ΣΠΟΡ

Βοτανικός: Ψηφίστηκε από αρμόδια επιτροπή η τροπολογία - Τι αναφέρει για την ανανέωση μετά τα 49 έτη

Βοτανικός: Ψηφίστηκε από αρμόδια επιτροπή η τροπολογία - Τι αναφέρει για την ανανέωση μετά τα 49 έτη
Επέκταση του χρονικού διαστήματος (από 15 έτη σε 49) που θα λαμβάνει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός το 15% επί των εσόδων από εισιτήρια και διαφημίσεις στο γήπεδο

Τροπολογία για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό κατατέθηκε στην Βουλή και ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή. Η συζήτηση και η ψήφισή της από την Ολομέλεια, προσδιορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

Η ρύθμιση που εντάχθηκε στον νέο Αναπτυξιακό νόμο προβλέπει σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους πως «επεκτείνεται σε 49 έτη από 15 που ισχύει το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο προβλέπεται η καταβολή ποσοστού 15% επί των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του μνημονευόμενου γηπέδου προς το αθλητικό σωματείο ΠΑΟ».

Σημαντικό είναι και τι αναφέρει πως θα συμβεί αφού περάσουν τα 49 χρόνια: «Μετά την πάροδο του ανωτέρου χρονικού διαστήματος, το ως άνω ποσοστό αποδίδεται Δήμο Αθηναίων, ο οποίος αναλαμβάνει τη συντήρηση του γηπέδου. Το ως άνω χρονικό διάστημα των σαράντα εννέα (49) ετών δύναται να παρατείνεται με Κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργού», λέει ξεκάθαρα η τροπολογία, κάτι που σημαίνει πως η σύμβαση θα ανανεωθεί μόνο αν το αποφασίσουν οι Υπουργοί της εκάστοτε κυβέρνησης!

Επίσης με το πρώτο άρθρο της ίδιας τροπολογίας επιδιώκεται, σύμφωνα με όσα αναφέρει η αιτιολογική έκθεση «το άνοιγμα της αγοράς υπηρεσιών χρηματοδοτικής μίσθωσης σε κάθε αγαθό, κεφαλαιουχικό ή καταναλωτικό, ανεξάρτητα εάν ο μισθωτής είναι επιχείρηση, ελεύθερος επαγγελματίας ή ιδιώτης, ώστε να τεθεί στη διάθεση των πολιτών ένα πρόσθετο χρηματοδοτικό εργαλείο για τη χρηματοδότηση των αναγκών τους, το οποίο δύναται να καλύπτει τη συνολική αγοραστική αξία των σχετικών αγαθών, με τις εντεύθεν ευρύτερες θετικές συνέπειες στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα της αγοράς και τελικώς, την τόνωση της οικονομίας και της ανάπτυξης.

Παράλληλα, με τη θεσμοθέτηση της παροχής υπηρεσιών χρηματοδοτικής μίσθωσης προς ιδιώτες, οι ιδιώτες δανειολήπτες με δάνεια σε καθυστέρηση θα έχουν στη διάθεσή τους μια περαιτέρω δυνατότητα «λύσης οριστικής διευθέτησης» του προβλήματός τους».

Η τροπολογία αναλυτικά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ