ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το απόλυτο μηδέν στο ντέρμπι

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το απόλυτο μηδέν στο ντέρμπι
Το «τριφύλλι» ήθελε να πάρει το ματς, το προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τις φάσεις Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το «τριφύλλι» ήθελε να πάρει το ματς, το προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τις φάσεις. Οι Πειραιώτες ήταν ακίνδυνοι, είχαν το μυαλό τους στην άμυνα και το 0-0 αποτυπώνει την εικόνα του ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα στον Βόλο ήθελε μία νίκη στο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού για να δώσει χαρά στον κόσμο του και να πλησιάσει την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός ήθελε απλά να μείνει όρθιος. Αυτός ήταν ο στόχος του και το πέτυχε. Οι Πειραιώτες σε 95 λεπτά με τις καθυστερήσεις, δεν πάτησαν περιοχή. Χωρίς υπερβολή. Ναι, είχαν απουσίες, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι η ομάδα του Μαρτίνς ήταν εντελώς ακίνδυνη και ο Μπρινιόλι ήταν θεατής.

Οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν πιο επιθετικοί, πιο παθιασμένοι, αλλά με τον Καρλίτος εκτός, αφού ο Σέρβος τεχνικός τον έκρινε ανέτοιμο, δεν βρήκαν πολλές φάσεις.

Ήταν ένα ντέρμπι χωρίς ρίσκα, χωρίς εμπνεύσεις, φαντασία. Γεμάτο τακτική και μονομαχίες. Το τελικό 0-0 αποτυπώνει την εικόνα του ντέρμπι και βολεύει τον Ολυμπιακό φυσικά, αφού έμεινε αήττητος και στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ τον Κώτσιρα κι αριστερό τον Χουάνκαρ. Στόπερ ήταν οι Βέλεθ, Σένκεφελντ, στα χαφ οι Πέρεθ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, δεξιά ο Παλάσιος, αριστερά ο Αϊτόρ και στην κορυφή ο Μακέντα.

Ο Ολυμπιακός είχε τον Βατσλίκ στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Μπα. Δεξί μπακ χαφ ήταν ο Λαλά, αριστερό ο Ρέαμπτσιουκ και στον άξονα οι Εμβιλά, Καμαρά. Ο Λόπες έπαιξε δεξιά, ο Μασούρας αριστερά και στην κορυφή ο Τικίνιο.

Φουλ της τακτικής και των μονομαχιών

Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι θα είναι ένα ντέρμπι που θα πάει στη δύναμη. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο επιθετικός και παθιασμένος. Αλλά πλην του Παλάσιος, ο Αϊτόρ δεν είχε ανάλογη ένταση κι εμπνεύσεις.

Ο Μακέντα δεν βοηθούσε στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο και οι Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, ό,τι κι αν έκαναν δεν μπορούσαν να δώσουν την κατάλληλη τελική πάσα, απέναντι στην καλά στημένη άμυνα του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες αντίθετα, είχαν τους Λόπες, Μασούρα σε κακή μέρα επιθετικά. Κι έτσι ο Τικίνιο ήταν αποκομμένος. Κανένα ρίσκο από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν το μυαλό τους στο πως θα κρατήσουν το μηδέν. Ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό το Γιάννη, ήταν η εικόνα του ματς.

Στο 7’ ο Λόπες εκτέλεσε φάουλ πάνω στο τείχος και η επόμενη φάση ήταν στο 33’… Το αριστερό σουτ του Μαουρίσιο εντός μεγάλης περιοχής ήταν απελπιστικά άστοχο. Η καλύτερη στιγμή ήταν στο 41’ όταν έκανε γλυκιά σέντρα ο Χουάνκαρ από αριστερά, ο Μακέντα στην καρδιά της άμυνας με το σώμα προς τα πίσω έκανε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ. Αρκετά μέτρα άουτ έφυγε στο 44’ και το μακρινό σουτ του Λόπες.

Αλλαγές, αλλά κάκιστο ματς

Οι Γιοβάνοβιτς, Μαρτίνς δεν άργησαν να παρέμβουν. Ο Σέρβος τεχνικός έριξε στη μάχη τον Ιωαννίδη, ενώ ο Πορτογάλος πέρασε τον Ελ Αραμπί, αλλά δεξιά και δεν άλλαξε το 3-4-3. Στη συνέχεια μπήκε ο Βιτάλ για το «τριφύλλι» και ο Βαλμπουενά για τους Πειραιώτες.

Πάλι, όμως, το ντέρμπι ήταν μεν δυνατό, αλλά χωρίς φάσεις, ρίσκα, φαντασία. Μηδέν θέαμα. Ορισμένα γυρίσματα του Χουάνκαρ δεν βρήκαν αποδέκτη, ενώ στο 74’ σουτ του Βιγιαφάνιες έφυγε ψηλά άουτ. Αυτά ήταν τα πιο σημαντικά στοιχεία του δεύτερου μέρους! Όσο για τον Ολυμπιακό, δεν πάτησε στην κυριολεξία περιοχή!

Ζήτησε πέναλτι!

Στο 77' ο Παναθηναϊοκός ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Ρέαμπτσιουκ στον Παλάσιος. Ο Πολωνός Ρατσκόφσκι, όμως, δεν έδειξε κάτι, ενώ δεν υπήρξε παρέμβαση κι από το VAR. Στη συνέχεια παρά τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού για ένα γκολ, δεν υπήρξε φάση και μοιραία το ματς έληξε 0-0.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (81’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (66’ Βιτάλ), Παλάσιος, Μακέντα (46’ Ιωαννίδης).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα, Λαλά (66’ Καρμπόβνικ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Λόπες (46’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (58’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (85’ Βρουσάι).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ