ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-1: Η πρόκριση του... Μασούρα

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-1:  Η πρόκριση του... Μασούρα
Πρωταγωνιστής ο Γιώργος Μασούρας που σημείωσε το 3-1 στην παράταση και έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου πανηγύρισαν οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα. Ο Έλληνας μέσος έστειλε το ματς στην παράταση στις καθυστερήσεις και στο έξτρα μισάωρο έδωσε τη νίκη 3-1 και την πρόκριση στους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Παναιτωλικός έφτασε ελάχιστα λεπτά από τη μεγάλη έκπληξη, χάρις στο τέρμα του Νίκου Καρέλη στο 85ο λεπτό, ωστόσο, ο Γιώργος Μασούρας είχε διαφορετική «άποψη». Ο Έλληνας μέσος ήταν αυτός που έστειλε το ματς στις καθυστερήσεις με σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά και αυτός που σημείωσε το 3-1 στην παράταση και έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ξεκινήσει ιδανικά τον αγώνα, μια και μόλις στο 6’ ο Φατινγκά σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των Πειραιωτών, αλλά τα «καναρίνια» μπόρεσαν να ισορροπήσουν και στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν κοντά στην πρόκριση με το γκολ του Καρέλη.

Πλέον, το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς περιμένει τον νικητή του ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ προκειμένου για να μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δυναμική εκκίνηση

Δυνατά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να σκοράρουν νωρίς και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης, απείλησαν στο 3’ με το σουτ του Φαντιγκά που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 5’ ο Κανέ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πίεση των Πειραιωτών απέδωσε καρπούς στο επόμενο λεπτό, όταν ο Φαντιγκά πίεσε ψηλά, έκλεψε τη μπάλα, άλλαξε με τον Καρβάλιο και με σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Ανέστη και έγραψε το 1-0. Μάλιστα, ο νεαρός άσος πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά στο 11’ ο Κίτσος έβαλε σωτήρια την κόντρα πριν το σουτ του Καρέλη που έφυγε στην αντεπίθεση, ενώ στο 17’ ο Τζολάκης χρειάστηκε διπλή επέμβαση για να αποκρούσει το πλασέ του Μεντόσα.

Στο 19’ ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι, αυτή τη φορά με τον Βρουσάι, ο οποίος έκοψε προς τον άξονα και έκανε το σουτ, αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε. Λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου, τα «καναρίνια» ισορρόπησαν και αναζήτησαν τους διαδρόμους προς την εστία του Τζολάκη.

Η καλύτερη στιγμή για το «συγκρότημα» του Γιάννη Αναστασίου στο πρώτο μέρος ήρθε στο 41’ όταν ο Νταγκό έκανε ωραία ατομική ενέργεια, έκανε το σουτ από τον άξονα, έξω από την περιοχή, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Ανέστη. Στο 44’ ο Ονιεκούρου πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 45’ ο Καρβάλιο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, όμως, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Πίεσε ο Παναιτωλικός από τα άκρα

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αγρινίου ήταν αυτή που είχε την υπεροχή. Οι φιλοξενούμενοι προκάλεσαν πολλά προβλήματα στους Πειραιώτες και αναζήτησαν πιο «θερμά» το γκολ που θα τους έφερνε κοντά στην πρόκριση. Μάλιστα, το «συγκρότημα» του Γιάννη Αναστασίου θέλησε να «χτυπήσει» από τα άκρα και κυρίως από τα αριστερά, όπου ο Νταγκό είχε αντίπαλο τον Βρουσάι.

Μάλιστα, στο 47’ ο άσος του Παναιτωλικού απείλησε με σουτ, έπειτα από ωραία κίνηση που έκανε, αλλά ο Τζολάκης μπόκαρε και την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Μεντόσα έξω από την περιοχή. Ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν αυτός που «κράτησε» τον Ολυμπιακό και στο 63’ στην προσάθεια του Νταγκό, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Ανέστης ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε το σουτ του Ρόνι Λόπες.

Τα «καναρίνια» ήταν αυτά που έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν και πάλι στο 73’ με τον Ντουάρτε, αλλά και πάλι ο Τζολάκης είπε «όχι», ενώ στην συνέχεια, το σουτ του Μεντόσα κόντραρε στον Κίτσου και κατέληξε κόρνερ.

Προβάδισμα πρόκρισης με Καρέλη

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν μία… ανάσα από μία μεγάλη πρόκριση, όταν στο 85ο λεπτό, ο Μπαρμπόσα κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα και στο πρώτο δοκάρι ο Καρέλης με σουτ στην κίνηση, έγραψε το 1-1 που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Αγρινίου.

«Από μηχανής Θεός» ο Μασούρας

Ο Παναιτωλικός έδειχνε να κρατά την πρόκριση στα «χέρια» του, όμως, στο 89ο λεπτό ο Ντουάρτε αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από την αναμέτρηση, με τον Ολυμπιακό να αναλαμβάνει πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναζητώντας το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Μάλιστα, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γιώργος Μασούρας έδωσε «πνοή» στους Πειραιώτες, όταν πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Ανέστη για το 2-1.

Δεύτερο «χτύπημα» στην παράταση

Στο έξτρα μισάωρο ο Ολυμπιακός διατήρησε την κατοχή, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 96’ ο Τικίνιο δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά, καθώς η μπάλα έφυγε άουτ και την ίδια κατάληξη είχε η νέα προσπάθεια του Βραζιλιάνου, δύο λεπτά αργότερα. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση στο 103’ με το σουτ του Φλόρες που έφυγε άουτ, ενώ στο 105’ ο Βρουσάι δεν σημάδεψε σωστά.

Στο δεύτερο… μισό της παράτασης, το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Φλόρες έκανε και πάλι ένα σουτ, χωρίς να προκαλέσει ενόχληση στον Τζολάκη στο 114’ αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Γιώργος Μασούρας χτύπησε για δεύτερη φορά και έδωσε την πρόκριση στους Πρωταθλητές Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ