ΣΠΟΡ

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0: Η ισοπαλία τους έβγαλε νοκ άουτ

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0: Η ισοπαλία τους έβγαλε νοκ άουτ
Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ έπαιζαν ένα ντέρμπι, όπου η νίκη ήταν μονόδρομος

Οι αιώνιοι αντίπαλοι της Θεσσαλονίκης έμειναν στο 0-0 και το αποτέλεσμα ήταν κακό και για τους δύο. Ο «Δικέφαλος» είδε τη διαφορά με την κορυφή να μεγαλώνει, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» πολύ δύσκολα πλέον θα μπουν στην εξάδα.

Η ισοπαλία, που είναι και η αφετηρία σε αυτά τα ντέρμπι, θα ήταν οδυνηρή και για τους δύο. Και η μπίλια έκατσε στο «Χ». Το τελικό 0-0 άφησε τον ΠΑΟΚ στο -11 από την κορυφή και πλέον ρεαλιστικός στόχος είναι η δεύτερη θέση, ενώ ο Άρης είναι στο -4 από την είσοδο στην εξάδα και θα πρέπει στα τρία ματς που απομένουν να κάνει το απόλυτο και φυσικά για να ελπίζει να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη. Ειδικά αν δεν επιστραφούν οι έξι βαθμοί.

Σχηματισμοί

Ο Άρης είχε τον Κουέστα στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σάκιτς κι αριστερό ο Γκάνεα. Στόπερ οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς και στα χαφ οι Ματίγια, Σάσα. Αριστερά ήταν ο Μαντσίνι, δεξιά ο Γκαρσία και ο Εντιαγέ πίσω από τον Καμαρά.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον Πασχαλάκη στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σάστρε κι αριστερό ο Βιεϊρίνια. Στόπερ οι Ίνγκασον, Μιχαηλίδης και στα χαφ οι Τσιγγάρας, Σοάρες. Δεξιά ήταν ο Ζαμπά, αριστερά ο Ζίβκοβιτς και ο Μπίσεσβαρ πίσω από τον Άκπομ.

Τεράστιες ευκαιρίες

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τεράστια ευκαιρία για τον Άρη. Στο 3’ ο Μαντσίνι πέρασε κάθετα στον Καμαρά, ο οποίος βγήκε στην πλάτη του Ίνγκασον και πλάσαρε, απέκρουσε ο Πασχαλάκης με τα πόδια, η μπάλα πήρε ύψος και στη μικρή περιοχή ο Εντιαγέ πλάσαρε άτσαλα και ο Μιχαηλίδης πρόλαβε πριν τη γραμμή κι έδιωξε σε κόρνερ γλιτώνοντας την ομάδα του από σίγουρο γκολ.

Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τον ΠΑΟΚ. Στο 13’ ο Γκάνεα έβαλε την κόντρα στον Ζαμπά και στη συνέχεια ο Άκπομ με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 24’ η μπάλα στρώθηκε στον Ματέο Γκαρσία, ο οποίος εκτέλεσε με το αριστερό και ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά με το δεξί χέρι σε κόρνερ.

Σ’ εκείνο το σημείο σταμάτησε η επιθετικότητα των δύο ομάδων. Στο 26’ μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια έφυγε ψηλά άουτ και φτάσαμε στο 42’ για την επόμενη φάση, όταν από ωραία πάσα του Ζαμπά, ο Άκπομ στο πέναλτι γύρισε κι εκτέλεσε, αλλά έκοψε σωτήρια ο Φαμπιάνο. Στο 43’ σουτ του Σοάρες ήταν άστοχο.

Δεν ρίσκαραν και έΧασαν

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πάλι με φάση για τον Άρη. Στο 47’ ο Καμαρά έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τον Γκαρσία, βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και πλάσαρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα έφυγε δύο μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 57’ έχασε καλή ευκαιρία ο ΠΑΟΚ. Ο Μπίσεσβαρ έδωσε αριστερά στον Ζίβκοβιτς, αυτός πάλι στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος εντός περιοχής με το αριστερό σούταρε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 65’ έχασε καλή ευκαιρία ο Άρης. Ο Ματίγια εκτέλεσε κόρνερ, ο Σάσα πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε. Στο 68’ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε κεφαλιά του Φαμπιάνο, σε ένα διάστημα που ο Άρης ήταν πιο απειλητικός.

Ο Τερζής, παράλληλα, με την είσοδο τον Μπερτόγλιο, Ιτούρμπε δεν άλλαξε διάταξη. Απλά πήγε δεξιά ο Μαντσίνι κι αριστερά ο Ιτούρμπε. Ο Λουτσέσκου επίσης δεν διαφοροποίησε τον σχηματισμό με Ελ Καντουρί, Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος, όμως, έπαιξε πίσω από τον Άκπομ, ο Ελ Καντουρί οκτάρι και πήγε ο Μπίσεσβαρ αριστερά και ο Ζίβκοβιτς δεξιά.

Στο 79’ πλασέ του Ζίβκοβιτς ο Κουέστα, έχασε τη μπάλα και στο γύρισμα του Τσόλακ έκοψε ο Ματίγια και χάθηκε η ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο ντέρμπι, ενώ ο Γερμανός Μπριχ που ήταν εξαιρετικός έδωσε μόνο 2 λεπτά καθυστερήσεων.

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Σάκιτς, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ματίγια, Σάσα, Μαντσίνι (85’ Μάνος), Εντιαγέ (63’ Μπερτόγλιο), Γκαρσία (63’ Ιτούρμπε), Καμαρά.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Βιεϊρίνια (76’ Σίντκλεϊ), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας (81’ Κούρτιτς), Σοάρες (65’ Αουγκούστο), Ζίβκοβιτς, Ζαμπά (65’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (75’ Τσόλακ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ