ΣΠΟΡ

Στους «16» του τουρνουά «Abierto Mexicano Telcel» ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Στους «16» του τουρνουά «Abierto Mexicano Telcel» ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Χρειάσθηκε δύο tie break, για να κάμψει την αντίσταση του Σέρβου, Λάζλο Τζέρε AP Photo

Στους «16» του διεθνούς τουρνουά «Abierto Mexicano Telcel», που διεξάγεται στο Ακαπούλκο πέρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας χρειάσθηκε δύο tie break, για να κάμψει την αντίσταση του Σέρβου, Λάζλο Τζέρε.

Μετά από δύο ώρες και 15 λεπτά, ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε 7-6(7), 7-6(4) του 27χρονου Τζέρε (Νο 51 στον κόσμο) και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, θ' αντιμετωπίσει τον Τζέφρι Βολφ (Νο 209).

Ο 23χρονος Αμερικανός, έκανε την έκπληξη και απέκλεισε από την συνέχεια του τουρνουά, τον Ιταλό, Λορέντζο Σονέγκο (Νο 21) με 3-6, 7-6(7), 6-2).

Στο πρώτο σετ, ο Τζέρε «έσπασε» πρώτος το σερβίς του Τσιτσιπά και προηγήθηκε με 4-3, όμως ο 24χρονος Έλληνας, αντέδρασε και με break ισοφάρισε 5-5 για να κριθεί το σετ στο tie break, όπου μετά από «σκληρή μάχη» επικράτησε με 9-7.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς έκανε break με το... καλημέρα και προηγήθηκε 2-0, 3-1, 4-2 και 5-3, με το Σέρβο τενίστα να «σπάει» το σερβίς του «Tsitsifast» και να ισοφαρίζει σε 5-5. Στο tie break, ο Ελληνας πρωταθλητής απεδείχθη και πάλι ψυχραιμότερος και ικανότερος στις κρίσιμες στιγμές, φθάνοντας στην νίκη-πρόκριση.

Την πορεία τους στο τουρνουά της μεξικανικής πόλης, συνεχίζουν τόσο ο Ράφα Ναδάλ (Νο 5 στον κόσμο), όσο και ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ισπανός θριαμβευτής του Australian Open, νίκησε με 6-3, 6-2 τον Αμερικανό, Ντένις Κούντλα (Νο 100), ενώ ο Ρώσος διεκδικητής της κορυφής στην παγκόσμια κατάταξη (σ.σ. τώρα βρίσκεται στο Νο 2), επικράτησε με 6-3, 6-4 του Γάλλου, Μπενουά Περ (Νο 49).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ