ΣΠΟΡ

Καμίλα Βαλίεβα: Εκτός μεταλλίων η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Καμίλα Βαλίεβα: Εκτός μεταλλίων η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς
Η 15χρονη αθλήτρια έπεσε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του προγράμματός της, γεγονός που την έβγαλε εκτός διεκδίκησης κάποιου μεταλλίου (AP Photo/Bernat Armangue)

Εκτός μεταλλίων έμεινε η Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα μετά την εμφάνισή της στο ατομικό γυναικών του καλλιτεχνικού πατινάζ, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Η 15χρονη αθλήτρια που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το τελευταίο διάστημα, καθώς βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ τον Δεκέμβριο, έπεσε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του προγράμματός της, γεγονός που την έβγαλε εκτός διεκδίκησης κάποιου μεταλλίου.

Η αθλήτρια ήταν φαβορί, μετά την εμφάνισή της στο σύντομο πρόγραμμα γυναικών την Τρίτη που την έφερε στην πρώτη θέση, ωστόσο έκανε αρκετά λάθη στη σημερινή της εμφάνιση, που της στοίχισαν στην τελική βαθμολογία, συγκεντρώνοντας συνολικά 224.09 βαθμούς.

Η Βαλίεβα ξέσπασε σε κλάματα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός της, ενώ το κοινό ζητωκραύγαζε, φωνάζοντας το όνομά της προς συμπαράσταση την ώρα που έβγαινε από την πίστα.

Η Άνα Σερμπάκοβα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό γυναικών του καλλιτεχνικού πατινάζ, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Η Ρωσίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2021, η οποία στις 28 Μαρτίου θα γιορτάσει τα 18α γενέθλιά της, βαθμολογήθηκε σήμερα με 175.75 στο ελεύθερο πρόγραμμα και, σε συνδυασμό με το 80.20 στο σύντομο πρόγραμμα (15/2), συγκέντρωσε 255.95 βαθμούς και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε μια άλλη Ρωσίδα, η Αλεξάντρα Τρούσοβα. Η 17χρονη αθλήτρια βαθμολογήθηκε στο σύνολο με 251.73 (σ.σ. πήρε 74.60 βαθμούς στο σύντομο και 177.13 στο ελεύθερο πρόγραμμα) και πήρε με άνεση την δεύτερη θέση στο ατομικό γυναικών. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Καόρι Σακαμότο από την Ιαπωνία, η οποία συγκέντρωσε 233.13 βαθμούς στο σύνολο (79.84 στο σύντομο και 153.29 στο ελεύθερο πρόγραμμα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απονομή μεταλλίων στο ατομικό γυναικών θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Και αυτό γιατί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ανακοινώσει πως δεν θα γίνει απονομή μεταλλίων στα αγωνίσματα, στα οποία η Καμίλα Βαλίεβα κατετάγη ή θα καταταγεί στην πρώτη τριάδα. Η νεαρή αθλήτρια βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ τον Δεκέμβριο, ωστόσο της επετράπη να συνεχίσει να αγωνίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου, καθώς το CAS επιβεβαίωσε την άρση του προσωρινού αποκλεισμού της Ρωσίδας Ολυμπιονίκου. Η Βαλίεβα είχε βοηθήσει πριν λίγες ημέρες τη ρωσική ομάδα να κατακτήσει την πρώτη θέση στο ομαδικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ