ΣΠΟΡ

Γκιμαράες: Η Νιουκάστλ θα γίνει μεγάλη δύναμη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Γκιμαράες: Η Νιουκάστλ θα γίνει μεγάλη δύναμη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο
Ο 25χρονος μέσος αποκτήθηκε αντί 35 εκατ. ευρώ σε μία απ’ τις πρώτες «μεγάλες» μεταγραφές της νέας ιδιοκτησίας της Νιούκαστλ AP Photo / Giuliano Gomes

Το πιο «λαμπερό», χειμερινό, μεταγραφικό απόκτημα της Νιούκαστλ, ο Βραζιλιάνος, Μπρούνο Γκιμαράες, τόνισε τη Δευτέρα (07/02) πως ήταν απόλυτα συμβιβασμένος όταν πήρε τη μεταγραφή απ’ τη Λιόν, στην ιδέα πως οι «ανθρακωρύχοι» δίνουν μάχη για να αποφύγουν τον υποβιβασμό από την Premier League.

Ωστόσο, δεν δίστασε να αποδεχθεί την πρότασή τους, θεωρώντας πως σύντομα θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον κόσμο.

Ο 25χρονος μέσος αποκτήθηκε αντί 35 εκατ. ευρώ σε μία απ’ τις πρώτες «μεγάλες» μεταγραφές της νέας ιδιοκτησίας της Νιούκαστλ, η οποία εξαγοράστηκε από το fund που έχει την απόλυτη στήριξη του κρατικού ταμείου της Σαουδικής Αραβίας τον περασμένο Οκτώβριο, αντί 360 εκατ. ευρώ.

Η δε οικονομική δυναμική του συγκεκριμένου fund ξεπερνάει τα 400 δισ. ευρώ, κάνοντας τη Νιούκαστλ το πιο «πλούσιο» κλαμπ της υφηλίου.

«Το κλαμπ δεν αρνείται ότι ο κύριος στόχος και η πρόκληση γι’ αυτή τη σεζόν, είναι να παραμείνουν στην Premier League. Ήταν πολύ ειλικρινείς σ' αυτό», είπε ο Βραζιλιάνος μέσος κατά την επίσημη παρουσίασή του από τον αγγλικό σύλλογο τη Δευτέρα (07/02).

«Αλλά τις επόμενες σεζόν, ο στόχος είναι να είμαστε στο Champions League και τελικά να κατακτήσουμε το Champions League. Πρόκειται για έναν ιστορικό σύλλογο με μεγάλη παράδοση και όμορφη ιστορία, δεν έχω καμία αμφιβολία για την απόφασή μου να έρθω στη Νιούκαστλ. Θα γίνει μεγάλη δύναμη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Ο Γκιμαράες έγινε ο δεύτερος πιο ακριβός παίκτης όλων των εποχών για το βρετανικό κλαμπ μετά τον Βραζιλιάνο Ζοελίντον και η απόκτησή του ανέβασε τις συνολικές δαπάνες της Νιούκαστλ τον Ιανουάριο στα 72 εκατομμύρια λίρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ