ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0: Όρθια στην Τούμπα και τώρα... ΟΑΚΑ

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0: Όρθια στην Τούμπα και τώρα... ΟΑΚΑ
Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν οι δυο «Δικέφαλοι» ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ

Καλό παιχνίδι έγινε στην Τούμπα, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά δεν ανέδειξε νικητή. Το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Η Ένωση στάθηκε πολύ καλά, παρά τις πολλές απουσίες, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, κυρίως με τον Τσούμπερ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε ένα δοκάρι στο 77’ με τον Λύρατζη, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει με κάποια σπουδαία φάση.

Οι δύο ομάδες σε μια εβδομάδα θα λύσουν τις διαφορές τους για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, με τον Ζαμπά στο βασικό σχήμα αλλά και τον Πασχαλάκη στο τέρμα. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκε το δίδυμο Κούρτιτς με Σβαμπ, ενώ πιο μπροστά τους θα κινείται ο Αουγκούστο.

Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν άλλαξε το σχήμα, αλλά κάποια πρόσωπα, με τον Γέβτιτς να έχει ρόλο οργανωτή αντί του Μάνταλου, ενώ στην άμυνα επιλέχθηκε ο Ρότα για το δεξί άκρο, και ο Μήτογλου για παρτενέρ του Τζαβέλλα.

Καλός ρυθμός με μοιραίο Τσούμπερ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε κάπως πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 5’ ο Κούρτιτς επιχείρησε ένα σουτ που δεν βρήκε στόχο. Η ΑΕΚ αντέδρασε και στο 8’ έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Τσούμπερ αντί να σκοράρει, προτίμησε να δώσει πάσα στον Λιβάι Γκαρσία, με τον Κρέσπο να κόβει.

Ο Κούρτιτς στο 14’ επιχείρησε νέο σουτ χωρίς να βρει στόχο, ενώ στο 19’ ο Ανσαριφάρντ επιχείρησε να βρει με μακρινή πάσα τον Τσούμπερ, αλλά ο Πασχαλάκης διάβασε τη φάση και πρόλαβε τη μπάλα.

Καλή στιγμή με Γέβτιτς

Στο 34’ ο Τσούμπερ έβγαλε έξυπνη πάσα για τον Γέβτιτς, εκείνος πέρασε τον Ίνγκασον κι έκανε το πλασέ με το δεξί, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις καλές στιγμές της ΑΕΚ με μια άστοχη κεφαλιά του Αουγκούστο στο 37’ και ένα πλασέ του Ζίβκοβιτς πέρασε άουτ. Ακολούθησε μια ένταση, για χτύπημα εκτός φάσης του Λιβάι Γκαρσία, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα καλό, αλλά άστοχο σουτ του Ρότα.

Ακυρωθέν γκολ και χαμένο τετ-α-τέτ ο Τσούμπερ

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο ορεξάτα, αλλά στη δεκάλεπτη πολιορκία τους στα καρέ του Τσιντώτα, ένα σουτ του Λύρατζη δεν βρήκε στόχο. Στο 56’ η ΑΕΚ βρήκε το γκολ με τον Τσούμπερ, σε μια αντεπίθεση, αλλά δεν μέτρησε, καθώς ήταν οριακά οφσάιντ ο Ελβετός.

Στο 59’ ο Τζαβέλλας εκτέλεσε ένα φάουλ σε καλό σημείο, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Πασχαλάκη. Στο 62’ ο Γέβτιτς έβγαλε με κάθετη μπαλιά τον Τσούμπερ σε θέση βολής, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε με το ένα χέρι.

Ακολούθησε μια νέα ένταση, μετά από μια αψιμαχία Μήτογλου-Άκπομ, με τον διαιτητή να είναι μπροστά στη φάση και να βγάζει κίτρινη κάρτα στους πρωταγωνιστές.

Δοκάρι ο ΠΑΟΚ

Μετά το 70’ ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε με τις αλλαγές πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ και αυτό μεταφράστηκε σε ευκαιρίες. Στο 76’ ο Λύρατζης επιχείρησε μια σέντρα-σουτ, με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Η κεφαλιά του Σφιντέρσκι στο 81’ δεν βρήκε στόχο. Ο «Δικέφαλος» συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει.

Στα τελευταία λεπτά δεν υπήρξαν φάσεις, αλλά περισσότερα νεύρα, με το 0-0 να παραμένει έως το τέλος.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (71’ Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Σβαμπ, Ζαμπά (71’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (77’ Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (77’ Σφιντέρσκι).

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (90+2’ Σβάρνας), Σιμάνσκι, Γκαρσία, Γέβτιτς (80’ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (87’ Χατζισαφί).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ