Ζίβκοβιτς έκανε γύρισμα από δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Βούρου και μετά το στο απλωμένο χέρι του. Ο Φωτιάς αποφάσισε να δώσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ κι ακύρωσε το γκολ των Κρητικών!

Το καθάρισε ο Κούρτιτς!

Στην άσπρη βούλα πήγε ο Κούρτιτς και νίκησε τον Βάτερμαν για το 1-0. Το ματς έγινε ροντέο στη συνέχεια. Ο ΟΦΗ πίεσε, αλλά δεν βρήκε φάσεις και ο Λουτσέσκου έριξε στη μάχη Μπίσεσβαρ, Σβαμπ και Ζαμπά. Στο 76' ο πρώτος δημιούργησε το 2-0! Σέντραρε από δεξιά και ο Κούρτιτς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ακυρώθηκε γκολ, 3-0 ο Σφιντέρσκι

Στο 80' μπήκε ο Σφιντέρσκι στο ματς και ο Πολωνός έγινε πρωταγωνιστής. Στο 82' από σέντρα του Λύρατζη κατέβασε εξαιρετικά τη μπάλα με το αριστερό κι εκτέλεσε με το δεξί, όμως, ήταν οφσάιντ και το γκολ μέσω VAR ακυρώθηκε.

Ο Σφιντέρσκι, όμως, έκανε τελικά το 3-0 στο 84'. Ο Πασαλίδης έκανε κακό γύρισμα προς τον Βάτερμαν, ο οποίος δεν μπόρεσε ν' απομακρύνει, ο Σφιντέρσκι το εκμεταλλεύτηκε, πήρε τη μπάλα και με πλασέ σε κενή εστία σκόραρε για το τελικό 3-0.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (74’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο (63’ Μπίσεσβαρ), Μιτρίτσα (63’ Ζαμπά), Άκπομ (80’ Σφιντέρσκι).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης (88' Μαρινάκης), Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (70’ Καμάου), Γκαγιέγος, Ντε Γκούζμαν, Τοράλ (83’ Ναμπί), Νέιρα (83’ Φαν Ντάινεν), Τσιλιανίδης (70’ Ντουρμισάι).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ