ΣΠΟΡ

Σαλβατόρε Καρούζο: Ποιος είναι ο αθλητής που θα αντικαταστήσει τον Τζόκοβιτς στο Australian Open

Σαλβατόρε Καρούζο: Ποιος είναι ο αθλητής που θα αντικαταστήσει τον Τζόκοβιτς στο Australian Open

Ο Σαλβατόρε Καρούζο είναι ο αντικαταστάτης του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open, που ξεκινάει τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, έπειτα από την απόφαση για απέλαση του No 1 της παγκόσμιας κατάταξης από τις αυστραλιανές αρχές.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς και την απέλασή του από την Αυστραλία στο πρώτο Grand Slam του 2022. Άμεσα έπρεπε να βρεθεί ο αντικαταστάτης του No 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο Australian Open, που ξεκινά τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/1).

Έτσι τη θέση του «Νόλε» πήρε ο Σαλβατόρε Καρούζο, που μπήκε στη διοργάνωση ως lucky loser. Αντίπαλός του 29χρονο Ιταλού, No 150 του κόσμου, θα είναι ο σέρβος Μιομίρ Κετσμάνοβιτς.

Αν δεν είχε γνωστοποιηθεί το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, ίσως υπήρχαν περισσότερες αλλαγές στο πάνω μέρος του ταμπλό, ωστόσο με την ισχύουσα κατάσταση το μεγαλύτερο όνομα είναι ο Ματέο Μπερετίνι, No 7 του ταμπλό.

Το διοικητικό σώμα του τένις της Αυστραλίας ανακοίνωσε την Κυριακή (16/01) ότι σέβεται απόλυτα την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της χώρας να ανακαλέσει την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open.

«Η Ομοσπονδία του τένις σέβεται την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤΑ, η οποία είναι η διοργανώτρια αρχή του πρώτου μεγάλου Major της σεζόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ