ΣΠΟΡ

Η Γιουβέντους κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο στην Ιταλία

Η Γιουβέντους κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο στην Ιταλία
Reuters / Stefano Rellandini

Η νίκη της Ρόμα επί της Νάπολι με 1-0 στο ντέρμπυ της 35ης αγωνιστικής έστεψε και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ιταλίας την Γιουβέντους, 3 αγωνιστικές πριν το τέλος. Παίκτες και οπαδοί της Γιουβέντους πανηγύρισαν με έξαλλο τρόπο την ανάδειξή τους σε κορυφαία ομάδα του calcio.

Αυτός είναι ο 34ος τίτλος που κατακτά η Γιουβέντους (η βέκια σινιόρα υπολογίζει και τα πρωταθλήματα, που της αφαιρέθηκαν λόγω του Calciopolis) και συνολικά το πέμπτο στην σειρά. Μάλιστα το εφετινό ήρθε κόντρα στα προγνωστικά στο ξεκίνημα του, όταν η Γιουβέντους είχε μείνει πολύ πίσω στην βαθμολογία.

Με μια όμως επική αντεπίθεση, νικώντας κάθε αντίπαλο, όχι μόνο κάλυψαν την διαφορά από τη Νάπολι, αλλά κατάφεραν τελικά, τρεις στροφές πριν το φινάλε να έχουν και την μαθηματική διαφορά (85 με 73 βαθμούς) για να το γλεντήσουν με την καρδιά τους.

Η Γιουβέντους κέρδισε την Κυριακή 2-1 στην Φλωρεντία την Φιορεντίνα, όμως η είδηση της νίκης της Ρόμα επί της Νάπολι πυροδότησε ένα τρελλό γλέντι των παικτών με λίγους οπαδούς στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου.

Η Ρόμα με τη νίκη της πλησίασε στο -2 τη Νάπολι και έχει ελπίδες για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, που οδηγεί απ ευθείας στους ομίλους του Champions League και όχι στα προκριματικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ