ΣΠΟΡ

Νεκρός σε επεισόδια οπαδός του Ερυθρού Αστέρα, ξύλο στην Αγγλία πριν τον ημιτελικό Κυπέλλου

Νεκρός σε επεισόδια οπαδός του Ερυθρού Αστέρα, ξύλο στην Αγγλία πριν τον ημιτελικό Κυπέλλου
Twitter / WSC

Ένας ακόμη νέος άνθρωπος έχασε  τη ζωή του σε οπαδικές συγκρούσεις ανάμεσα σε χούλιγκαν στην Σερβία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πόλη Τσάτσακ, όπου εδρεύει η Μπόρατς, οπαδοί της οποίας συνεπλάκησαν με οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα που είχαν ταξιδέψει εκεί για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση για το σερβικό πρωτάθλημα.

Ο 22χρονος Αλεξάντερ Γιατσίμοβιτς (φωτό) δέχθηκε χτύπημα στο ύψος της καρδιάς με μαχαίρι και παρότι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Ένας δεύτερος οπαδός που επίσης μαχαιρώθηκε, νοσηλεύεται έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

Ξύλο στο Λονδίνο

Το Κύπελλο Αγγλίας είναι συνήθως μια γιορτή του ποδοσφαίρου, όμως οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Έβερτον μας έδειξαν και πάλι το άσχημο πρόσωπο τους. Λίγες ώρες πριν την αναμέτρησή τους στο Ουέμπλεϊ και τον πρώτο ημιτελικό, πούλμαν που μετέφεραν οπαδούς των δύο ομάδων βρέθηκαν σε κοινό πάρκινγκ και τα αίματα άναψαν.

Οι πιο θερμόαιμοι από τις δύο πλευρές ήρθαν γρήγορα στα χέρια και αντάλλαξαν γροθιές ενώ οι υπόλοιποι κατέγραφαν με τα κινητά τους το περιστατικό. Το επεισόδιο σταμάτησε με την άφιξη αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο, αν και δεν έγινε καμία σύλληψη.

Μπορεί η μεγάλη αντιπαλότητα να είναι ανάμεσα στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ, όμως οι ταξικές διαφορές και το μίσος των δύο πόλεων (Μάντσεστερ και Λίβερπουλ) προφανώς είναι αρκετό και για τους οπαδούς της δεύτερης ομάδας του λιμανιού για να τσακωθούν με εκείνους από το Μάντσεστερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ