ΣΠΟΡ

Australian Open: Ασταμάτητη η Μαρία Σάκκαρη - Δεύτερη νίκη και πρόκριση στον 3ο γύρο

Australian Open: Ασταμάτητη η Μαρία Σάκκαρη - Δεύτερη νίκη και πρόκριση στον 3ο γύρο
Η Μαρία Σάκκαρη πίεσε και οδήγησε σε πολλά λάθη την αντίπαλό της και πανηγύρισε την πολυπόθητη πρόκριση στον τρίτο γύρο του Australian Open AP Photo

H Μαρία Σάκκαρη πήρε τη δεύτερη νίκη της στο πρώτο Grand Slam του 2022 με 2-0 σετ κόντρα στην Ζενγκ Κινγουέν από την Κίνα και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open, για τέταρτη φορά στην καριέρα της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, διέλυσε με 6-1, 6-4 σε 1 ώρα και 29 λεπτά την Κινέζα τενίστρια στο «Margaret Court Arena».

Η Ζενγκ Κινγουέν, η οποία έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα και απέκλεισε την Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς από την Λευκορωσία στην προηγούμενη φάση του Αυστραλιανού Όπεν, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ορμητική Μαρία Σάκκαρη, Νο 5 του ταμπλό, που παρέμεινε συγκεντρωμένη από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Η Μαρία Σάκκαρη πίεσε και οδήγησε σε πολλά λάθη την αντίπαλό της και πανηγύρισε την πολυπόθητη πρόκριση στον τρίτο γύρο του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βερόνικα Κουντερμέτοβα, Νο 32, η οποία νίκησε την Έλενα Γκαμπριέλα Ρούσε (Νο72) με 2-0 σετ.

Η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια από την αρχή μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, αν και αμφότερες οι αντίπαλοι κράτησαν τα σερβίς τους, στη συνέχεια… πάτησε γκάζι και κρατώντας το σερβίς της πήρε το πρώτο σετ με 6-1.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη έκανε το break νωρίς και στη συνέχεια απλά το κράτησε μέχρι και το 5-3.

Εκεί η Ζενγκ με αντεπίθεση πήρε πίσω το break και μείωσε σε 5-4, όμως η Σάκκαρη με νέο break έφτασε άνετα στο 6-4 και 2-0.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ