ΣΠΟΡ

Champions League: Πρεμιέρα στα ημιτελικά με Σίτι-Ρεάλ

Champions League: Πρεμιέρα στα ημιτελικά με Σίτι-Ρεάλ
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατά την είσοδό του στο στάδιο Έτιχαντ του Μάντσεστερ, όπου απόψε αναμετρώνται η Σίτι με την Ρεάλ Μαδρίτης. EPA/ PETER POWELL

Πρεμιέρα στην ημιτελική φάση του Champions League απόψε, με την Μάνστεστερ Σίτι να φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Έτιχαντ, σε ένα ματς χωρίς προγνωστικά.

Η Σίτι, που μέχρι τώρα δεν είχε καταφέρει να προχωρήσει πέρα από τη φάση των «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, απόψε θα επιδιώξει να βάλει τις βάσεις της πρόκρισής της στον τελικό του Μιλάνου κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, που μετρά δέκα τρόπαια στον συγκεκριμένο θεσμό.

Έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στην φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία, και ειδικά στα προημιτελικά κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν οι «Πολίτες» απέδειξαν ότι δεν πρέπει να υποτιμηθούν από κανέναν αντίπαλο και το βράδυ της Τρίτης (21:45) θα επιδιώξουν να κάνουν το πρώτο βήμα προς τον τελικό, όπου αν προκριθούν υπάρχει το... δελεαστικό ενδεχόμενο να βρουν απέναντί τους την Μπάγερν Μονάχου του Πεπ Γκουαρντιόλα, που έχει συμφωνήσει να καθίσει στον πάγκο της Σίτι την ερχόμενη σεζόν, παίρνοντας τη θέση του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Οι «Πολίτες» θα επιδιώξουν να «αφοπλίσουν» τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκάρεθ Μπέιλ και Καρίμ Μπενζεμά, ώστε να πάνε στη ρεβάνς του Μπερναμπέου με «προίκα» ένα αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να ονειρεύονται την πρόκριση στον τελικό της 28ης Μαΐου.

2016 04 25T104358Z 104582638 MT1ACI14361325 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS MCI REATRAINING

Σέρχιο Αγουέρο και Μανουέλ Πελεγκρίνι, στην τελευταία προπόνηση της Σίτι πριν την αναμέτρηση με τη Ρεάλ. Πηγή: Action Images via Reuters / Jason Cairnduff

Σε ότι αφορά την... αντιμετώπιση του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος φέτος έχει σκοράρει 16 φορές σε 10 συμμετοχές στο Champions League, ο Πελεγκρίνι υποστηρίζει ότι ξέρει τι πρέπει να γίνει, υπενθυμίζοντας πως ως προπονητής της Βιγιαρεάλ έχει ήδη αντιμετωπίσει τέσσερις φορές τον Πορτογάλο άσο, όταν εκείνος έπαιζε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Και τις τέσσερις φορές που παίξαμε στο Champions League το αποτέλεσμα ήταν 0-0, οπότε μάλλον κάτι κάναμε καλά», είπε με νόημα ο Πελεγκρίνι, ο οποίος απόψε μάλλον δεν θα έχει στη διάθεσή του ένα από τα μεγαλύτερα «όπλα» του, τον Γιάγια Τουρέ.

Στην αντίπερα όχθη, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει βάλει στόχο την κατάκτηση του ενδέκατου ευρωπαϊκού της τροπαίου. Η «βασίλισσα», μοιάζει αυτή την περίοδο... ανίκητη και με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο μετρά εννέα συνεχόμενες νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ στην ιστορία έχει μείνει και η πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League επί της Βόλφσμπουργκ, με ανατροπή σκορ από τον πρώτο αγώνα.

2016 04 25T174447Z 104607887 MT1ACI14361485 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS MCI REATRAINING

Ζινεντίν Ζιντάν και Γκάρεθ Μπέιλ στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι/Πηγή: Action Images via Reuters / Jason Cairnduff

Οι Μερένχες έχουν όλα τα φόντα να φτάσουν στον τελικό του Μιλάνου, δεδομένου ότι διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας, ενώ έχουν και τη ρεβάνς στο Μπερναμπέου, όπου αναμφίβολα νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, όπως είπε και ο Γκάρεθ Μπέιλ. «Το πιο σημαντικό είναι να πετύχουμε εκτός έδρας γκολ. Στο Μπερναμπέου είμαστε πολύ δυνατοί και θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες», σημείωσε ο Ουαλός ποδοσφαιριστής.

Η άμυνα των Μαδριλένων θα δώσει εξετάσεις απόψε κόντρα στη Σίτι, που έχει στις τάξεις της το «κανόνι» Αγουέρο, τον Αργεντίνο στράικερ που πρόσφατα έφτασε τα 100 γκολ στην Premier League, και απόψε θα θέλει να βρει δίχτυα κόντρα στη Ρεάλ, έναν αντίπαλο που ποτέ δεν κατάφερε να νικήσει όσο ήταν παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ