ΣΠΟΡ

Απίθανο αυτοκαλάθι του Μάρσαλ στέρησε από την Κηφισιά τη νίκη επί του Άρη στα play-off

Απίθανο αυτοκαλάθι του Μάρσαλ στέρησε από την Κηφισιά τη νίκη επί του Άρη στα play-off
ΑΠΕ ΜΜΕ / ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Δεν ξανάγινε! Η Κηφισιά έχασε την ευκαιρία να νικήσει τον Άρη στην παράταση και να κάνει την σειρά των play-off σε 1-1 από ένα απίστευτο (!) αυτοκαλάθι του Αμερικανού Μάρσαλ σε νεκρό χρόνο.

Έτσι κι αλλιώς η Κηφισιά «αυτοκτόνησε» έχοντας πάρει ακόμη και διψήφια διαφορά (+17), που όμως έχασε στο 2ο ημίχρονο από τον Άρη (παρότι είχε χάσει τον Χάγκινς με τραυματισμό) όπως και στο πρωτάθλημα. Απλά αυτή την φορά το ματς έληξε ισόπαλο 81-81 και οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου διαφορά 6 πόντων, όμως ο Άρης κυνήγησε το ματς για να φτάσουμε στην τελευταία φάση. Με το σκορ 95-92 ο Μακνίλ ευστόχησε σε μία βολή και έχασε την 2η. Ο Στίνγκερς κέρδισε το ριμπάουντ, έδωσε στον Μάρσαλ, που χωρίς πίεση έβαλε λέι-απ στο ... καλάθι της ομάδας του για το 95-95.

16536717


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ)

Με την ψυχολογία στα τάρταρα η Άρης έκανε περίπατο στην 2η παράταση και με 108-103 προκρίθηκε με δύο νίκες στα ημιτελικά και περιμένει το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρ (ξεκινά την Μ. Δευτέρα). Ουότερς με 29 και Ουάιτ με 27 ήταν καταπληκτικοί, αλλά ασφαλώς τα πάντα επισκιάζονται από την ενέργεια του Αμερικανού της Κηφισιάς που θα μείνει στην ιστορία του αθλήματος. Ο Μάρσαλ έφυγε αμίλητος από το κλειστό, ενώ κάποιοι συμπαίκτες του που θέλησαν να τον παρηγορήσουν δεν έβρισκαν λόγια. Οι άνθρωποι της Κηφισιάς τον αναζητούσαν μετά το τέλος, αλλά ο Αμερικανός είχει κλειστό το κινητό του και ήταν άφαντος, απαντώντας τελικά me sms στον τιμ μάνατζερ του συλλόγου: «Θέλω λίγο χρόνο για να ηρεμήσω και να καταλάβω τι έγινε».

16536718


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ)

Έμεινε "ζωντανή" η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ με 68-59 και να οδηγήσει την σειρά σε τρίτο παιχνίδι, ξαναπαίρνοντας το πλεονέκτημα έδρας. Αυτή την φορά ο Δικέφαλος της Αθήνας προστάτευσε το προβάδισμα 13 πόντων που πήρε δύο φορές στο ημίχρονο και έδειξε ψυχραιμία, παρότι οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεση τους πλησιάζοντας την πρώτη φορά σε απόσταση αναπνοής.

2514703


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Καθοριστικός ο Μιλόσεβιτς με 17 πόντους και 10 ριμπάουντς (4-6) για τους νικητές και 14 πόντους-12 ριμπάουντς είχε ο Μαυροκεφαλίδης. Για τον ΠΑΟΚ, που ήταν η σειρά του να έχει παράπονα από τους διαιτητές, ο Βασιλειάδης ήταν πρώτος σκόρερ με 12 (ο ΠΑΟΚ είχε 20 στα 55 σουτ). Η σειρά μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ για τον καθοριστικό τελευταίο αγώνα την Μ. Τετάρτη (18.45).

2514688


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει την ομάδα, που θα προκύψει από το Ρέθυμνο-Ολυμπιακός με τους ερυθρόλευκους να θέλουν να κάνουν αύριο Κυριακή (17.00) το 2-0, με τον Σπανούλη στην αποστολή αλλά όχι τον Πρίντεζη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ