ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Πήρε μπρος με Μάνταλο και πάει ήρεμη στο ντέρμπι

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Πήρε μπρος με Μάνταλο και πάει ήρεμη στο ντέρμπι
Έπαιξε καλά και νίκησε η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ εμφάνισε σοβαρό πρόσωπο αμυντικά και επιθετικά, επικρατώντας 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες απείλησαν μόνο στο ξεκίνημα με τον Περέα και στη συνέχεια υποχρεώθηκαν σε θέση άμυνας.

Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν και ζήτησαν πέναλτι στο 42’ σε ανατροπή του Ανσαριφάρντ, ενώ το γκολ του Τσούμπερ στο 47’ δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

Η είσοδος του Μάνταλου «ξεκλείδωσε» το παιχνίδι για την ΑΕΚ, καθώς στο 69’ σκόραρε με κεφαλιά και στο 88’ από δικό του κόρνερ, ο Ανσαριφάρντ εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με προβολή πέτυχε το 2-0.

Με αυτή τη νίκη, επανέρχεται η ηρεμία στο στρατόπεδο της Ένωσης, ενόψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Πώς παρατάχθηκαν

Με… συνταγή «Καραϊσκάκη» παρέταξε την ΑΕΚ και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Αργύρης Γιαννίκης, κάνοντας μόλις δύο αλλαγές. Ο Σάκχοφ πήρε τη θέση του τιμωρημένου Σιμόες, ενώ ο Βράνιες επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας αντί του Μήτογλου.

Ο Ηρακλής Μεταξάς επέλεξε για το αρχικό σχήμα τον Ποζνάνσκι, ενώ ο Περέα ήταν η αιχμή της επίθεσης του ΠΑΣ.

Καλός ρυθμός στο ξεκίνημα

Ορεξάτα ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να κρατήσει μπάλα και τον ΠΑΣ Γιάννινα να βγαίνει επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις. Σε τρεις φάσεις ο Περέα δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ, με τον Τσιντώτα στο 5’ να αποκρούει και την προσπάθεια του Κολομβιανού και του Οικονομόπουλου στη συνέχεια.

Η Ένωση προσπαθούσε να βρει τρόπο να διασπάσει τη διπλή άμυνα των Ηπειρωτών, αλλά κάποιες προσπάθειες των Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία και Ανσαριφάρντ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Λοντίγκιν.

Όσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ πίεζε τον ΠΑΣ και δεν του επέτρεπε να περάσει τη σέντρα, με τον Άμραμπατ να ψάχνει τρόπο να βγάλει συμπαίκτη του σε θέση βολής. Στο 37’ μια δυνατή κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Λοντίγκιν.

Φωνές για πέναλτι στον Καρίμ

Στο 42’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καραχάλιου στον Ανσαριφάρντ. Ο Παπαδόπουλος δεν καταλόγισε την ξεκάθαρη παράβαση, ενώ δεν υπήρξε κάποια ένδειξη από το VAR, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της ΑΕΚ να διαμαρτυρηθούν έντονα.

Στο 44’ ένα σουτ του Σιμάνσκι δεν βρήκε στόχο, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Πάλι οφσάιντ το γκολ του Τσούμπερ

Η ΑΕΚ μπήκε και πάλι δυνατά στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 48’ ο Ανσαριφάρντ έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Τσούμπερ, ο οποίος πλάσαρε και σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, γιατί ο Ελβετός ήταν οφσάιντ.

Η Ένωση συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αμυνόταν σωστά και δεν επέτρεψε τη δημιουργία μεγάλης φάσης. Η φλυαρία των παικτών της ΑΕΚ δεν ανησυχούσε τον Λοντίγκιν.

Λύτρωση από τον Μάνταλο

Η είσοδος του Μάνταλου, αντί του Τσούμπερ, έφερε και το γκολ για την ΑΕΚ. Στο 69’, από τη σέντρα του Ρότα, ο αρχηγός της Ένωσης με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα για να γίνει απειλητική, γι‘ αυτό έγιναν κάποιες αλλαγές, προκειμένου να γίνει πιο επιθετικό το σχήμα.

Η ΑΕΚ αμυνόταν σωστά και ανακτούσε άμεσα την κατοχή της μπάλας, κλείνοντας κάθε διάδρομο στον Περέα.

Στο 88’ η Ένωση βρήκε και το δεύτερο γκολ, όταν μετά από κόρνερ του Μάνταλου, ο Σάκχοφ προσπάθησε να κάνει το σουτ, η μπάλα έφτασε στον Ανσαριφάρντ που με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (90’ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Γκαρσία (90+2’ Τάνκοβιτς), Άμραμπατ, Τσούμπερ (67’ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Ποζνάνσκι (66’ Ρίζος), Οικονομόπουλος (80’ Μπρένερ), Στάνκο, Καραχάλιος (81’ Λώλης), Λιάσος (80’ Μορέιρα), Ντομίνγκεθ (90’ Μίνα), Περέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ