ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2: Της πήρε την πρόκριση με ανατροπή και μέσα από τα χέρια της

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2: Της πήρε την πρόκριση με ανατροπή και μέσα από τα χέρια της
Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ, παίρνοντας στο τέλος τη νίκη από την ΑΕΚ, με 2-1

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε την παράδοση και πήρε την πρόκριση στο τέλος. Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ, παίρνοντας στο τέλος τη νίκη από την ΑΕΚ, με 2-1. Το παιχνίδι είχε ένταση, πολύ τακτική από τους δύο προπονητές, με το πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου να δικαιώνεται.

Η ΑΕΚ πίεσε και είχε δύο γκολ με τον Μήτογλου που δεν μέτρησαν, στο 15’ και το 58’, ως οφσάιντ. Στο 83’ η Ένωση σκόραρε με τον Σιμόες, αλλά αυτό το γκολ δεν ήταν αρκετό.

Στο 90+5’ ο Κούρτιτς με σουτ ισοφάρισε σε 1-1 με εξαιρετικό σουτ και στο 90+7’ ο Μιτρίτσα με νέο σουτ έδωσε και τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Αργύρης Γιαννίκης επέλεξε να παρατάξει επιθετικά την ΑΕΚ από το ξεκίνημα, με ένα «καυτό» καρέ στην επίθεση. Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία στα άκρα, στην κορυφή ο Αραούχο και σε ρόλο οργανωτή ο Άμραμπατ. Παράλληλα, ο Τζαβέλλας επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Χατζισαφί πήρε θέση ξανά αριστερά.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκινάει κόντρα στην ΑΕΚ τους «φρέσκους» Λύρατζη, Σίντκλεϊ στα άκρα της άμυνας, ενώ δίπλα στον Ίνγκασον επιστρέφει ο Κρέσπο. Άλλες εκπλήξεις δεν επιφύλαξε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, με τον Μπίσεσβαρ ναεπιστρέφει στο αρχικό σχήμα, αφού έπαιξε μόνο ένα ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό.

Πίεση και οφσάιντ γκολ ο Μήτογλου

Η ΑΕΚ είχε πιο επιθετικό χαρακτήρα στο παιχνίδι της στο ξεκίνημα του αγώνα, αν και πρόσεχε ιδιαίτερα την άμυνά της. Κάποιες προσπάθιες των Χατζισαφί και Τσούμπερ δεν ανησύχησαν τον Πασχαλάκη.

Στο 15’ ο Άμραμπατ εκτέλεσε το φάουλ και ο Μήτογλου με προβολή νίκησε τον Πασχαλάκη. Το γκολ όμως δεν μέτρησε, μιας και ο αμυντικός της Ένωσης ήταν οριακά οφσάιντ, όπως απεφάνθη το VAR.

Ο ΠΑΟΚ πρόσεχε πολύ τα νώτα του και δεν έφτανε με ευκολία στα καρέ του Τσιντώτα, ενώ όταν το έκανε δεν μπορούσε να τον απειλήσει με αξιώσεις. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, με τους δύο προπονητές να ρίχνουν το βάρος στην τακτική.

Πάλι οφσάιντ ο Μήτογλου

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς… φάσεις, καθώς η μπάλα παιζόταν στον χώρο του κέντρου. Στο 58’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Πασχαλάκη, ο Μήτογλου και πάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, αλλά βρισκόταν και πάλι σε αντικανονική θέση, με τον διαιτητή Έκμπερτ να ακυρώνει το γκολ.

Στο 67’ ο ΠΑΟΚ έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι, όταν ο Κούρτιτς εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα βρήκε λίγο στο κεφάλι του Αραούχο, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέβαζε στροφές όσο περνούσε η ώρα, κρατώντας μπάλα.

Γκολ ο Σιμόες

Στο 82’ από πάσα του Τσούμπερ, ο Αραούχο από δύσκολη θέση δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Στο 83’ όμως ο Λιβάι Γκαρσία γύρισε τη μπάλα για τον Σιμόες, ο οποίος με δυνατό σουτ πέτυχε το 1-0. Και αυτή η φάση εξετάστηκε από το VAR, αλλά μέτρησε κανονικά.

Πρόκριση με Κούρτιτς, Μιτρίτσα

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια έψαξε το γκολ και τελικά βρήκε δύο! Στο 90+5’ ο Κούρτιτς με εξαιρετικό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 90+7’ ο Μιτρίτσα με νέο σουτ έγραψε το τελικό 1-2.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (90’ Μισελέν), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σιμόες, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Γκαρσία, Αραούχο (90’ Λε Ταλέκ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (64’ Σάστρε), Κρέσπο, Ίνγκασον, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (64’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (82’ Βιεϊρίνια), Άκπομ, Μπίσεσβαρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ