ΣΠΟΡ

Πόλεμος στην Ουκρανία - Formula 1: Ακυρώθηκε το Grand Prix του Σότσι

Πόλεμος στην Ουκρανία - Formula 1: Ακυρώθηκε το Grand Prix του Σότσι
Έπειτα από σύσκεψη που διενεργήθηκε, η Formula 1 ανακοίνωσε την απόφασή της να μη διεξαχθεί το Grand Prix της Ρωσίας που γίνεται στην πόλη του Σότσι AP/Pavel Golovkin

Έπειτα από σύσκεψη που διενεργήθηκε, η Formula 1 ανακοίνωσε την απόφασή της να μη διεξαχθεί το Grand Prix της Ρωσίας που γίνεται στην πόλη του Σότσι, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση που βγήκε «ο αγώνας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κάτω από τις τωρινές συνθήκες». Έτσι, το Grand Prix του Σότσι βγήκε από το αγωνιστικό πρόγραμμα της F1 για το 2022.

«Η F1 επισκέπτεται χώρες σε όλο τον κόσμο με ένα θετικό όραμα να ενώσει τον κόσμο και να φέρει κοντά τα έθνη. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία με θλίψη, σοκ και ελπίδα για να βρεθεί μια ειρηνική λύση στην τωρινή κατάσταση.

Το απόγευμα της Πέμπτης η Formula 1, η FIA και οι ομάδες συζήτησαν τη θέση του αθλήματος και το συμπέρασμα ήταν, συμπεριλαμβανομένων και των μετόχων, ότι είναι αδύνατο να κρατήσουμε το Grand Prix της Ρωσίας με τις υπάρχουσες συνθήκες» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το φετινό ρωσικό GP θα γινόταν για τελευταία φορά στο Σότσι, καθώς ο αγώνας «μετακομίζει» από το 2023 στην πίστα “Autodrom Igora Drive”, που βρίσκεται λίγο έξω από την Αγία Πετρούπολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ