ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας - Λαμία-Άρης 1-0: Ο Σαράνοφ «έστειλε» τους Λαμιώτες στους «4»

Κύπελλο Ελλάδας - Λαμία-Άρης 1-0: Ο Σαράνοφ «έστειλε» τους Λαμιώτες στους «4»
Οι Λαμιώτες επικράτησαν 1-0 των «κίτρινων», χάρη σε γκολ του Τζανετόπουλου στο 118’. INTIME SPORTS

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε η Λαμία, μετά από έναν αγώνα-θρίλερ με τον Άρη, που κρίθηκε στην παράταση. Οι Λαμιώτες επικράτησαν 1-0 των «κίτρινων», χάρη σε γκολ του Τζανετόπουλου στο 118’.

Ο Άρης ήταν πάλι άστοχος, καθώς έχασε δύο πέναλτι, με τον Καμαρά στο 16’ και τον Γκάμα στο 120+2’, με τον Σαράνοφ να είναι ανίκητος.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα είχε δύο σημαντικές φάσεις. Στο 14’ ο Άρης κέρδισε πέναλτι, σε τάκλιν του Μπεχαράνο στον Μπερτόγλιο, απόφαση που προκάλεσε την αντίδραση της Λαμίας, αλλά ο Καμαρά αστόχησε από την άσπρη βούλα. Η δεύτερη φάση σημειώθηκε στο 64’, όταν ο Μαντσίνι έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε στον Τζανδάρη και ο Σαράνοφ μπλόκαρε πάνω στη γραμμή, με τους «κίτρινους» να διαμαρτύρονται ότι η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή.

Η Λαμία πήρε για τρίτη φορά το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, με τον Άρη να μένει για πέμπτο παιχνίδι χωρίς γκολ και να αναμένονται εξελίξεις.

Πώς παρατάχθηκαν

Η Λαμία δεν άλλαξε σύστημα ή στυλ παιχνιδιού, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να ανακατεύει ελαφρώς την τράπουλα. Ο Αντέντζο πήρε θέση βασικού στην άμυνα και ο Καραμάνος ήταν η αιχμή στην επίθεση.

Ο Άκης Μάντζιος ήθελε να δώσει μεγαλύτερη επιθετική πνοή στην ομάδα του, γι’ αυτό ο Καμαρά μπήκε στο βασικό σχήμα. Ο Εντιαγέ πήρε τη θέση του Τζέγκο, που έφυγε για διεθνείς υποχρεώσεις, ενώ κάτω από τα δοκάρια διατηρήθηκε ο Σιαμπάνης.

Κατοχή ο Άρης, αντεπιθέσεις η Λαμία

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει, την ώρα που η Λαμία καιροφυλαχτούσε για αντεπιθέσεις. Μια καλή φάση πήγε να δημιουργήσει ο Μαντσίνι για τον Άρη, πλασάροντας άστοχα στο 10’, αλλά ήταν και σε θέση οφσάιντ.

Πέναλτι, διαμαρτυρίες και… άουτ

Στο 14’ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε τάκλιν του Μπεχαράνο στον Μπερτόγλιο, απόφαση που προκάλεσε την αντίδραση των γηπεδούχων. Ο Καμαρά ανέλαβε την εκτέλεση στο 16’, αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σαράνοφ.

Πιο απειλητική η Λαμία

Η Λαμία θέλησε να εκμεταλλευτεί το υπέρ της μομέντουμ και αύξησε την πίεσή της, ψάχνοντας το γκολ. Στο 21’ το καλό σουτ του Τάιρον, το απέκρουσε ο Σιαμπάνης.

Στο 36’ ο Ρόμανιτς βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Άρη.

Οι «κίτρινοι» προσπαθούσαν να κρατήσουν μπάλα και να επιτεθούν, αλλά το μόνο που κατάφεραν έως το τέλος του ημιχρόνου ήταν ένα σουτ του Εντιαγέ στο 45+2’, που κατέληξε στην αγκαλιά του Σαράνοφ.

Μοιρασμένο το παιχνίδι

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Άρη να έχει την κατοχή της μπάλας και να πιέζει για το γκολ. Στο 48’ η καρφωτή κεφαλιά του Εντιαγέ κατέληξε στην αγκαλιά του Σαράνοφ.

Στο 55’ ο Σαραμαντάς με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα δίπλα από την εστία του Σιαμπάνη.

Απόκρουση Σαράνοφ στη γραμμή

Στο 66’ σημειώθηκε μια φάση που σηκώνει πολύ… κουβέντα. Ο Μαντσίνι έκανε ένα γύρισμα προς την περιοχή, η μπάλα βρίσκει στον Τζανδάρη και ο Σαράνοφ μπλοκάρει πάνω στη γραμμή. Οι «κίτρινοι» διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή, αλλά ο βοηθός δεν έδειξε γκολ, ενώ το VAR δεν παρενέβη.

Λίγες φάσεις και… παράταση

Στη συνέχεια το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, με τη Λαμία να προσπαθεί να ανεβάσει στροφές και να απειλήσει. Στο 79’ ένα σουτ του Γκάμα ήταν άστοχο, ενώ οι γηπεδούχοι πίεσαν για ένα 5λεπτο, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 90+1’ ένα σουτ του Μαντσίνι κατέληξε στην αγκαλιά του Σαράνοφ, με την κανονική διάρκεια του αγώνα να λήγει 0-0.

Στην παράταση η κούραση ήταν εμφανής στους παίκτες και των δύο ομάδων. Στο 99’ ο Άρης απείλησε με μια κεφαλιά του Φαμπιάνο, με τον Σαράνοφ να μπλοκάρει. Στο 105’ ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε και πάλι.

Στο 112’ ο Μάνος έβγαλε ωραία στον Ιτούρμπε, αλλά το σουτ του Αργεντινού πέρασε άουτ.

Γκολ ο Τζανετόπουλος

Στο 118’ ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Προβυδάκη, πέτυχε το γκολ για τη Λαμία.

Στο 120+2’ ο Άρης κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Γκάμα από τον Τζανδάρη. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Σαράνοφ τον νίκησε και στη συνέχεια ο Γκάνεα έστειλε τη μπάλα άουτ.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Αντέντζο, Σαραμαντάς (85’ Μαρτίνεθ), Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά, Τάιρον (31’ Νούνιες), Ρόμανιτς (106’ Τσούκαλος), Καραμάνος (78’ Αραμπούλι).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Εντιαγέ (90+2’ Ματίγια), Ματέο Γκαρσία (75’ Γκάμα), Μπερτόγλιο (66’ Ιτούρμπε), Μαντσίνι (106’ Μάνος), Καμαρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ