ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-2: Αγρινιώτικη «βόμβα» ανατροπής στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-2: Αγρινιώτικη «βόμβα» ανατροπής στο ΟΑΚΑ
Οι Αγρινιώτες τιμώρησαν τη φλύαρη Ένωση. Intime/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Οι Αγρινιώτες τιμώρησαν τη φλύαρη Ένωση.

Το πρώτο «διπλό» στην ιστορία του πανηγύρισε ο Παναιτωλικός κόντρα στην ΑΕΚ, και μάλιστα με ανατροπή (2-1) στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση δεν παρουσιάστηκε καλή σε αυτό το παιχνίδι, αν και προηγήθηκε με τον Ανσαριφάρντ στο 44’. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της ΑΕΚ και στο 78’ ο Καρέλης ισοφάρισε σε 1-1. Στο 84’ ο Μεντόσα με εξαιρετικό σουτ πέτυχε το 1-2.

Η ΑΕΚ είχε δοκάρι στο 48’ με τον Τζαβέλλα και κάποιες καλές στιγμές, τις οποίες πάλι δεν εκμεταλλεύτηκε και γνώρισε μια οδυνηρή ήττα στην έδρα της. Ο Παναιτωλικός με το τρίποντο αυτό έφτασε τους 18 βαθμούς φέτος και δείχνει ότι μπορεί να φτάσει πιο ψηλά.

Πώς παρατάχθηκαν

Για ένα ακόμη παιχνίδι, ο Αργύρης Γιαννίκης επέλεξε τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ, με τον Στάνκοβιτς να παραμένει ανέτοιμος, ενώ ο Σβάρνας πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Λε Ταλέκ πήρε τη θέση του τιμωρημένου Σιμάνσκι, με τον Τσούμπερ να μένει εκτός, καθώς δεν είναι 100% έτοιμος. Ο Ανσαριφάρντ ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Γιάννης Αναστασίου είχε περισσότερες λύσεις στη διάθεσή του και παρέταξε μια δυνατή ενδεκάδα, με τους Φλόρες, Αντούνες, Μεντόσα, επιλέγοντας τον Βέργο ως αιχμή της επίθεσης.

Άνευρο ξεκίνημα

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είχε ρυθμό στα πρώτα λεπτά, αλλά όχι φάσεις. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν σε θέση βολής για να απειλήσουν. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 19’, όταν ο Άμραμπατ μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στο 25’ το σουτ του Μάνταλου δεν βρήκε στόχο, ενώ είχε προηγηθεί στο 23’ μια κεφαλιά του Βράνιες που πέρασε άουτ.

Πιο κινητική η ΑΕΚ

Η Ένωση πίεζε και προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Μελίσσα, με ενέργειες των Μάνταλου και Άμραμπατ. Στο 37’ ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού απέκρουσε το σουτ του Ανσαριφάρντ, ενώ στο 41’ ο Μπαρμπόσα έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε.

Γκολ ο Ανσαριφάρντ

Παρά το υποτονικό της παιχνίδι, η ΑΕΚ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, ούσα μπροστά στο σκορ. Στο 44’ ο Ανσαριφάρντ με εξαιρετικό τρόπο εξουδετέρωσε τον Βργκοτς και πλάσαρε για το 1-0.

Δοκάρι με Τζαβέλλα

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας καις το 48’ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά η πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από τον Τζαβέλλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Ανέβασε στροφές ο Παναιτωλικός

Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός του αγώνα και στο 61’ ο Τσιντώτας μπλόκαρε το σουτ του Βέργου. Οι Αγρινιώτες αύξησαν την πίεσή τους και ο Αναστασίου έκανε πιο επιθετική την ομάδα με τις αλλαγές του.

Ο Τσούμπερ μπήκε ορεξάτος στο ματς και στο 72’ έβγαλε τη μπαλιά για τον Μάνταλο, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, ενώ στο 77’ ο Ελβετός έκανε το σουτ, αλλά ο Μελίσσας απέκρουσε σε κόρνερ.

Ανατροπή με δύο γκολ οι Αγρινιώτες

Ο Παναιτωλικός όμως απέδειξε ότι είναι μια επικίνδυνη ομάδα και στο 78’ ο Καρέλης εκμεταλλεύτηκε μεγάλο κενό στην άμυνα της ΑΕΚ και πλάσαρε σωστά τον Τσιντώτα για το 1-1.

Στο 84’ ήρθε η ανατροπή για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Μεντόσα έπιασε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στο γάμα της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Τσιντώτα.

Η ΑΕΚ επιχείρησε να απαντήσει, αλλά στο 86’ η εκτέλεση φάουλ του Τσούμπερ πέρασε λίγο άουτ. Οι προσπάθειες της Ένωσης έως το φινάλε δεν είχαν αποτέλεσμα και έχασε για δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας ματς, μετά από την ήττα από τον ΟΦΗ.

AEK (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Σβάρνας (80’ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί, Σιμόες (87’ Κοσίδης), Λε Ταλέκ, Άμραμπατ (87’ Γέβτιτς), Μάνταλος, Γκαρσία (65’ Τσούμπερ), Ανσαριφάρντ.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Βργκοτς, Κορνέλιους, Χουχούμης, Φλόρες, Αντούνες (64’ Μάρτνενσον), Μπαρμπόσα (69’ Μόρσεϊ), Μεντόσα (85’ Τσιγγάρας), Ντουάρτε (85’ Μαλής), Βέργος (69’ Καρέλης).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ